25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıVarisleri yok eden doğal yöntemler!

Varisleri yok eden doğal yöntemler!

Varisli damarlar kendimize güvenimizi olumsuz yönde etkileyen genellikle bacaklarda oluşan kırmızı veya mavi görünümlü damarlardır. Görünüm itibariyle hiç hoş olmayan bu damarlardan kurtulmak istiyorsanız en doğru videoyu izlemeye başladınız.

İçerikleri

Varisli damarlar, damarlarınızdaki küçük valfler düzgün çalışmayı bıraktığında gelişir. Sağlıklı damarlarda, kanın kalbe tek yönde düzgün bir şekilde akmasını sağlamak için açılıp kapanan bir dizi küçük kapakçık vardır. Bu kapakçıklar hasar görürse veya zayıflarsa kan geriye doğru akar ve damarların şişmesine ve genişlemesine neden olur.

Yaş, kilo, uzun süre ayakta durmak veya oturmak, hamilelik, genetik nedenler ve kadın olmak gibi varislere neden olabilecek birçok şey vardır. Bu yazımızda varis probleminin evde nasıl tedavi edileceğini ve gelecekte bunları nasıl önlenebileceğini anlatacağız.

Varis Nasıl Geçer? Bitkisel Tedavisi

Varisli damarların belirtileriyle savaşmaya yardımcı olacak çeşitli ev ilaçları ve tedavileri vardır. Yetişkinlerin bu hastalığı yaşama olasılığı yüzde 20’dir. Varisli damarlara yol açan tıbbi durumlara dikkat etmek daha iyidir. Semptomlarla savaşmak için çeşitli tıbbi tedaviler olduğu gibi ev ilaçları ile de varis sorununun üstesinden gelmek mümkündür.

Varis için domates
Varis için domates

1- Domates ile varis tedavisi

Domates tohumları, aspirine benzer özelliklere sahip salisilik asit içerir ve kan pıhtılarını önlemek ve kan akışını iyileştirmek için antikoagülan olarak çalışır. Ayrıca domates, hücre zarlarımızda yoğunlaşan ve hücrelerimizdeki lipidlerin zarar görmesini engelleyen likopen açısından zengindir. Cilde topikal olarak uygulandığında hasarlı damarların görünümünü azaltır ve zarlarımızın kalınlığını, gücünü ve akışkanlığını etkileyerek besinlerin emilmesini sağlar ve toksinlerin girmesini engeller.

Hazırlanışı ve kullanımı:

  • 2 adet domatesi küçük küçük doğrayın. (tohumlarını atmayın)
  • Pürüzsüz, püre haline gelene kadar birkaç saniye blendere koyun.
  • En az 2 ay boyunca günde 3 – 4 kez cilde topikal olarak uygulayın.
Varis için zeytinyağı
Varis için zeytinyağı

2- Zeytinyağı ile varis tedavisi

Varis tedavisi söz konusu olduğunda kan dolaşımını artırmak esastır. Zeytinyağı, cilt tarafından emildikten sonra genişlemiş ve genişlemiş damarların boyutunu azaltacak ve kan akışını aktive edecek anti-inflamatuar, tonik ve yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Zeytinyağı ayrıca yüksek oranda esansiyel yağ asitleri, E vitamini ve mineral içeriğine sahiptir. Omega-3 yağ asitlerinin yüksek içeriği nedeniyle damarlardan kan geçişini iyileştirir ve tek yönlü valflerin işlevini geri kazandırır .

Hazırlanışı ve kullanımı:

  • Bir kaseye biraz zeytinyağı koyun ve aktif hale getirmek için ısıtın.
  • Pamuklu bir ped kullanarak varisli bölgeye birkaç dakika ılık yağ ile masaj yapın.
  • En az 2 ay boyunca günde iki kez tekrarlayın.
Sarımsak, limon ve zeytinyağı
Sarımsak, limon ve zeytinyağı

3- Sarımsak, limon ve zeytinyağı ile varis tedavisi

Sarımsak, kalp ve dolaşım sistemi ile ilgili birçok durum için kullanılmaktadır. Sarımsak, kan dolaşımını iyileştirme yeteneğine sahip kükürtlü bileşikler olan allisin ve ajoen üretir. İltihaplı kan damarlarının ve kan pıhtılaşmasının önlenmesine katkıda bulunurlar. Sarımsak, varisli damarların şişmesinin yanı sıra neden olabilecekleri rahatsızlığı azaltmak için ideal olan çok güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca sarımsak, damarları ve kan damarlarını güçlendirmeye yardımcı olan ve herhangi bir zarar görmelerini önleyen bir flavonoid olan kersetin içerir.

Limonlar C vitamini, B6, A, E, folat, niasin, tiamin, riboflavin, pantotenik asit, bakır, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, çinko, fosfor ve protein bakımından yüksektir. Büyük miktarda C vitamini, hücrelerin serbest radikallere zarar vermesini önlemeye ve oksidatif hasarı önlemeye yardımcı olur. Ayrıca American Society of Clinical Nutrition tarafından yapılan bir araştırmaya göre varis, yüksek tansiyon ve cilt kırışmasını önlemeye yardımcı olur .

