18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviToksin Birikme Belirtileri ve Zararları Nelerdir? Saraçoğlu Toksin Atıcı Kür

Toksin Birikme Belirtileri ve Zararları Nelerdir? Saraçoğlu Toksin Atıcı Kür

Vücudunuzda biriken ve sağlığınızı tehdit eden toksinler doğal yollarla nasıl atılır? Toksin birikme belirtileri ve zararları nelerdir? Haberimizin detayında.

İçerikleri

Son zamanlarda sık duyulan toksin nedir? İnsan vücuduna nasıl zararlar verir? Sorularına cevap arayanlar, ilginç doğal kürler ile karşılaşır. Doğal kür uzmanı Saraçoğlu toksin atıcı kür için ne öneriyor?

Toksinler hayatımızı alt üst ediyor. Mikroorganizmaların sebep olduğu bu durum hakkında, doğal teşhis ve tedaviler, daha sağlıklı bir hayat sürmenin anahtarı. İşte her yönüyle toksinler ve toksinlerden korunma ve kurtulma yolları.

Toksin Nedir?

Kısaca vücutta biriken elementler ve atık maddeler olarak adlandırılan toksinler, dışarıdan alınabildiği gibi vücut tarafından da oluşturulmaktadır. Yaşamak için her biri ayrı ayrı çalışan hücrelerimizin, metabolizmaları gereği oluşan toksinler, canlılığın doğal bir ürünüdür. Yine metabolizmamız, oluşmuş toksinlerden kurtulmak için özel sistemler ile donatılmış durumdadır.

Toksin nedir, sorusuna doğal cevaplar verilmesine rağmen, son yıllarda toksinlerin sebep olduğu doğal olmayan rahatsızlıklar oldukça revaçta. Anlaşılacağı gibi vücudun başa çıkmakta güçlük yaşadığı toksin maddeleri de maalesef mevcut. Ayrıca bu dış toksin maddeler, doğal olanlardan kat ve kat fazla biçimde hücrelerimize nüfuz etmektedir. En önemli ve bilinen dış toksin maddeleri olarak, çevre kirliliği, doğal olmayan besin maddeleri, stres ve hareketsizlik faktörü ile bağlantılı kolay erişim tüketim maddeleri, ağır metal içerikler ve elektro manyetik ortamlardan alınanlar sıralanabilir.

Toksinlerin Zararları Nelerdir?

Toksinlerin bir çeşit zehir olarak değerlendirilmesi, bazı tıbbi literatür kayıtlarında yer almaktadır. Doğal olmalarının yanında, dış etkenlerden vücuda giren toksinler aslında, var olan doğal toksin maddelerinin atılımını zorlaştırarak, bazı metabolik ve sinirsel iyilik halinin bozulmalarına yol açmaktadır.

Toksinlerin zararları hakkında en önemli bilgi, deri ve vücudun dış organlarında meydana gelen sorunlar olarak bilinmektedir. Özellikle derilerimizin erken yaşta kırışmaları, döküntüler, kitle oluşumlarının ana kaynağı olarak toksinler gösterilmektedir. Ruh halindeki sıkıntılı durumlar, gereksiz öfke, yorgunluk, uykusuzluk, huzursuzluk, gibi sinir sistemini etkileyen toksin zararları ise farklı tedavi yöntemleriyle, uzun süreli tedaviler gerektiren durumların başında gelir.

Fiziksel olarak toksin etkileri en fazla bağışıklık sistemi üzerinde kendini gösterir. Dolayısıyla bağışıklık sistemindeki sorunlar, tüm tıp literatürü hastalıklarının kaynağı olarak değerlendirilebilir. Fakat bazı belirtiler ile toksinlerin zararları nelerdir sorusuna aranan cevapları karşılaştırmak, aranan çözüme ulaşmayı zorlaştırabilir.

Vücutta Toksin Birikme Belirtileri Nelerdir?

