19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaçlarınız çabuk yağlanıyorsa işte yapmanız gereken 8 şey!

Saçlarınız çabuk yağlanıyorsa işte yapmanız gereken 8 şey!

İçerikleri

Saçınızı çok sık yıkamayın. Saçın sık yıkanması yağ dengesini bozup, saçta aşırı yağlanma sorununun başlamasına neden olan faktörlerdendir. Ayrıca saçın sık yıkanması, çok şampuan kullanmak demektir, özellikle silikon içeren şampuanlar saçta yağlanmaya yol açabilirler

1-Doğru şampuanı tercih edin.

Saç derinizde sık sık kaşıntı, egzema, mantar ve kuruma yaşıyırsanız, muhtemelen baş cildinizin alkali seviyesi çok yüksek. Bu da şu anlama geliyor ki ph drecesi 7’den yüksek olan şampuanlar ve saç bakım ürünleri kullanıyorsunuz, doğal asit dengeniz bozulmuş, bakterilerle savaşan sebum azalmış. Düşük Ph’lı saç ürünleri de saç cildine zarar verir. İdeal saç şampuanı, bakım ürünü Ph seviyesi 6-7 olanıdır. Yağlı saçlar için bitkisel şampuanlar sizin için doğru şampuanlardır. Bu ürünleri market raflarında bulamazsanız internetten araştırıp satın alabilirsiniz. Hangi şampuanı kullanırsanız kullanın saçınızı bir kaç dakika iyice durulayıp, saçta şampuan atığı bırakmamaya dikkat edin.

2- Saç kremi yerine saçın yağını dengelemek için doğal çarelere başvurun

Saç kremleri genelde kuru saçların yağını artırmak için üretildiğinden sizin için uygun ürün değillerdir. Fakat yağlı saçlar için saç kremi diye özel bir ürün bulursanız kullanabilirsiniz. Saçın yağını dengelemek için doğal çarelere başvurabilirsiniz. 2 yemek kaşığı beyaz sirke veya 1 limonun suyunu 1 bardak suya koyun. Saçınızı şampuanlayıp, durulayın, ardından, banyodan çıkmadan limonlu yahut sirkeli su ile saçınızı ıslatıp öyle çıkın.

3- Saç kurutma makileri ile saç kurutmaktan vazgeçin

Saç kurutma makineleri saç derisinde yağ üretimini uyardığından saçınızı havluyla veya güneşte kurutmakta fayda var. Şayet saçlarınızdaki yağlanma ciddi boyuttaysa saç düzleştiricilerinden ve saç şekillendiricilerinden uzak durmanızı tavsiye ederiz.

4- Yağ bazlı ürünlerden kaçının. 

Silikon veya yüksek yağ konsantrasyon içerebilen şekillendirme ürünleri saçlarınızın yağlı görünmesine yol açacağından bu ürünler yerine alternatif saç bakım malzemelerine yönelin.

5- Saçlarınızı çok sık taramayın

Saçınıza daha az dokunun. Saç derinize sık dokunmak kökleri uyarıp saçın yağlanmasına sebep olabilir. Aynı durum saçı sık tarayınca da gerçekleşir.

5- Daha fazla B2 ve B6 tüketin

Bu vitaminler vücudun sebum üretimi kontrolüne yardımcı olur.Ayçekirdeği B2 ve B6 vitaminlerince zengin bir yiyecektir. B6 açısından yüksek diğer gıdalar arasında balık, kümes hayvanları, kırmızı et ve fasulye çeşitleri sayılabilir. Gıdalardan yeterli B vitamini alamıyorsanız, B vitamini hapı kullanabilirsiniz.
B vitaminde olduğu gibi A ve D vitamini de sebum üretimini dengeleyen vitaminlerdendir. Herhangi bir vitamini tablet şeklinde kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

7- Düşük glisemik diyeti uygulayın.

Yüksek glisemik gıdalar kanda insülin salgısını artırıp, daha fazla yağ üretimine yol açabilirler. Rafine gıdaların, karbonhidrat açısından zengin olan yiyeceklerin ve şekerli besinlerin tüketimine sınır getirin, bunlar yerine nişastasız sebze, bakliyat ve meyve tüketmeye yönelin.

8- Daha fazla çinko tüketin.

Çinko sebum üretimini kontrol eden vitaminlerdendir ve kırmızı et, kümes hayvanları gibi yiyeceklerden karşılanabilir. Yulaf ezmesi hem çinko hem de B2 ve B6 vitaminlerinin her ikisini de içerir ve saçtaki yağı dengeleyen harika bir yiyecektir.