20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkTerbisil krem vajinal mantarda kullanımı nasıldır?

Terbisil krem vajinal mantarda kullanımı nasıldır?

Terbisil krem, yeşil- beyaz kutuda satılan ve mantar hastalıklarında kullanılan bir kremdir. Sizlerde Terbisil krem nedir, Terbisil krem ne için kullanılır, Terbisil krem neye iyi gelir, Terbisil krem nasıl kullanılır sorularını merak ediyorsanız detaylar yazımızın devamında...

İçerikleri

Mantar enfeksiyonları, kızarıklık ve kaşıntı gibi hastalıkları tedavi etmek için kullanılan Terbisil krem, cilt doktorları tarafından en çok reçete edilen bir kremdir. Bir-çok hastalığı tedavi eden Terbisil krem 15 gramlık ve 30 gramlık tüplerde satılmaktadır.

Terbisil Krem Nedir?

Etken maddesi terbinafin hidroklorür olan Terbisil krem nedir özellikle mantar hastalığı yaşayan kişiler tarafından araştırılmaktadır. Mantar tedavisinde etkili olan Terbisil kremin doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde kremin etken maddesine karşı alerjisi olan hastalarda istenmeyen sonuçlara neden olabilir.

Mantarın cilt yüzeyinde yayılmasını engelleyen Terbisil krem ayak parmaklarında meydana gelen mantar hastalığı, saçkıran, saçlı deride mantar hastalığı, kıvrımlı bölgede oluşan isilik ve kasık mantarı gibi hastalıklarda kullanılmaktadır. Düzenli kullanılması gereken bu krem kısa sürede etkisini göstermektedir.

Terbisil Krem Ne İçin Kullanılır?

Mantar tedavisinde öncü olan Terbisil krem ne için kullanılır detaylı öğrenerek doğru kullanım sağlayabilirsiniz. Terbisil kremin kullanım alanlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Ciltteki mantar hastalıkları
  • Deride oluşan çeşitli yaralar
  • Deride üreyen mantar
  • Kasık kaşıntısı
  • Saçkıran
  • İsilik
  • Tırnak mantarı
  • Yanma, soyulma ve kaşıntı

Terbisil Krem Ne İşe Yarar?

Terbisil krem ne işe yarar diye araştırdığınızda kremin mantar tedavisinde etkili olduğunu görürsünüz. Terbisil kremi kullanan kişiler, genelde mantar hastalıklarının tedavisinde bu kremi kullanmaktadır. Mantar kaynaklı cilt sorunları, ayak mantarı, vücut mantarı, tırnak mantarı gibi sorunlar Termisil krem sayesinde iyileşir. Mantar dışında ciltte oluşan kızarıklık ve kaşıntı gibi sorunları da tedavi eden Termisil krem, vücudun birçok noktasındaki lekeleri ortadan kaldırmaktadır.

Terbisil Krem Neye İyi Gelir?

Terbisil krem genelde matar hastalıkları için reçete edilmektedir. Mantar etkisi ile oluşan kaşıntı ve kızarıklıklar için de Terbisil krem önerilmektedir. Kortizon içerdiği için kısa sürede etki eden Terbisil krem düzenli kullanılmalıdır.

Terbisil Krem Nasıl Kullanılır?

Farklı cilt sorunlarında kullanılan Terbisil krem nasıl kullanılır doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir. Reçeteli olarak satılan Terbisil kremin günde 1 veya 2 kere kullanılması önerilmektedir. Küçük bir parça alacağınız kremi sorunlu bölgeye masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Uygulama öncesi ve sonrasında enfeksiyonu önlemek için ellerinizi bol su ile temizlemeniz gerekmektedir.

Terbisil Krem Ne Kadar Kullanılır, Kaç Günde Etki Eder?