Yaşam için harika bir sisteme sahip vücudumuz, doğal olarak toksinleri atmak için her türlü imkâna sahip ancak farklı sebeplerden dolayı toksinlerin artmasıyla birlikte bazı sorunlar ortaya çıkmakta. Vücutta toksin birikme nedenleri olarak en fazla dış kaynaklar suçlanıyor. Daha sağlıklı bir yaşam sürmek için dış ya da iç etkenler olsun toksin maddelerinden kurtulmanın yolları ve tavsiyelerine uymak günümüzde elzemdir.

Monoton yaşam, tembellik, doğal olmayan maddeler ile teknolojik etkenler, vücudumuzun doğal sirkülâsyonunu ciddi şekilde etkiler ve savunma mekanizmalarının alarm vermesine yol açar. Bu alarmlar vücutta toksin birikme belirtileri olarak sinyaller verir. Bazı temel toksin birikme belirtileri olarak;

  • Kilo alımı ve ani kilo kayıpları
  • Sürekli yorgunluk hissi-uyuşukluk
  • Baş ağrıları (Geceleri ve uykuda)
  • Düzensiz uyku
  • Sindirim problemleri (Ani Kabızlık, İshal, İdrar Sorunları)
  • Kas ağrıları, el ve ayak uyuşmaları
  • Cilt kuruluğu, dökülmeler, kaşıntılar ve ödem
  • Ağız, dil ve diş eti rahatsızlıkları
  • Sağlıksız saçlar ve saç dökülmeleri
  • Cinsel isteksizlik, ağrılar, kaşıntılar, fiziksel toksin birikme belirtileri olarak değerlendirilebilir.

Sinir sisteminin etkilendiği toksin birikmesi belirtileri ise psikolojik sıkıntı, kapanma, düşünceli tavırlar ve bıkkınlık, konsantrasyon problemleri, sıkıntı verici rüyalar ve acı çekme hissi, dalgınlık, sinirlilik, vücudunu beğenmeme ve kendini gereğinden ağır hissetme gibi belirtiler, vücutta toksin birikiminin habercisi olabilmektedir.

Toksinler Vücuttan Nasıl Atılır?

Toksinlerin vücutta birikimi bir çeşit zehirlenme olarak adlandırılmaktadır. Sinir sisteminden derimize kadar birçok organ toksin birikiminden ciddi şekilde etkileniyor. Vücudumuzun toksin temizliği sorumlulukları diğer organlara göre çok daha fazla olan karaciğer, böbrekler, bağırsaklar, akciğerler ve deri katmanları ne kadar sağlıklı olurlarsa vücuttan toksin atılımı o kadar başarılı olur.

Sindirim sisteminde bağırsaklar, kan, lenf ve diğer dolaşıma dâhil vücut sıvılarında karaciğer ve böbrekler toksin süzme ve atılma işlemlerini gerçekleştirirken akciğerlerimizin solumun yoluyla toksin atım işlemini gerçekleştirdiği bilinir. Öncelikle toksinler vücuttan nasıl atılır, toksin arıtmakla yükümlü organların kapasiteleri arttırılır mı, gibi sorular için araştırma yapanlar, çeşitli doğal kürler ve detoks yöntemleriyle karşılaşırlar.

En doğal detoks yöntemleri arasında klasik tavsiye; gün içerisinde bol su tüketimi, sigara kullanmamak, sağlık aktiviteleri ve egzersiz yapmak, doğal ürünler ile dengeli beslenmek ve karaciğer ile böbreklerin çalışmasında rolü büyük olan A,B,C ve E vitamininden zengin ürünleri tüketmek gerekir.

Vücuttan Toksin Atan Doğal Kürler Nelerdir?

Detoks etkisi yaratan vücuttan toksin atan doğal kürler, belli başlı belirtiler ile kendini hissettiren birçok sağlık sorununa en doğal çözüm olmaktadır. Organlardaki toksin birikiminin atılmasında etkileri tartışmasız birçok bitkisel ürün tavsiyesi, bu konuda araştırma yapanların karşısına çıkmaktadır.

Karaciğerin en önemli destek ve performans takviyesi enginar; bağırsaklar için çiğ tüketilen kök sebzeler (havuç, pancar), taze ve mevsiminde temin edilmiş tüm yeşil yapraklılar; böbrekler, safra kesesi, pankreas desteği için tere, hindiba, maydanoz; tüm vücuda sağladığı enerji ve immün desteği adına omega yağ asidi zengini ceviz, balık, zeytinyağı ve vitaminleri barındıran turunçgiller ile elma gibi meyvelerin yanında bazı baharatlar en önemli detoks tavsiyeleridir.

