24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınSaç BakımıSarımsak saç uzatır mı, çıkartır mı?

Sarımsak saç uzatır mı, çıkartır mı?

İçerikleri

Doğa aslında bütün ihtişamıyla ve imkanlarıyla insanların bütün dertlerine derman olmaktadır. Fakat insanlar doğanın bu mucizelerini bırakıp tamamen insanın yapay olarak kimyasal laboratuvarda ürettikleri ve de sağlığa tamamen zararlı olan malzemeleri kullanmaktadır. İşte bunlardan biri de şampuanlardır. Şampuanlar saçı beslemesi bir yana saç derisinin kepeklenmesine ve de saçtaki hücrelerin ölmesine neden olarak kellik problemlerinin başlıca nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sarımsağın İçeriğinde Neler Var?

  • Çinko, kükürt ve mineral gibi saç gelişimine etki eden maddeleri içermektedir.
  • Antimikrobik özelliği sayesinde saçın uzamasını engeller ve saç dökülmelerinin önlenmesine yardımcı olur.
  • Selenyum sayesinde saçın uzamasına yardımcı olurken kan dolaşımını da hızlandırmaktadır.
  • Kolajen üretiminin artmasını sağlayarak saçın beslenmesinde etkilidir. Özellikle C vitamini yönünden son derece zengindir.

Sarımsak Besin Değeri

100 gr’da 147 kcal bulunan sarımsakta 30 gr karbonhidrat, 2 gr lif, 6,5 gr protein ve 181 mg kalsiyum oranı bulunmaktadır. Bu özelliklerinden hareketle sarımsak saç uzatır mı sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyiz.

Doğal Sarımsak Kürü

Saç derisini beslemesi ve saçı çıkmayanlar için tamamen doğal ev yapımı sarımsak kürüyle artık sizin de saçınızın çıkması mümkün olacaktır.

Malzemeler;

  • 8-10 Diş sarımsak
  • 1 Yemek kaşığı bal

Yapılışı;

8-10 diş sarımsağı iyice ezdikten sonra balla karıştırarak suyla iyice kıvama gelene dek karıştırın. Bu işlemin ardından hemen saçınıza uygulayarak yarım saat beklettikten sonra saçınızı yıkayın. Siz de zamanla saçlarınızın çıktığını göreceksiniz.

Kuru Saçlara Sarımsakla Gelen Canlılık

Saçlarınız kuru mu… O halde yine çözüm sarımsakla gelecek. Yine 8 veya 10 adet diş sarımsak, 1 orta boy soğan ve Hindistan cevizi yağı temel malzemelerimiz olacak. Bunları karışım haline getirerek blenderdan geçirdikten sonra saçınıza sürün ve yarım saatlik bekleme süresinden sonra saçınızı güzelce yıkayıp doğal güneş ortamında kurumaya bırakın. Böylelikle gerçekten de sarımsağın saça faydaları yönünden hangi yararının olduğunu net bir şekilde gözlemlemiş olacaksınız.

Saçkıran Hastalıklarına Doğal Şifa Kaynağı

Saçkıran hastalıklarıyla gelen saçlarda aşırı derecede dökülme sorunlarına karşı da sarımsak sürülmesi gerçekten de şifa niteliği taşımaktadır. Böylece eski canlılıkta yeniden saçlarınıza çok kısa sürede kavuşma imkanı sizi bekliyor olacaktır.