18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetSu içsem yarıyor, kilo alıyorum! Ne yapmalıyım?

Su içsem yarıyor, kilo alıyorum! Ne yapmalıyım?

İçerikleri

Bu konuda yapılan en büyük hatalardan bir tanesi, vücuttan su kaybına sebep olan diyet tarifleri ve sauna gibi uygulamalardır. Evet, bu uygulamalar kısa vadede kilo vermenizi sağlayabilirler ancak temelde yağdan çok su kaybetmeniz ile sonuçlandıkları için maalesef su içtiğinizde yeniden kilo almanıza sebep olurlar. Özellikle de ilaçlara dayalı zayıflama önerileri, maalesef vücudu susuz bırakarak hastalıklara da davetiye çıkarırlar. Su içsem yarıyor dememek için vücudunuza her zaman yeteri kadar su aldığınızdan emin olmalısınız.

Pek çok kadın maalesef ev işlerinin en az spor kadar etkili olacağını düşünürken, erkekler ise özellikle fiziksel bir iş yapıyorlarsa bunun spor kadar yeterli olduğuna inanırlar. Halbuki bu tip işlerin hiçbiri sporun yerini tutmaz ve düzenli olarak kilo verebilmek için spor hayatın bir gerçeği olmalıdır. Zira pek çok spor türünde vücudun belli yerleri çalışır ve bunları ortaklaşa yaparak genel anlamda zayıflama etkisini hissedebilirsiniz.

Devamlı olarak aç kalıyorsanız ve yine de kilo veremiyorsanız, bunun temel sebebi ya çok az yemek ya da uzun aralıklarla ancak bol kalorili şeyler yemek. Vücudumuz dengeli olmayan tüm beslenme şekillerinde kendini enerji koruma moduna alır ve metabolizmayı yavaşlatarak varolan yağ kütlesini koruma çabası içerisine girer. Bu durum hem kas kaybı ile sonuçlanır hem de su kaybedersiniz. Dolayısıyla sık ama öz yiyerek vücudumuzun enerji tasarrufu modundan çıkmasını sağlamamız gerekiyor.

Günümüzde pek çok kişi zayıflama çaylarının birer mucize yaratmasını bekletiyor ancak bu çayların en büyük etkileri metabolizma hızını az bir miktarda arttırmak. Lakin metabolizma hızındaki ufak bir artış sizin mucizevi bir şekilde zayıflamanıza yardımcı olmayacaktır. Gereksiz çayları boş yere tüketmekten kaçınmalısınız.

Zayıflamak için bol bol su içmek gerektiği kesin ancak soğuk su içiyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Ilık su içmek bağırsakları çalıştırır ve sindirimi hızlandırır ancak soğuk suyun böyle bir etkisi yok.