25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıSiyah noktalar ile baş etmek için ev yapımı maskeler!

Siyah noktalar ile baş etmek için ev yapımı maskeler!

Yağlı cilde sahip olmanın bir başka dezavantajı istenmeyen sivilcelerin yanı sıra, arada bir ortaya çıkan ve hayatımızı cehenneme çeviren siyah noktalardır. Pekiyi, siyah noktalar evde nasıl yok edilir?

İçerikleri

Görüntüsü rahatsızlık veren siyah noktalar son derece can sıkıcı olabiliyor. Sürdüğünüz fondöten bile ciltte pütürlü duruyor ve bu görüntü rahatsız edici oluyor. Makyajsızda güzel gözükebilmek hiç kuşkusuz her kadının hayali. Büyük gözenekler, akne problemleri ve en beteri siyah noktalar. Siyah nokta ile baş etmek gerçek bir problem olabiliyor. Cildi pis göstermesi de cabası. Pekiyi siyah noktalar nasıl geçer? İşte detaylar..

Siyah Nokta Nasıl Geçer?

İşte evde basit malzemeler ile yapabileceğiniz maske tarifleri…

Bal maskesi;

Bir miktar balı bir kaba koyun. Başka bir kaba sıcak su koyup içinde bal olan kabı içine yerleştirin. Bal cildi yakmayacak kadar ısınmış olsun. Isınmış olan balı siyah noktalı bölgeye sürün. Daha iyi sonuç almak için bal maskenizi genelde gece yapmaya özen gösterin. Unutmayın bal doğal bir antiseptikdir. Bu maske sayesinde siyah noktalarınızın içindeki bakterilerden kurtulacaksınız.

Limon maskesi;

Limon suyunun şifasını hemen herkes bilir. Limon içindeki asit sayesinde tıkanmış gözenekleri açar. Aynı zamanda doğal kolajendir. Yarım limonu cam bir kaseye sıkın. Pamuk parçasını sıktığınız limon suyuna batırıp siyah noktalarınıza sürün. Akneli bölgelere de iyi gelir. Fazla sebumdan kurtulmanızı sağlar. Soğuk su ile yıkamadan önce 10-15 dakika kadar kurumasını bekleyin. Bu tarifi her gün bir defa uygulayabilirsiniz.

Bal ve limon maskesi;

Bal ve limon maskeleri bir arada kullanılırsa etkisi çok daha artar. Bu uygulama için 1 tatlı kaşığı balı cam bir kaseye koyun. Üzerine yarım limon sıkıp karıştırın. Ardından sorunlu bölgeye uygulayın. Sonuçlara inanamayacaksınız.

Karbonat maskesi;

1 yemek kaşığı karbonata macun kıvamına sokacak kadar su ilave edin ve karıştırın. Problemli bölgeye uygulayıp 10 dakika kadar bekletin. Ardından yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Bu işlemi haftada 1 maksimum 2 defa kullanabilirsiniz.

Yumurta akı maskesi;

  • 1 adet yumurta
  • Kağıt havlu

Temiz bir kasenin içine yumurta akını alın ve bir çatal yardımı ile iyice çırpın. Kullanmadığınız bir saç boyama fırçası veya fondöten fırçası yardımı ile yüzünüze uygulayın. Göz çevresine çok da yaklaşmamaya özen gösterin. Daha sonra kağıt havluyu kesip yüzünüze düz bir şekilde yapıştırın. Kağıt havlu kuruduktan sonra aynı işlemi bir kat daha tekrar edin. Şimdi bekleme zamanı. Maske yüzünüzde tam olacak kuruduktan sonra çıkarın. Siyah noktalarınızdan kurtulmuş olduğunuzu göreceksiniz. Bu maskeyi 2 haftada 1 uygulayabilirsiniz.

Diş macununun muhteşem devası;

Siyah noktalarınızı temizlemek için her diş macununu kullanmanız mümkün değil. Jel, beyazlatma özelliğine sahip ve hassas dişler için olan diş macunu almalısınız. Aynı zamanda nane aromalı olması da fayda sağlayacaktır. Önce ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Ardından diş macununu sorunlu bölgeye eliniz ile sürün. Bu işlemin ardından kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayabilirsiniz. Siyah noktadan kurtulmakta çok fayda sağlayacaktır.

Burundaki Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

Herhangi bir dermatolojik sorununuz yoksa ve sadece burnunuz üzerindeki siyah noktalardan şikayetçiyseniz doğal maskeler haricinde, eczane ve kozmetik dükkanlarında satılan burun bantlarını deneyebilirsiniz. Burun bantları öncesinde buhar banyosu yaparak gözeneklerinizi genişletebilir siyah noktaların daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.