19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviTrigliserid hızlı ve doğal nasıl düşürülür? Trigliserid düşürücü kür

Trigliserid hızlı ve doğal nasıl düşürülür? Trigliserid düşürücü kür

Trigliserid seviyeleriniz yükseliyor mu? Trigliserid seviyenizi doğal olarak düşürecek bitkisel kürümüz ile sağlığınıza kavuşabilirsiniz.

İçerikleri

Trigliserid düşürücü kür tarifimiz ve trigliserid ile ilgili merak edilenler makalemizin detayında..

Trigliseritler Nedir?

Trigliseritler, kanınızda bulunan ve sağlık için gerçekten gerekli olan bir tür yağdır. Önemlidir, çünkü bedeninize enerji sağlarlar. Ancak trigliserid seviyeleri çok yükseldiğinde, vücudunuz yağ olarak depolamaya başlar ve kalp hastalığı riski artar. Bu yüzden ilk adım, trigliseritlerin nasıl düşürüleceğini öğrenmek olacaktır.

Basit bir kan testi trigliserid seviyenizi belirler. İşte trigliserid aralıkları, desilitre başına miligram (mg / dL) olarak verilen ölçü birimleriyle:

  • Normal 150’den az.
  • Sınır çizgisi yüksek 150 ila 199.
  • 200 ila 499 arası.
  • Son derece yüksek 500 veya daha yüksektir.

Trigliserid Nasıl Düşürülür?

Trigliseritlerinizin yüksek olduğunu keşfettiyseniz, seviyelerinizi nasıl düşüreceğinizi öğrenmeniz önemlidir. Trigliserid nasıl düşürülür? Bir çok yol vardır, ancak neredeyse her zaman en çok araştırılan doğal tedavilerden başlamalısınız.

Çağımızda genellikle ölümlerin ve kalp hastalıklarının ana sebebi, insanların tükettiği sağlıksız besinlerdir. Çok miktarda kullanılan tuz, sağlıksız yağlar ve gizli şeker vücudu yıpratarak birçok hastalığa yol açar.

Sağlıklı bir vücut için fiziksel olarak aktif olmak, ideal kilonuzu korumak, kolesterolünüzü ve tansiyonunuzu daima dengede tutmak çok önemlidir. Alkolden uzak durun ve sigarayı bırakın. Sağlığınızı korumak ve hastalıkları önlemek istiyorsanız yukarıda belirtilenleri mutlaka dikkate alın. Aşağıda sizin için tarifini verdiğimiz bitkisel kür ile trigliserid seviyenizi düşürecek daha sağlıklı bir vücuda kavuşacak.

Trigliserid Düşürücü Kür Tarifi

Malzemeler;

  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • Yarım kaşık rendelenmiş zencefil
  • 1 yemek kaşığı organik elma sirkesi
  • 1 çorba kaşığı organik bal

Hazırlanışı ve Uygulanışı;

Tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Karışımı bir kaba koyarak buzdolabında saklayın. Küçük dozlarda, yemeklerden önce gün boyunca tüketebilirsiniz. Yutma ile ilgili bir probleminiz varsa en sevdiğiniz içeceğinize bu karışımdan ekleyebilirsiniz.

Trigliserid Düşürücü Kür Neye Faydalıdır?

  • Sarımsak; Sarımsak en faydalı sebzeler arasındadır. Aterosklerozu önler, trigliseriti, kolesterolü ve kan şekerini düşürür.
  • Zencefil;  Trigliseriti ve kolesterolü düşürür. Diyabet, nefritik sendrom, alkolizm ve hipotiroidizm hastalarında daha da faydalıdır.
  • Elma sirkesi; Elma sirkesi de trigliseriti ve kolesterolü düşürür. Kan şekeri ve insülini normalleştirir ve tip 2 diyabeti olan diyabet hastaları için mükemmeldir.
  • Bal; Öncelikle düzenli olarak bal tükettiğinizde, kan damarlarınızda bulunan kolesterol birikmesini önlersiniz.

Daha fazla doğal yağ tüketin,  işlenmiş gıdalardan da kaçının, fiziksel aktivitenizi olabildiğince arttırın. Böylelikle sağlıklı bir bünyeye sahip olabilir ve hastalıkların etkilerinden korunabilirsiniz.