Ana SayfaKadınCilt BakımıSiyah noktaları yok etmek için ne yapılmalı?

Siyah noktaları yok etmek için ne yapılmalı?

Ölü cilt hücreleri ve yağ gözeneklerinizi tıkadığında meydana gelen bir tür sivilce olan siyah noktalara sahipseniz, onları tedavi etmek için birçok yönteminiz vardır. Ancak unutmayın siyah noktaları sıkmak ve patlatmak seçenekler arasında değil. Bu yaklaşım cildinizi daha da kötüleştirebilir. Bunun yerine aşağıdaki tedavilerden bazılarını deneyin.

İçerikleri

Siyah noktalar, neredeyse tüm insanlarda olan kaçınılmaz bir şeydir. Bu sinir bozucu küçük noktalar ölü deri hücreleri ve yağlar gözeneklere yerleştiği zaman oluşmaktadır. Eğer gözeneklerin üstü açık kalır ise, bu yağlar daha sonra oksitlenir ve daha koyu bir renge dönüşürler. Siyah noktalara sahip olmak gözeneklerinizde kir biriktiği veya az temizlik yaptığınız anlamına gelmez. Bunlar daha çok yüzdeki yağ üretiminin bir sonucudur. Ancak herkes siyah noktalara sahip olması, onlar hakkında bir şeyler yapmak istemediğiniz anlamına gelmez.

Siyah Noktaları Yok Etmek İçin Ne Yapılmalı?

Siyah noktaların temizlenmesine yardımcı olacak 7 potansiyel yolu keşfetmek için okumaya devam edin.

Salisilik Asit

Salisilik asit, tezgah üstü akne tedavilerinde yaygın olarak bulunan hafif bir asittir. Bu nazik asit, gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olmanın yanı sıra düzenli kullanıldığında gözeneklerin zamanla yeniden tıkanmasını önlemede rol oynayarak çalışır. Bazı insanlar bu maddeyi siyah noktalardan uzak tutmak için düzenli olarak kullanabilirler, ancak kuru cilde sahip olanlar için salisilik asit düzenli kullanım için fazla kuru olabilir.

Retinoidler

Retinoidler dermatoloji dünyasının biricik aşkıdır ve A vitamini türevidir. Daha zayıf retinoidler çoğu yerde bulunabilir ancak Tretinoin gibi daha güçlü olanlar sadece reçete ile verilir. Retinoidler, cildin üst katmanlarının (bu siyah noktaların kendilerini içine yerleştirdiği katmanların aynısı) devir hızını artırmaya yardımcı olarak siyah nokta yakalama sihrini gerçekleştirir. Bazı insanlar, kızarıklık, soyulma, batma ve kuruluk gibi yan etkilerinin olduğunu söylerler ve retinoidlerden kaçınırlar. Ancak bazıları için bu bahsettiğimiz yan etkiler, siyah noktaların geçmesi için göze alınabilecek bir şey.

Deri Temizleyici Yüz Fırçaları

Clarisonic gibi dönen deri temizleme fırçaları, yüzünüzü yıkarken gözeneklerin daha derinlerine inmenize ve siyah noktalardan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Bazıları, sağladıkları orta düzeyde mekanik pul pul dökülme nedeniyle bu fırçaları günlük kullanım için çok yoğun bulabilir, ancak haftada 1-2 kez çoğu kişi tarafından oldukça iyi bir tercihtir. İnternette bunun satışını sağlayan bir sürü web sitesi var. Onlara bir göz atarak fikir elde edbilirsiniz.

Yüz Bakımı

Yüzünüzde siyah noktalar fazla ise profesyonel yardımlar alabilirsiniz. Estetisyenler, kolay, ağrısız ve cilde zarar vermeyecek bir şekilde siyah noktaların giderilmesini sağlar. Bu nedenle siyah nokta durumunuz şiddetli ise veya şiddetli olmasa bile birkaç ayda bir profesyonele görünmek cilt bakımınız ve siyah noktaların giderilmesi için önemldir. Siyah noktaları kendi başınıza halletmeye çalışmak ve sıkmak, yara izi, bakteri yayılımı ve siyah noktaların kötüleşmesi için bir neden olur.

Spironolakton Tabletler

Spironolakton, şiddetli ve kalıcı aknelerin temizlenmesine yardımcı olmak için ağızdan alınan reçeteli bir ilaçtır. Bu ilaç sadece kadınlar içindir ve yüzdeki aşırı yağ üretimine katkıda bulunan vücuttaki aşırı androjenlerin bloke edilmesine yardımcı olarak çalışır. Siyah nokta ve akne durumunuzun güçlü bir hormonal bileşene sahip olduğunu düşünüyorsanız, spironolakton tedavisi hakkında doktorunuzla konuşmanız faydalı olabilir.

Antibiyotik Kremler

Antibiyotikli kremler siyah nokta ve akne sorunu olanlar için her zaman birinci basamak tedavi olmasa da bazen şiddetli veya kalıcı vakalarda kullanılır. Yüzünüzde aşırı miktarda belirli bakteri bulunduğunda gözenekler de tıkanabilir, bu nedenle bu bakteri seviyelerini normal tutmaya yardımcı olmak bu gözeneklerin daha temiz kalmasına yardımcı olabilir. Yüz için antibiyotik kremler sadece reçeteyle verilir, bu nedenle sizin için iyi bir yol olup olmadığını görmek için bir doktorla konuşmanız gerekir.

Düzenli Nemlendirme

O küçük siyah noktaların gözeneklerinizden çıktığını gördüğünüzde, aslında baktığınız şey gözeneklerin açılmasıdır. Cilt kuruduğunda veya susuz kaldığında gözenekler genişleme eğilimindedir ve bu siyah noktaları daha belirgin hale getirir. Bu gözenekleri nemli, küçük ve mutlu tutmaya yardımcı olmak için günde en az iki kez nemlendiriciler yardımıyla yıkayın. Yüzünüzün hem yumuşak olmasını sağlar hem de siyah noktalar kurtulursunuz.