18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıYumuşak Saçlara Sahip Olmak İçin 10 Farklı Saç Maskesi Önerisi

Yumuşak Saçlara Sahip Olmak İçin 10 Farklı Saç Maskesi Önerisi

İçerikleri

Yumurta+ Zeytinyağı Maskesi

Kuru, cansız ve yumuşak saçlar için de yumurta ve zeytinyağı ikilisi oldukça iyi ikililerden biridir. Yumurta saç diplerini beslerken, zeytinyağı da saçları nemlendirmektedir.

Nasıl Yapılır: Yağ ve yumurtayı bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı iyice saçlarınıza masaj yaparak uygulayın ve 1 saat bekletin. Daha sonra saçınızı yıkayın.

cansiz saclar Yumuşak Saçlara Sahip Olmak İçin 10 Farklı Saç Maskesi Önerisi
1- Yumurta+ Zeytinyağı Maskesi

Yoğurt+ Bal+ Elma Sirkesi Maskesi

Kuru ve cansız görünen saçlara nemini tekrardan vermeniz gerekir. Bu nedenle özellikle bal ve yoğurt iyi bir seçenek olabilir.

Nasıl Yapılır: 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı elma sirkesi, 1 çorba kaşığı balı bir kaba alın ve bu 3 malzemeyi iyice birbirine girene kadar karıştırın. Daha sonra saçlarınıza masaj şeklinde uygulayarak yedirin. Saçınızda yarım saat beklettikten sonra ise yıkayın.

Avokado Yağı+ Badem Yağı+ Zeytinyağı Maskesi

Avokado yağı aynı zeytinyağı gibi saçları nemlendirme özelliğine sahipken, badem yağı da saçların daha çok güçlenmesine ve saçların yeniden çıkmasına yardımcı olmaktadır. Yani bu saç maskesi ile saçlarınız eski gücüne ve yumuşaklığına kavuşacaktır.

Nasıl Yapılır:  Bu maskenin karışımını sadece 1 kere kullanacağınızdan dolayı aynı oranda bu 3 malzemeyi karıştırmalısınız. Bu 3 malzemeyi aynı oranda karıştırıp, iyice saçınıza yedirin. Saçlarınızda bu karışım birkaç saat dursun. Daha sonra yıkayın.

Muz+ Hindistan Cevizi Yağı+ Zeytinyağı+ Bal Maskesi

Saçın yumuşaklığı açısından saç maskelerinin çoğunda zeytinyağı ve bal bulunmaktadır. Fakat muz genel olarak maskelerle kullanılan bir malzeme değildir. Fakat bilinenin aksine muz oldukça iyi bir potasyum kaynağı olduğundan dolayı saclar için doğal bir antioksidan kaynağıdır. Bu kür sayesinde saçlarınız daha yumuşak, daha güçlü ve daha parlak bir görünüme merhaba diyecekler.

Nasıl Yapılır: Bir kabın içerisinde 1 tane muzu çatal yardımıyla ezin. 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı balı da muzun üzerine ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı saçlarınıza uygulayarak 1 saat bekletin. Daha sonra ise yıkayın.

Limon Suyu+ Elma Sirkesi+ Su Maskesi

Nasıl Yapılır: 1 fincan limon suyu, yarım fincan su ve yarım fincan elma sirkesini karıştırın. Bu karışımı yavaşça saçınıza yedirerek sürün. Daha sonra saçlarınızı yıkayın.

Çilek+ Hindistan Cevizi Yağı+ Bal Maskesi

Besleyici ve mis kokulu bir maske yapmak isterseniz, doğru yerdesiniz.

Nasıl Yapılır: Yaklaşık 6 adet çileği yıkadıktan sonra püre kıvamına gelene kadar ezin. İçerisine birer kaşık Hindistan cevizi yağı ve bal ekleyin. Yine bu kremimsi yapıyı saçınıza masaj yaparak uygulayın. Saçınızda 1 saat kaldıktan sonra da yıkayın.

Sarımsak+ Zeytinyağı Maskesi

Nasıl Yapılır: 5 dış sarımsağı öncelikle iyice dövün. Döndüğünüz sarımsağı kafa derinize iyice yedirin. Bu şekilde 1 saat bekletin. Daha sonra elinize zeytinyağı alıp, zeytinyağını da iyice kafa derinize yedirin ve 1 saat daha bekletin. Daha sonra ise yıkayın.

Mayonez Maskesi

Nasıl Yapılır: Mayonez maskesi sadece mayonezden oluşmaktadır. Mayonezi saç derinize yedirebilirsiniz. Çünkü mayonez son derece besleyici bir maske içerisindedir. Dilerseniz saçlarınızın daha yumuşak olmasını istiyorsanız, mayonezin içine zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.

sacin yumusakligi Yumuşak Saçlara Sahip Olmak İçin 10 Farklı Saç Maskesi Önerisi
8- Mayonez Maskesi

Avokado+ Zeytinyağı+ Bal Maskesi

Nasıl Yapılır: 1 adet avokadoyu püre haline gelene kadar ezin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı balı üzerine ekleyin. Bu karışımı saçınıza yedirin ve yarım saat sonra yıkayın.

Elma Sirkesi+ Kekik+ Tuz+ Su Maskesi

Nasıl Yapılır: 1 çay bardağı elma sirkesi, 1 çorba kaşığı kekik, 1, 5 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz malzemelerini birbirine iyice karıştırın. Saç diplerinize yedirdikten sonra saçlarınızı havluyla sararak 2 saat bekletin ve daha sonra yıkayın.

Yumuşak Saçlara Sahip Olmak İçin 10 Farklı Saç Maskesi Önerisi