Hazırlanışı ve kullanımı:

  • 10 diş sarımsağı soyun ve havanda iyice ezin.
  • Macun kıvamına gelen sarımsağı temiz bir kavanoza koyun.
  • 3 limonun suyunu çıkarın ve kavanoza ekleyin.
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
  • Gece boyunca beklemeye bırakın (10 – 12 saat).
  • Pamuklu bir ped kullanarak, varisten etkilenen bölgeye en az bir ay boyunca günde iki kez uygulayın.
Varis için acı biber
Varis için acı biber

4- Acı biber ile varis tedavisi

Acı biber, varisli damarlar için mucize bir tedavi olarak kabul edilir. Zengin bir C vitamini ve biyoflavonoid kaynağıdır (alerjileri, virüsleri veya artriti ve diğer enflamatuar durumları tedavi etmek için kullanılan bir antioksidandır), ayrıca aterosklerozu azaltmaya yardımcı olur, fibrinolitik aktiviteyi teşvik eder ve kan oluşumuna yol açan faktörleri önler. Biberin bu özelliklerinin hepsi varisli damarları azaltmaya ve tedavi etmeye yardımcı olabilecek niteliktedir.

Hazırlanışı ve kullanımı:

  • Bir bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ekleyin ve karıştırın.
  • Bu karışımı 1 ila 2 ay boyunca günde 3 kez için.
Varis için elma sirkesi, aloe vera ve havuç
Varis için elma sirkesi, aloe vera ve havuç

5- Elma sirkesi, aloe vera ve havuç ile varis tedavisi

Elma sirkesinde çok fazla protein, enzim ve dost bakteri bulunur, ancak elma sirkesindeki ana madde, zararlı bakterileri öldürebilen veya çoğalmasını önleyebilen asetik asittir. Ek olarak, bazı çalışmalar, sirkenin kan trigliseritlerini, kan pıhtılarını, kolesterolü ve kan basıncını azaltabileceğini göstermiştir.

Aloe vera jeli ayrıca akneye neden olan bakterileri öldüren salisilik asit ve diğer antiseptik bileşikleri içerir, bu da onu sivilceler için harika bir doğal çare ve cilt için mükemmel bir temizleyici yapar. Aynı zamanda cildin bariyerini güçlendirmek için birlikte çalışan mineraller, enzimler, antioksidanlar ve A, C ve E vitaminleri ile doludur .

Havuç, özellikle A vitamini ( beta-karoten’den ), biyotin, K vitamini (filokinon), potasyum, kükürt ve B6 vitamini olmak üzere çeşitli vitamin ve minerallerin harika bir kaynağıdır. Hasar durumunda cilt dokusunun onarılmasına yardımcı olurlar. Cilde nüfuz edebilir ve dış yaralardan ve travmalardan daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir.

Hazırlanışı ve kullanımı:

  • Bir orta/büyük boy havucu alın ve rendeleyin.
  • Bir süzgeç alın ve rendelenmiş havuçların suyunu bir kaseye boşaltın.
  • Yeni bir kaseye 1 yemek kaşığı havuç suyu ekleyin.
  • Aynı kaseye 1 yemek kaşığı aloe vera jeli ekleyin.
  • Aynı kaseye 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin.
  • Ve son olarak, iyice karıştırın.
  • Pamuklu bir ped kullanın ve bir ay boyunca günde en az 3 kez topikal olarak uygulayın.
Varis için at kestanesi
Varis için at kestanesi

6- At kestanesi tohumu ile varis tedavisi

At kestanesi tohumu, yoğun hastalıklarla mücadele kabiliyetine sahip 2 çok güçlü antioksidan olan kersetin ve kaempferol glikozitler açısından zengindir. At kestanesi özü, serbest radikaller için etkili tedavilerden biridir. At kestanesi ekstresinin düzenli kullanımı kronik venöz yetmezliği tedavi edebilir. Bunun nedeni, en düşük seviyede at kestanesi tohumlarının ekstraktının kılcal duvarlardaki proteinlerin parçalanmasını engellediği düşünülmektedir. At kestanesi tohumları, venöz tonunuzu yükseltmeye ve varisli damarlarla ilişkili semptomları azaltmaya yardımcı olan anti-şişme ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde varisli damarları tedavi etmek için uzun süredir kullanılmaktadır.

Hazırlanışı ve kullanımı:

  • Bir at kestanesi özü jeli satın alın.
  • Jeli harici olarak etkilenen bölgeye günde 3 kez cilde masaj yaparak uygulayın.
  • Düzenli kullanıldığında bacak ağrısını ve şişmeyi önemli ölçüde azaltabilir.

Not: At kestanesi önemli miktarda esculin adı verilen ZEHİR içerir ve çiğ olarak yenirse ÖLÜME neden olabilir.

Varis Oluşması Nasıl Önlenir?

1- Uzun süre oturmaktan veya ayakta durmaktan kaçının.
2- Bacak gücünüzü, dolaşımınızı ve damar gücünüzü geliştirmek için düzenli olarak egzersiz yapın.
3- Sağlıklı ideal kilonuzu koruyun.
4- Uçucu yağlar kullanarak hormonlarınızı dengeleyin.
5- Yüksek topuklu ayakkabı giymekten kaçının.
6- Anti-inflamatuar bir diyete geçin.