25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaçları sağlıklı ve daha güçlü tutmanın yolları neler?

Saçları sağlıklı ve daha güçlü tutmanın yolları neler?

İçerikleri

Saç bakımı kadınların hayatındaki en önemli güzellik noktalarından bir tanesi çünkü ne kadar güzel olursanız olun veya kendinize bakarsanız bakın, saçlarınız kötü görünüyorlarsa maalesef bunun genel anlamda hakkınızda kötü bir algı oluşturacağı kesindir. Zira insanların yüz ifadelerinin büyük kısmını saçlar belirler ve saç şekillerine göre bile kendinizde değişiklikler fark edebilirsiniz. Dolayısıyla saçları sağlıklı tutmanın yolları çok daha fazla önem kazanıyor.

Sağlıklı Saçlar İçin Sağlıklı Vücut Şart

Saçlarımızın en çok kötü yaşam koşulları nedeniyle yıprandıkları söylenebilir. Hareketsiz bir yaşam, kötü beslenme tarzı, sigara ve alkol tüketimi, yoğun stresli bir yaşam, uykusuzluk yaşamak ve ruhsal sorunlar, siz farkında olmasanız bile saçlarınızın köklerinin güçten düşmesine neden olur ve bu nedenle hem saçlarınız dökülür hem de çıkan saçlar geçmişte olduğu kadar kuvvetli ve güzel olmazlar. Yani saçlarımızı sağlıklı tutmak için onun üzerinde kırk çeşit krem ve şampuan denemeden önce biraz yaşadığımız hayatın niteliğine bakmak gerekiyor. Düzenli spor, sağlıklı beslenme ve dertlerden uzak bir yaşam, saçlarınızın hiç olmadığı kadar güzel parlamasına yardımcı olacaktır.

Saçlarınızı Özenle Koruyun

Elbette saçları ekstrem koşullardan korumak da onları düzgün tutmak için gerekli. Çok sıcak ve soğuk hava koşullarına onları maruz bırakmamak, ayrıca banyo yaparken çok sıcak ve soğuk sudan saçları uzak tutmak, saçlara fönle uzun süre sıcak hava üflememek ve saç düzleştiricilerin ısısına maruz bırakmamak, onları her zaman zinde tutacaktır. Bilhassa ısıya dair her şeyin saçlara daima kalıcı zararlar verdiği unutulmamalı ve çok fazla fön çektirmek gibi eylemlerden uzak kalmalı.

Saçlarınızı Tararken Nazik Olun

Saçları tararken nazik olmak ve çok dar dişli tırnaklar kullanmamak da önemli. Ayrıca saçlarınızı taramadan önce bir saç kremi kullanırsanız kopma ve yıpranmaların önüne de geçebilirsiniz. Uzmanlar saçların ıslakken taranmasını önermiyorlar ve tarama işlemi sırasında elektriklenmenin önüne geçebilmek için ahşap tarakların kullanımının daha iyi olacağını belirtiyorlar.

Saçlarınızla Sürekli Oynamayın

Devamlı saçlarıyla oynayanlar da bu alışkanlıklarına bir son vermeliler. Zira sürekli oynanan saçların saç kökleri de devamlı uyarılmaktadır ve uyarımlar neticesinde saç derisinde yağlanma meydana gelmektedir. Fazla yağlanma ise maalesef uzun vadede saçların daha fazla dökülmesine neden olur.

Saçları sağlıklı ve daha güçlü tutmanın yolları neler?