Günde iki kere kullanılması önerilen Terbisil krem birkaç kullanım sonrasında etkisini göstermektedir. Ancak tedavinin tamamlanması için doktorun önerdiği süre boyunca kullanılmalıdır.

Terbisil Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Bebeğini emziren anneler Terbisil krem emziren anneler kullanabilir mi acil öğrenmek istemektedir. Terbisil krem emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Ancak doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir. En doğru kararı fayda – zarar değerlendirmesi yapan doktorunuz verecektir.

Terbisil Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Terbisil kremin kesinlikle 16 yaşından küçük çocuklarda ve bebeklerde kullanılması önerilmez.

Terbisil Sprey Hayvanlarda Kullanılır Mı?

Mantar hastalıkları kedi ve köpek gibi evcil hayvanlarda da görülebilmektedir. Bu durumda bazı doktorlar tarafından Terbisil krem reçete edilmektedir. Hayvanlarda kullanımına sadece doktor karar verebilir.

Terbisil Krem Vajinal Mantarda Kullanımı Nasıldır?

Terbisil krem vajinal mantar hastalıklarında doktorun önerisi ile kullanılmaktadır. Ancak kullanım sıklığı hastanın durumuna göre değişmektedir. Bu nedenle en doğru kullanım şeklini doktorunuz verecektir.

Terbisil Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Terbisil krem kortizonlu bir kremdir. Bu nedenle pişik için kullanılmaz.

Terbisil Tablet Adet Geciktirir Mi?
Terbisil Tablet Adet Geciktirir Mi?

Terbisil Tablet Adet Geciktirir Mi?

Terbisil kremin bazı yan etkileri bulunmaktadır. Bu kremi vajinal mantar için kullanan kişiler Terbisil tablet adet geciktirir mi merak etmektedir. Terbisil tabletin adet geciktirme gibi bir özelliği yoktur.

Terbisil Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Terbisil kremin egzama tedavisi üzerinde olumlu bir etkisi yoktur.

Terbisil Krem Basura (Hemoroid) İyi Gelir Mi?

Etken maddeleri sayesinde mantar sorunlarını tedavi eden Terbisil krem basura yani hemoroide iyi gelmez.

Terbisil Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Çeşitli yaraları tedavi eden Terbisil krem sivilceye iyi gelir mi cilt görünümüne önem veren kişiler tarafından araştırılmaktadır. Terbisil krem sivilceye tedavi eden bir krem değildir.

Terbisil Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Terbisil kremin faydalarından biri de kaşıntıyı geçirmesidir. Düzenli kullanım sayesinde mantara ve diğer bazı hastalıklara bağlı kaşıntıyı ortadan kaldırmaktadır.

Terbisil Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Terbisil krem uçuk için kullanılan bir krem değildir. Uçuk için doktorunuzun da izni ile Asiviral krem kullanabilirsiniz.

Terbisil Krem Tırnak Mantarına İyi Gelir Mi?

Mantar enfeksiyonlarını en iyi şekilde tedavi eden Terbisil krem, tırnak mantarı hastalığına da iyi gelmektedir. Fayda sağlamak için düzenli kullanım gerekmektedir.

Terbisil Krem Uyuza İyi Gelir Mi?

Terbisil krem ayak mantarı, kasık mantarı, isilik ve saçkıran gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Bu nedenle Terbisil krem uyuza iyi gelir mi sorusuna hayır yanıtı verilmektedir. Uyuz için doğru kremin doktora danışılması önerilmektedir.

Terbisil Krem Yanığa İyi Gelir Mi?

Güçlü kortikosteroid etkisi ile yanma ve sızı şikayetlerini gideren Terbisil krem direkt yanık için kullanılmaz. Diğer cilt enfeksiyonlarının etkisi ile oluşan yanma hissine iyi gelmektedir.

Terbisil Krem Yaraya İyi Gelir Mi?

Terbisil krem yara için kullanılmaz. Mantar enfeksiyonları ve buna benzer cilt sorunları için kullanılmaktadır.

