25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıYoğurt maskesi nasıl yapılır? Cilde faydaları neler?

Yoğurt maskesi nasıl yapılır? Cilde faydaları neler?

İçerikleri

Süt grubundaki ürünler, iskelet ve kemik gelişimi bakımından önem arz eder. Süt ürünlerinden olan yoğurt, kemik gelişimine etkisi olduğu kadar cilt sorunlarını gidermede de etkili bir yöntemdir. Akne, siyah nokta, güneş lekeleri ve kırışıklık gibi birçok problemi gidermeye yardımcı olan sade yoğurt maskesi, kimyasal ürünlerin olmayışının yanı sıra maliyet bakımından da oldukça uygundur. Yoğurt maskesinin cilde faydaları ve bu maskenin yapılışından söz edelim.

Yoğurt Maskesi Hakkında Genel Bilgiler

Yoğurt maskesinin tarifinden önce, birkaç önemli bilgiden söz edelim. Kimyasal kozmetik ürünleri ve çeşitli kremler, sivilce ve benzeri cilt sorunlarını doğal bir şekilde tam olarak çözemezken tekrardan oluşumuna yol açabilir. Eski çağlardan beri kullanılan yoğurt, B12 ve C vitaminlerini barındırır.

Uzmanların araştırmalarına göre cildimizi nemlendirmede en etkili besin yoğurttur. Bu mucizevi besin, çinko bakımından da oldukça zengindir. Bununla birlikte antioksidan özelliği sayesinde ciltteki kırışıklık, kızarıklık ve nemsizlik durumunu giderir.

Yoğurt Maskesinin Uygulanışı

İhtiyaç Listesi

  • 3 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
  • 3 tatlı kaşığı yoğurt

Uygulaması

  • Malzemelerinizi karıştırın.
  • Cildinizi ılık su ile iyice durulayın.
  • Eşit miktarda cildinizin her yerine maskenizi uygulayın.
  • Yarım saat bekletin.
  • Daha sonra yüzünüzü tekrar ılık ve sade su ile (sabunsuz) durulayın.
  • Haftada 2 ya da 3 kere yoğurt maskesini kullanabilirsiniz.

Yoğurt Maskesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Yoğurt kendi başına lezzetli bir yiyecek olduğu gibi sağlık açısından da fayda sunan besin maddeleriyle doludur. Çoğu insan yoğurt maskesinin cilt üzerinde etkili olduğunun farkında değildir. Bu yazıda yoğurt maskesinin cilde faydaları hakkında olağanüstü bilgiler sunuyoruz!

Yoğurt maskesinin cilde faydaları

Yoğurt maskesi, parlayan, doğal görünümlü ve sağlıklı bir cilde kavuşmanız konusunda yardım eder. Çünkü yapısında barındırdığı besin maddeleri, cilt sağlığını koruma özelliğine sahiptir. Yoğurt, çinko, kalsiyum, B vitamini ve laktik asit içerir. Çinko, anti-inflamatuar özelliği nedeniyle hücre çoğalmasını ve doku büyümesini kolaylaştırır. Yağ bezleri tarafından üretilen sebum miktarını düzenler. Böylece akne ve sivilce oluşumunun önüne geçer.

Yoğurt maskesinin cilde faydaları olmasının bir başka nedeni de yapısındaki kalsiyum miktarıdır. Bununla birlikte kalsiyum, cilt yenilemesini destekler ve cildin kurumasını önler. B2, B5 ve B12 vitaminleriyle dolu olan yoğurt, parlayan ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı kolaylaştırır. Aynı zamanda hücresel rejenerasyon ve büyümeye yardımcı olur. Yoğurdun ana besin maddelerinden biri olan laktik asit, cilt bakım ürünlerinde de sıklıkla kullanılır. Laktik asit mükemmel bir cilt nemlendirici maddedir. Ayrıca, kırışıklık görünümünü azaltarak, yaşlanma karşıtı bir etki bırakır.

Maddeler halinde yoğurt maskesinin cilde faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Cildi nemlendirir:

Yüzünüzün donuk ve yorgun göründüğünü düşünüyorsanız, endişelenmeyin. Dairesel hareketlerle yoğurt maskesi uygulayarak, cildinizin ihtiyacı olan nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Yoğurttaki laktik asit cildinizi en iyi şekilde nemlendirirken daha iyi görünmenize yardımcı olur.

Cildi parlatır:

Yoğurdun yapısındaki maddeler, aşırı melanin üretimini önler. Melanin üretimi engellendiği zaman cildiniz daha parlak görünür.

Ölü cilt hücrelerini arındırır:

Yoğurt maskesinin cilde faydaları arasında bulunan bir diğer madde de ölü hücreleri arındırmasıdır. Yoğurttaki laktik asit, ölü cilt hücrelerinin çıkarılmasına yardımcı olan bileşimlerle yüklüdür. Laktik asit cildi tahriş etmez ve ölü hücreleri uygun bir şekilde temizler. Bu da hücrelerin daha hızlı yenilenmesini sağlar.

Cildi kusursuzlaştırır:

Düzenli olarak yoğurt maskesi uygulamak, cildinizin görünümünü kusursuzlaştırır. Akne ve sivilce oluşumunu önleyen bu maske, cildinizdeki bakteri ve mikropları temizler. Yoğurttaki çinko cilt iltihaplanmasının da önüne geçer. Bununla birlikte yoğurdun yapısında bulunan probiyotik maddeler de bakteri oluşumunu engeller. Yoğurdun güçlü özellikleri sayesinde lekesiz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Koyu halkaları yok eder:

Gözünüzün alt kısmında meydana gelen halkalar için yoğurt maskesini deneyebilirsiniz. Yoğurt maskesinin cilde faydaları olarak leke ve yara izlerini yok etmesi de sayılırken, göz altında oluşan halkaları kısa sürede ortadan kaldırması da bu maskenin harika bir özelliğidir.

Güneş yanıklarını yatıştırır:

Güneş yanığının hafiflemesine yardımcı olan yoğurt maskesi, yanıklardan dolayı oluşan kaşınmayı da önler. Yüzünüzde güneşten dolayı yanık meydana geldiyse, iltihaptan ve kızarıklık görünümünden kurtulmak için yoğurt maskesini cildinize uygulayabilirsiniz.