19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaçlarınızı Nasıl Dolgunlaştırabilirsiniz? Saç Dolgunlaştırma Teknikleri

Saçlarınızı Nasıl Dolgunlaştırabilirsiniz? Saç Dolgunlaştırma Teknikleri

İçerikleri

Bu nedenle de saçlarımızın  hep dolgun görünmesini isteriz. İşte bu nedenle birçok kadın saçlarında dolgunluğa ulaşabilmek için birçok farklı saç dolgunlaştırıcı yöntem denemektedirler. Sanırım saçı daha dolgun gösterebilmenin ilk yollarından biri de saç kesimidir. Saçınızın nasıl bir kesimi olması gerektiği konusu oldukça önemlidir. Saçınızın nasıl bir kesimi olursa, daha dolgun görünür, hep beraber bakalım.

Küt Kesim

Küt kesimin binlerce çeşidi bulunmaktadır. Omuz hizasında kestirebileceğiniz gibi meme ucu hizasında da kestirebilirsiniz. Yani boyu tamamen size kalmış bir olaydır. Ama küt kesim bütün saç uçlarının eşit bir hizada olması demek olduğu için saçlarınızın olduğundan 2 kat daha dolgun görünmesine sebep olabilmektedir.

Katlı Kesim

Katlı kesim ise küt kesimin aksine saç uçlarının farklı boylarda olduğu bir saç kesimidir. Ve her saç farklı bir boyda olduğundan dolayı çok seyrek saçlı biri bile olsanız dahi bu saç kesimi saçlarınızı olduğundan çok gösterecektir. Yani bu saç kesimiyle hem dolgun saçlara hem de tarz saçlara sahip olabilmeniz mümkündür.

sac dolgunlastirma Saçlarınızı Nasıl Dolgunlaştırabilirsiniz? Saç Dolgunlaştırma Teknikleri
Katlı Kesim

Orta Boy Kesim

Bu saç kesiminde ise saçlarınız omuz hizasında ya da biraz daha uzun olmalıdır. Bu kesimde saçlar oldukça dolgundur. Çünkü aralarda hafif katlar olması sebebiyle yine dolgun duran bir saç kesimidir.

Saçlarınıza Hacim Kazandırmak İçin Ne Yapmalısınız?

Eğer saçlarınız yumuşaksa, saçınızı dolgunlaştırma isteği diğer saç tiplerine oranla sizde daha baskın olacaktır. Çünkü sürekli saçlarının ne kadar basık ve seyrek olduğunuzdan yakınmanız an meselesidir. İşte bu nedenle saçınıza hacim kazandırmanız açısından birkaç öneride bulunacağız. Öncelikle saçlarınızı kurutma işlemine mutlaka diplerden başlamalısınız. Çünkü, saçlar dipten uca doğru kuruduğu için sizin dipten uca doğru kurutmanız saçlarınıza dolgunluk kazandıracaktır.  Daha sonra ise, saçlarınızı tamamen kuruttuktan sonra saç şekillendiriciler ile saçınıza hacmini vermelisiniz. Buradaki en önemli nokta, saçınızı ne kadar iyi kurutursanız, saçınız hacmini o kadar iyi koruyacaktır. Ayrıca, saçlarınızı tersten kurutmanız da işe yarar bir yöntem olarak gösterilebilmektedir.

Saçlarınızın Dolgun Görünmesini İstiyorsanız, Saçınızı Her Gün Yıkamayın

Çoğumuz saçlarımızı her gün yıkamayı tercih ederiz.  Fakat saçlarımızı her gün yıkamak demek saçlarınızın dolgunluğunu yitirmesi anlamına gelmektedir. Çünkü her gün yıkanan saç büyük bir ihtimalle nemini kaybedecektir. Nemini kaybeden saç ise kuru görünecektir. Bırakın dolgun görünmeyi, böyle bir saç süpürgeyi andıracaktır. Ya da her gün yıkamayı da tercih edeceksiniz de mutlaka saçlarınıza krem uygulamayı ihmal etmemelisiniz.

Saçlarınızın Dolgun Görünmesini İstiyorsanız, Saçlarınıza Soğuk Su Uygulayın

Saçlarınızı sağlık suyla yıkamanız, saçlarınızın elektriğini aldığı gibi aynı zamanda da kafa derinizin pürüzsüzleştirmesine neden olacaktır. Aynı şekilde saçları yıkadıktan sonra da saçları kuruturken soğuk hava verilmesi de saçların daha dolgun ve elektriksiz görünmesine sebep olacaktır.

dolgun saclar 1 Saçlarınızı Nasıl Dolgunlaştırabilirsiniz? Saç Dolgunlaştırma Teknikleri
Saçlarınızın Dolgun Görünmesini İstiyorsanız, Saçlarınıza Soğuk Su Uygulayın

Saçlarınız İçin Proteinli Ürünleri Tercih Etmeye Çalışın

Saç dediğimiz madde aslında keratin ve proteinlerden oluşmaktadır. Bu nedenle, saçlarınıza kullandığınız ürünler protein ve keratin içerirse, saçlarınızın daha dolgun görünmesine sebep olacaktır. Yani protein keratin saçlara yapıştığından dolayı, saç tellerine dolgunluk kazandırmaktadır. Bu nedenle keratin ve protein kullanımı saç dolgunluğu  açısından oldukça önemlidir. Fakat protein ve keratinin de fazla kullanımı saçların kırılmasına sebep olacaktır. Bu nedenle her şeyin fazlası zarar olduğu gibi keratin ve proteininin de fazlası saçları için zarardır.