28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıVarisli damarlar için bitkisel çözüm!

Varisli damarlar için bitkisel çözüm!

Özellikle kadınlarda görülen ve pek de hoş bir görüntü oluşturmayan varis tedavisi için bitkisel çözüm haberimizin detayında.

İçerikleri

Birçoğumuz domateslerin faydaları hakkında zaten çok şey biliyoruz, ancak varikoz damarlarını doğal olarak domateslerin yardımıyla tedavi edebileceğinizi biliyor muydunuz?

Domateste bulunan aspirin benzeri bir madde nedeniyle iyileştirici özelliklere sahiptir. Bu asit bir antikoagülan ve doğal kan inceltici olarak kabul edilir. Ek olarak, domates kan damarı duvarlarını güçlendiren flavonoidlere sahiptir. Domates bu özellikleri ile varisler için bünyesinde mucizevi iyileştirici özellikler barındıran harika bir sebzedir.

Varisli damarlar için yeşil ve kırmızı olgun domateslerin kullanıldığı iki harika doğal ilaç vardır.

Varisli Damarlar İçin Yeşil Domatesli Doğal Tedavi

Yeşil domates varisli damarlardan kurtulmak için çok basit bir ev ilacıdır. Tek yapmanız gereken birkaç yeşil domatesi iyice yıkayıp daire dilimleri halinde (veya halkalarda) kesmektir. Sonra yeşil domates dilimlerini varis damarlarının ve kılcal damar ağının üzerine yerleştirin. Gerekirse domates dilimlerini bir bandaj ile sabitleyin. Cildinizde karıncalanma veya yanma hissedene kadar domates dilimlerini cildinizde tutun.

Yanma ve karıncalanma hissi yaşamaya başladığınız anda domates dilimlerini varisli damarların üzerinden alın ve bacaklarınızı soğuk suyla iyice yıkayın.

Domates dilimleri ile varisli damarlara uyguladığınız bu doğal reçetenin tedavi edici özelliğini kısa sürede hissedeceksiniz. Daha iyi sonuçlar elde etmek için, uygulamayı sürekli olarak günde 5 kez tekrarlayın.

Varisli damarlar iyileştirmek için bu doğal tedaviye başladıktan iki hafta sonra, venöz düğümler yok olmaya başlayacak bacaklardaki şişlik, kılcal ağ, damarlardaki ağrı ve düğümler sonunda kaybolacaktır.

Varisli Damarlar İçin Kırmızı Domateslerle Tedavi

Uygulama neredeyse yeşil domates ile aynıdır. Birkaç olgun domatesi yıkayın, ince dilimler halinde kesin ve ağrılı damarlara 3-4 saat boyunca uygulayın. Domatesleri düzgün bir şekilde sabitlemek için bandaj kullanabilirsiniz. Biraz bekledikten sonra domatesleri yenileriyle değiştirin. Bu işlemi yapmak için en uygun zaman akşam veya gecedir.

Tedavinin süresi herkese göre farklılık gösterebilir. Varis için bu bitkisel tedaviyi evde yeşil domateslerle birleştirerek de yapabilirsiniz.

Bu doğal uygulamalar sonrasında bacaklarınızda bulunan varis problemlerinizde gözle görülür derecede iyileşme olduğunuz fark edeceksiniz.

Referanslar;

Varisli damarlar için bitkisel çözüm!