19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıDoğal olarak siyah noktalar evde nasıl yok edilir?

Doğal olarak siyah noktalar evde nasıl yok edilir?

En can sıkıcı cilt problemlerinden birisi olan siyah noktalar evde nasıl yok edilir? merak ediyorsanız siyah nokta temizliği ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde.

İçerikleri

Siyah noktalar genellikle yüzde, özellikle burunda ve bazen de sırt bölgelerinde sıklıkla görülen küçük siyah deri çıkıntılarıdır. Bu siyah çıkıntılar cildin yağ bezlerini tıkayan bir tıkaç oluştururlar.

Ölü cilt bakteri ile karıştığında yavaş yavaş sertleşen yağ bezinden aşırı sebum (yağlı bir madde) üretimine neden olurlar. Sebum havadan oksijene maruz kalır ve oksitlenerek kararır. Gözeneklerin altında olduklarında beyaz veya sarı yumrular gibi görünürler, oksitlenmezler ve beyaz noktalar olarak adlandırılırlar.

Siyah Noktalar Neden Olur?

  • Stres
  • Hormonal değişiklikler
  • Kirli cilt
  • Makyaj malzemeleri
  • Sigara içmek
  • Alkol kullanmak
  • Kafeinli içecekler tüketmek

Siyah Noktalar Evde Doğal Olarak Nasıl Yok Edilir?

Evde kolayca temin edilebilen malzemeleri kullanarak gözenekleri temizlemek ve siyah noktaları çıkarmak için bu basit, doğal yolları izleyin.

Domates İle Yıkayın

Domates, siyah noktaları gidermek için mükemmel bir çaredir. Domates siyah noktaları kurutan doğal antiseptik özelliklere sahiptir. Soyulmuş ve ezilmiş küçük bir domates alın, sonra yatmadan önce siyah noktaların üzerine uygulayın. Gece boyunca bekletin ve daha sonra sabah yüzünüzü temiz suyla yıkayın.

Limon İle Ovun

Limon siyah nokta tedavisinde etkili olan bir başka doğal bileşendir. Bir kaba birkaç damla limon suyu sıkın, üzerine tuz ekleyin ve karışımı iyice karıştırın. Yüzünüzü ılık suyla yıkayın ve karışımı siyah noktalara uygulayın. 20 dakika bekletin ve yüzünüzü tekrar ılık suyla yıkayın.

Diş Macunu İle Ovun

Siyah noktaların üzerine ince bir diş macunu tabakası uygulayın, 25 dakika bekletin ve yüzünüzü ılık suyla hafifçe yıkayın. Siyah noktalardan kurtulmak için bu uygulamayı iki hafta tekrarlayın.

Bal Masajı Yapın

Bal hem yağlı cilt hem de siyah nokta için harikalar yaratan antiseptik özelliklere sahiptir. Etkilenen bölgeye bal uygulayın ve 15 dakika sonra ılık suyla yıkayın.

Kabartma Tozu Maskesi Kullanın

Bir macun yapmak için kabartma tozu ve su karışımı hazırlayın. Etkilenen kısma hafifçe uygulayın, birkaç dakika kurumasını bekleyin ve ardından siyah noktalara neden olan yağı ve kiri uzaklaştırmak için ılık suyla durulayın.

Yulaf Ezmesi Maskesi Uygulayın

Yulaf ezmesi ve yoğurt karışımı cilt için harikadır ve siyah noktaların atılmasına yardımcı olur. 2 yemek kaşığı yulaf ezmesini 3 yemek kaşığı yoğurtla karıştırın, üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Tüm bu malzemeleri bir macun oluşturana kadar iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayın. 10-15 dakika bekletin ve soğuk suyla yıkayın.

Yumurta Maskesi Uygulayın

Çiğ yumurta siyah noktalardan kurtulmak için çok etkili bir doğal ilaçtır. Bir ya da iki yumurta akını çırpın, bir çorba kaşığı bal ile karıştırın. Bu karışımı siyah noktaların üzerine uygulayın, 30 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın.

Tarçınlı Macun Sürün

Kalın bir macun oluşturmak için eşit miktarda tarçın tozu ve limon suyu karışımı hazırlayın. Macunu etkilenen parçalara uygulayın ve gece boyunca beklettikten sonra sabahları ılık suyla yıkayın.

Doğal olarak siyah noktalar evde nasıl yok edilir?