18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaç bakımında yapılan hatalar neler? En yaygın 9 hata

Saç bakımında yapılan hatalar neler? En yaygın 9 hata

İçerikleri

Güzellik, birçok farklı bileşenden oluşan bir üst kavramdır. Eşsiz ve son derece çekici bir görünüme kavuşmak için sağlıklı ve iyi bakılmış saçlar ise bu bileşenlerin belki de en önemlilerinden birisidir. Bu yüzden bugün sizlerle saç bakımında yapılan hatalar hakkında bilgi paylaşmak istedik. Burada listelediğimiz en yaygın hataları yapmaktan kaçınarak hem sağlığınız hem de güzelliğiniz için önemli bir karar almış olacaksınız.

1- Yanlış Şampuan Seçimi

Şampuan tercihiniz saç bakımı için çok önemlidir. Olası zararlı sonuçlardan kaçınmak için seçtiğiniz şampuanın saç türünüze uygun olduğundan emin olun.

2- Saçları Çok Sık Yıkamak veya Yeterince Sık Yıkamamak

Saçlarınızı ne sıklıkla yıkamanız gerektiği saç tipiniz ve kullanılan suyun kalitesine kadar birçok etkene bağlı olarak değişmektedir. Eğer yağlı saçlarınız varsa saçlarınızı her 1 veya 2 günde bir yıkamanız önerilmektedir.

3- Şampuanı Yanlış Uygulamak

Saçlarınızı yıkamadan önce taramalısınız. Kullanacağınız şampuan miktarı saçınızın uzunluğuna göre değişir ancak çok kullanmaktan kaçınmalısınız. Size en uygun olanı bulabilmek için deneme-yanılma yöntemini kullanmalısınız.

Şampuanı elinize dökün ve ellerinizi ovalayarak köpürtün. Ardından şampuanı saç köklerinizden başlayarak uygulayın. Masaj yapar gibi dairesel hareketle uygulayın ve tırnaklarınızla saç derinizi çizmekten kaçının. Saç köklerine iyi geldiğinden duş sırasında başınıza masaj yapmayı ihmal etmeyin.

4- Saçları Nemlendirmeyi ve Beslemeyi İhmal Etmek

Saç çok hızlı bir şekilde nem kaybeder. Bu sorunu gidermek için özel balmlar veya saç maskeleri uygulayabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken şey ise kullanacağınız ürünün saç tipinize uygun olmasıdır. Balmı ister saçınızı şampuanlarken isterseniz de duş sonrası saçlarınızı kuruladıktan sonra kullanabilirsiniz. Balm kullanmanın püf noktası ise saç derinizi ovmadan, tüm saçınıza yedirmektir.

Saç bakımında yapılan hatalar arasındaki en yaygını ise saç maskelerinin çok sık kullanımı var. Saç maskelerini haftada bir seferden fazla kullanmanız önerilmemektedir.

5- Yanlış Su Sıcaklığı

Birçok kadın saçlarını yıkarken çok sıcak su kullanır. Ancak bu ciddi bir hatadır. Sıcak su saç renginizin açılmasına ve yağ üreten bezlerin daha çok çalışmasına neden olur. Saçlarınızı ılık su ile yıkadığınızda ise yağ bezlerinin daha az çalışmasına, kirden arınmanıza ve kan dolaşımınızı arttırmanıza yardımcı olursunuz.

Duştan çıkmadan önce son kez soğuk su ile saçınıza uygulama yapmak da oldukça faydalı. Bu sayede saç köklerindeki dolaşımı uyarırsınız ve saçlarınız daha pürüzsüz ve parlak görünür.

6- Saçları Havlu ile Kurutmak

Saçlarınızı yıkadıktan sonra köklerden uçlara doğru bir havlu yardımıyla hafifçe kurulayın. Başınıza kesinlikle havlu sarmayın. Özellikle Türk kadınlarının sıklıkla yaptığı bir hata. Bu gibi bir uygulama saç köklerinize zarar verir. Eğer aceleniz varsa havlu yerine pamuklu bir tişört kullanın.

7- Sıklıkla ve Agresifçe Saç Tarama

Saç bakımında yapılan hatalar arasındaki en yaygın yanlışlardan birisi de bu. Saçlarınızı çok sık taramak saçınızı gerer ve daha kırılgan yapar. Duş aldıktan hemen sonra da saçınızı taramamalısınız. Saç tellerinizin kurumasını bekleyin ve ardından ilk olarak parmaklarınızla tarayın. Bundan sonra fırça kullanabilirsiniz. Tabi fırçanızın da geniş dişli olması gerekiyor.

Tarama yaparken ise köklerden başlayarak uçlara doğru tarayın.

8- Sık Şekillendirici Kullanmak

Saç kurutma makineleri, fön ve diğer benzer uygulamalar saçlarınızın nemini kaybetmesine neden olarak, saçlarınızı daha kırılgan ve kuru yapar. Eğer saçlarınızı şekillendirmeden rahat edemiyorsanız o zaman ilk olarak saçlarınıza termal koruyucular uygulamayı unutmayın.

9- Yanlış Saç Kurutma Makinesi Kullanımı

Saç kurutma makinesi genellikle saç bakımında yapılan hatalar arasında birinci sıradadır. Çünkü yanlış kullanımı saçınıza ciddi zarar verir. İşte, saç kurutma makinesi nasıl doğru kullanılır hakkında ufak bir rehber:

İlk olarak saçlarınızı bir havlu yardımıyla kurulayın. Saç kurutma makinesinin ucu düz olan başlığını alın ve cihaza takın. Köklerden uçlara doğru kurutmaya başlayın ve başlığın saç tellerinize dik bir açı ile hava üflediğinden emin olun.

Saçın hala nemli olduğu başlarda cihazı maksimum sıcaklıkta kullanabilirsiniz. Ancak ara ara bu ısı ayarını düşürmeye başlayın ki, saçlarınızı gereksiz yere fazladan kurutmayın. Ayrıca saç kurutma makinesi satın alırken mutlaka ama mutlaka birden fazla ısı seçeneği olmasına dikkat edin. Son olarak saçlarınıza soğuk hava üfleterek süreci tamamlayın.

Saç Bakımında Yapılan Hatalar Hakkında Sizin Söyleyecekleriniz Neler?

Yukarıda en yaygın olarak yapılan saç bakımında yapılan hatalar hakkında bilgiler paylaştık. Peki, sizin bu konuda bizlerle ve okuyucularımızla paylaşmak istediğiniz bilgiler var mı? Bunları yorum yaparak paylaşabilirsiniz.