Kür halinde, belirtilerin iyi analizi ile toksin atımına ihtiyaç duyanlar, etkileri kanıtlanmış birçok doğal kür ile aradıkları şifayı bulabilmekteler. Lahana kürü, bağırsaklarda inanılmaz etkileri olan bir tarif. Yine kiraz sapı limon kürü, toksin atılımını hızlandıran tarifler arasında yer alır. Aslında belirtilen kürler dışında doğal beslenme ve bazı kötü alışkanlıklardan uzaklaşmak, en doğal kür olabilir.

Toksin Attığımızı Nasıl Anlarız?

Daha etkili bir hayat ile doğal beslenme, kür ve farklı detoks tarifleri, aktif gündelik hayat ve pozitif tavırlar, toksinlerin atılımını hızlandırır. Toksinlerin görülebilmesi, miktarlarının ölçülmesi gibi merak uyandıran durumlar ev ortamında oldukça zor. Bu konuda uzmanlaşmış laboratuar tetkikleri ilebile toksin testleri oldukça zahmetlidir.

Tavsiyeler, tıbbi destekler, detoks, kürler vesaire, vücudumuzdan toksin attığımızı nasıl anlarız? Aslında oldukça kolay bir yolu var. Sağlıklılık durumundaki gelişmeler, mutlu hisler ve pozitif görüler, içten içe heyecan ve aktivite istekleri, huzur, ağrısı ve kesilmeyen gece uykuları, stres ile başa çıkmadaki artış gibi birçok gösterge, vücuttan toksin atıldığının kanıtıdır.

Saraçoğlu Toksin Atıcı Kür

Akademisyen kimyager Prof. İbrahim SARAÇOĞLU, alternatif ve doğal sağlık kürleriyle ünlenmiş ülkemizin önemli ilim insanlarından birisidir. Pek çok soruna kesin çözüm önerileriyle tanınan Saraçoğlu toksin atıcı kür ve çeşitli alternatifleriyle de en fazla aranan isimlerdendir. Toksin atıcı, kilo verdiren, ödem attıran ve iç organların genel durumlarını oldukça başarılı şekilde iyileştiren en ünlü kürü, Maydanoz Limon Kürü olarak bilinir.

Malzemeler

  • Bir tutam maydanoz (15-17 adet saplarıyla birlikte)
  • Bir tam limon
  • Bir bardak içme suyu

Saraçoğlu Toksin Atıcı Kür Hazırlanışı;

Maydanozlar robot ya da mikser marifetiyle limon suyu ve bir bardak su ile karıştırılarak içme kıvamına gelene kadar çekilir. Karışım bir bardak kadar yer tutacağından su ilavesi bu düşünülerek yapılmalıdır.

Uygulaması

Hazırlanan kür devamlı kullanılmayacak, sadece 15 gün süre ile yılda iki defa; karaciğer yağlanması problemi olanlar 15 gün sonrasında 5 gün ara verip ikinci uygulamayı yapabilirler. Toksin atımı ve detoks için yılda sadece iki defa uygulanması, Saraçoğlu tarafından önerilen en önemli tavsiyedir.

Sabahları taze olarak hazırlanan maydanoz limon kürü aç karnına içilecek ve kahvaltı en az yarım saat sonra yapılacak.

Faydaları

Kürün ilk hedefi karaciğerdir. Karaciğer ve bağlantılı organların yağlanma problemlerini etkili şekilde çözen uygulama toksin atımını hızlandırır. İlk etkiler cilt üzerinde fark edilir. Ayrıca kişisel aktivite ve diğer performans gerekliliklerinde artış olduğu gözlenir. Eskisi kadar kolay yorulma hissiyatı ortadan kalkar. Sağlıklı toksin atımı sağlayan organlardaki gelişim ile hayat daha zevkli pozitif ve her konuda altından kalkılabilir şekilde sürer.

Ayaktan Zehirli Toksinleri Atan Kür