26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaçlar neden kabarır? Saçı kabartan şeyler neler?

Saçlar neden kabarır? Saçı kabartan şeyler neler?

İçerikleri

Saçlarımız maalesef kabarmaya eğilimliler ve bu eğilimlerini zaptedebilmek için bazen ciddi bir çaba içerisine girmek de gerekebiliyor. Halbuki saçı kabartan şeyler nelerdir sorusunun cevabını biliyorsanız, onların kabarmasına sebep olan faktörlerden uzak durmanız da oldukça kolay olacaktır. Lakin elbette bazı kadınların saçlarının doğal olarak düz olmaya, bazılarının ise kabarık olmaya eğilimli olduğunu unutmamalısınız. Vereceğimiz taktikler herkeste aynı düzeyde etki göstermeyecektir ve biraz farklılıklar olabilir.

Öncelikle, saçlarımızın en büyük kabarma sebeplerinden bir tanesinin saç kurutma makineleri olduğu unutulmamalı. Bu makineler hem sıcaklık yüzünden saç tellerini bozuyorlar, hem nemi ortadan kaldırıyorlar hem de elektrik iyonları vererek saçları elektriklendiriyorlar. Saçlarınızı tamamen bunlarla kurutmak yerine doğal olarak kurumalarına izin vermelisiniz.

Gece yatarken tercih ettiğiniz yastığın kılıfı da gece boyunca saçlarınızın kabarmasının sebebi olabilir. Zira pamuklu kılıflar saçların nemden yoksun kalmasına neden olurlar ve bu da kabarmaların önüne geçmenize engel olur. Yastık kılıfınızın üzerine bir ipek kumaş serecek olursanız, pamuğun bu zararlı etkisinin önüne geçebilir ve kabarmayan saçlar ile sabahları uyanabilirsiniz.

Havlularımız da maalesef saçların kabarmasının en önemli sebepleri arasında. Saçlarımızı hızlıca kurulayabilmek için havluyu kullandığımızda, havludaki statik elektrik saçlarımızı da elektriklendirir ve bunun sonucunda o saçlar bir daha inmezler. Bunun yerine saçlarınızı elinizle sıkmanız ve daha sonra doğal yoldan kurumaya bırakmanız daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacak. Havlu ile saçı çok kurcalamanın saçın protein yapısının da bozulmasına sebep olduğunu unutmamalısınız.

Pek çoğumuz saçlarımızı taramak için plastik taraklar kullanıyoruz ancak plastiğin elektriklenmeye çok yatkın bir ürün olması, onu saçlar için çok tehlikeli hale getiriyor. Daha iyi sonuçlar elde edebilmek için ahşap ve tercihen bol aralıklı bir tarak tercih etmelisiniz. Fakat unutmayın, ahşap tarakların daha fazla temizlik ve bakıma ihtiyaçları var. Bu nedenle taraklarınızın bakım ve temizliğini düzenli olarak yapmayı unutmamalısınız.

Gece yatmadan önce saçlarınızı yıkamanız gerektiyse, muhtemelen sabaha kabarık saçlar ile uyanmanız gerekecek. Halbuki yatmadan önce biraz gevşek ve burgulu bir topuz yapmanız, sabah hafif dalgalı ancak kabarmamış saçlar ile uyanmanıza yardımcı olacaktır.