25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıJapon yaşlanma karşıtı pirinç sütü cilt temizleyici

Japon yaşlanma karşıtı pirinç sütü cilt temizleyici

Cilt bakımımız için kullandığımız ürünler yerini hazır kozmetik ürünlerden uzaklaşarak kendi evimizde el yapımı hazırladığımız ürünlere bırakıyor. Satın alınan ürünler içerisinde bulunan kimyasal maddeler, anlık olarak çözüm bulmak istediğimiz sorun için faydalı olsa da geriye cildimiz için bazı hasarlar bırakabiliyor. Bu nedenle evde hazırlanan doğal tariflerin sayısı artıyor ve cilt bakımı daha pratik bir hale geliyor.

İçerikleri

Evde tonik, maske, bakım suyu gibi cilt bakım ürünleri hazırlarken özellikle evde bulunması kolay ve faydalı ürünler tercih edilmektedir. Bunlardan bir tanesi de pirinçtir. Pirincin içerisinde bulunan mineralleri suya bırakmasını sağladığınızda cildiniz için mükemmel bir cilt bakım ürünü olacaktır.

Özellikle yaş ilerlemesinin sebep olduğu kırışıklıkları gidermek için pirinç suyu mucizedir diyebiliriz. İçinde bulunan B ve E vitamini ve mineraller sayesinde kırışıklıkları azaltan, lekelerin tonunu açan ve cilt tonunu eşitleyen bir formüle sahiptir. Tüm marketlerde bulabileceğiniz malzemeler ile çok düşük maliyetli bir yaşlanma karşıtı pirinç sütlü cilt temizleyici elde etmek mümkündür.

Pirinç Sütünün Cilde Faydaları Neler?

Pirinç sütünün cildimiz için yadsınamayacak faydaları bulunmaktadır. Bunları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Pirinç sütü cildin nem ihtiyacını karşılayarak cildi yumuşatır,
  • Ciltte bulunan gözenekleri temizleyerek sıkılaşmalarını sağlar,
  • Ciltte oluşan lekelerin rengini açar,
  • Cildi beyazlatır ve tonu eşitler,
  • Kırışıklıkları azaltarak yaşlanma belirtilerini engeller,
  • Pirinç içinde bulunan antioksidanlar ile sivilceleri azaltır,
  • Cildin üzerindeki ölü derilerin atılmasına yardımcı olur ve parlaklık sağlar,
  • Cildin nefes almasını sağlar.

Tüm bu avantajları sayesinde pirinç sütü son derece önemli bir kişisel bakım malzemesi haline gelmektedir. Her yaş grubundan kadın için ideal bir cilt temizleyicisidir. Kullanımının kolay olması ve belli aralıklarla yapılabilmesi bu bakım uygulamasının birçok kadın tarafından tercih edilmesini sağlamıştır.

Pirinç Sütlü Cilt Temizleyici Nasıl Hazırlanır?

Pirinç sütlü cilt temizleyici hazırlamak için ihtiyacımız olan malzemeler; 2 yemek kaşığı kahverengi pirinç unu ve 2 yemek kaşığı pirinç sütüdür. Bu noktada en önemli faktör pirinç sütünün organik olmasıdır. Bu iki ürünü iyice karıştırarak macun haline getirmemiz gerekmektedir.

Macunumuzu elde ettikten sonra yüzümüze uygulayabiliriz. Bu uygulamadan sonra cildinizin yumuşadığını ve parladığını görebilirsiniz. Haftada bir kez bu işlemi uygularsanız daha hızlı bir sonuç almanız mümkündür. Ancak 15 günde bir tekrarlamak da istediğiniz sonuçları vermek için yeterli olacaktır.

Pirinç Sütlü Cilt Temizleyici Nasıl Kullanılır?

Pirinç sütü ve pirinç unu ile hazırladığımız temizleyiciyi, temizlenmiş bir cilde uygulamak çok önemlidir. Örneğin eğer yüzünüze uyguluyorsanız, uygulama öncesinde bir sabun veya yüz yıkama ürünü ile yüzünüzü temizlemeniz ve havlu dokundurma yöntemi ile kurulayarak cildi nemli bırakmanız gerekmektedir.

Daha sonra hazırladığınız pirinç sütlü karışımı cildinize dairesel hareketlerle uygulamalı ve en fazla 5 dakika bekletmelisiniz. Karışımı yüzünüze uygularken göz çevrenize dikkat etmeniz gerekmektedir. Çok fazla gözünüze yaklaşmadan maske halinde karışımı sürmelisiniz. Bahsettiğimiz süre sonunda cildinizdeki karışımı ılık veya soğuk su ile temizleyebilirsiniz.

Soğuk su ile temizlemek cilde şok etkisi yaratacağından daha faydalıdır ancak karışımı temizlemek için ılık su daha kolay bir yöntemdir. Eğer cildiniz normalde kuru bir yapıya sahipse temizleme sonrası bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirmeyi unutmamalısınız.