Terbisil Krem Saçkıran Tedavisi İçin Kullanılır Mı?

Saçkıran sorununu yaşayan birçok kişi olduğu için Termisil krem saçkıran tedavisi için kullanılır araştırdık. Terbisil krem saçkıran tedavisinde etkilidir. İçeriğindeki etken maddeler sayesinde saçkıranı tedavi eden bu kremi doktorunuzun önerisine birebir uyarak kullanmanız tavsiye edilmektedir.

Terbisil Kem Ayak Mantarında Kullanılır Mı?

Mantar enfeksiyonları için kullanılan Terbisil krem ayak mantarına da iyi gelmektedir. Düzenli kullanım ile birkaç kullanımda bile etkisini göstermeye başlamaktadır.

Terbisil Sprey Ağıza Kullanılır Mı?
Terbisil Sprey Ağıza Kullanılır Mı?

Terbisil Sprey Ağıza Kullanılır Mı?

Terbisil sprey, renkli cam şişede partikülsüz ve berrak çözelti olarak sunulmaktadır. Bu sprey atlet ayağı hastalığı, saçkıran, kasık kaşıntısı ve isilik gibi hastalıklarda kullanılmaktadır. Bu sprey ağıza kullanılmamalıdır.

Terbisil Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Mantar hastalıkları genital bölgede de görülmektedir. Terbisil krem dikkatli olmak şartı ile genital bölge de kullanılabilir.

Terbisil Sprey Yüze Kullanılır Mı?

Terbisil sprey kesinlikle yüze kullanılmamalıdır.

Terbisil Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Vajina bölgesinde mantar hastalığı var ise Terbisil krem vajinaya sürülür sorusuna evet yanıtı verilmektedir. Ancak kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Terbisil Krem Yüze Sürülür Mü?

Terbisil krem yüze sürülmez. Gözleri tahriş eden bu krem yanlışlıkla gözle temas ettiği zaman gözler bol su ile temizlenmelidir.

Terbisil Krem Devlet (SGK) Karşılıyor Mu?

Reçeteli satılan Terbisil krem SGK kapsamında olduğu için devlet tarafından karşılanmaktadır.

Terbisil Tablet Aile Hekimi Yazabilir Mi?

Terbisil tablet ile ilgili rapor bulunması halinde aile hekimi bu ilacı yazabilir.

Terbisil Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Terbisil krem reçeteli ya da reçetesiz olarak tüm eczanelerden satın alınabilir.

Terbisil Krem Fiyatı Ne Kadar?

Terbisil krem 2023 fiyatı 48 TL’dir.

Terbisil Krem Muadili Kremler Hangileri?

Terbisil krem muadili kremler hangileri eczanede bu kremi bulamadığınız zaman işinize yarayacaktır. Terbisil kremi bulamadığınız zaman

  • Tıgal tablet,
  • Termycet krem
  • Terminus krem

muadili kremleri doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

Terbisil Krem Yan Etkileri Neler?

Terbisil kremin bazı yan etkileri olabilmektedir. Özellikle alerjisi olan kişilerin yan etki konusunda dikkat etmesi tavsiye edilmektedir. Gözlerde tahriş, deri döküntüsü, kaşıntı, cilt kuruluğu ve kızarıklık en bilinen yan etkileridir. Bu yan etkiler geçmediği zaman doktorunuza danışarak ilaca devam etmelisiniz.

Terbisil Krem Kullananlar ve Yorumları Neler?

Terbisil krem kullananlar ve yorumları neler çok değerlidir. Krem hakkındaki tecrübesini paylaşan kullanıcılar, kremin ilk kullanımda bile etkisini gösterdiğini belirtmektedir. Düzenli kullanım ile sorunu tedavi ettiğini söyleyen kullanıcılar herhangi bir olumsuz durum bildirmemiştir.

Bunlar da ilginizi çekebilir;