26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıRoaccutane nedir? Kullananların yorumları neler

Roaccutane nedir? Kullananların yorumları neler

Roaccutane, akne ve sivilcenin şiddetli tiplerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Bu nedenle kadın, erkek ve ergenlik yaşındaki gençler olmak üzere hemen herkesin içeriğini merak ettiği ilaçlardan biridir. İzotretinoin içeren Roaccutane kullanılırken çok dikkat edilmelidir. Özellikle emziren annelerin ve hamilelerin doktor izni olmadan kesinlikle kullanmaması önerilmektedir. Peki, Roaccutane ne işe yarar? Roaccutane nasıl kullanılır? Roaccutane zararı var mı?

İçerikleri

Bir sivilce hapı olarak bilinen Roaccutane, kısa sürede tedavide etkisini gösterdiği için birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Roaccutane kesinlikle doktor tarafından reçete edilmelidir. Aksi takdirde asla kullanılmamalıdır. Hakkında olumlu olumsuz birçok yorum yapılan Roaccutane hakkında tüm doğru bilgileri şeffaf bire şekilde sizlere sunuyoruz.

Roaccutane Nedir?

Konuya öncelikle Roaccutane nedir açıklayarak başlayacağız. Roaccutane bir sivilce hapıdır. Özellikle ileri seviyelere ulaşmış sivilcelerin tedavisinde kullanılmaktadır. İçeriğinde bulunan izotretinoin etkisi ile şiddetli akne tedavisinde de etkilidir. Reçeteli bir ilaç olduğu için reçetesiz bir şekilde eczaneden satın alınamamaktadır.

Kişilerde farklı etkenlere bağlı olarak iltihaplı akneler ve sivilceler görülebilmektedir. Diğer kremlerle tedavi edilemeyen bu cilt sorunları için Roaccutane devreye girmektedir. Ancak Roaccutane doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Çünkü Roaccutane akne ve sivilceleri tamamen ortadan kaldırırken ciddi yan etkilere sahiptir. Bu nedenle doktor kontrolü olmadan asla ama asla kullanılmamalıdır.

Roaccutane Ne İşe Yarar?
Roaccutane Ne İşe Yarar?

Roaccutane Ne İşe Yarar?

Herkesin cilt türleri birbirinden farklıdır. Özellikle yağlı cilt tipine sahip kişilerde ciddi akne ve sivilce sorunu görülmektedir. Bu durum görsel açıdan kişiyi rahatsız ettiği için psikolojik anlamda da zararlar vermektedir. Tedavi için çeşitli antibiyotikler kullanıldığı halde bir sonuç alınamadığı zaman doktor tarafından Roaccutane reçete edilir. Roaccutane ne işe yarar sorusuna kısaca sivilceleri tedavi eder diyebiliriz. Ancak sivilceleri tedavi ederken ciddi yan etki riski de yaratmaktadır.

Son dönemlerde geçmeyen akne ve sivilce tedavisinde Roaccutane bir devrim etkisi yaratmıştır. Geçmeyen akne ve sivilceleri kısa sürede kurutan Roaccutane birçok kişiyi bu anlamda memnun etmiştir. Ancak yarattığı ciddi yan etki riskleri de kişileri her an diken üstünde tutmuştur.

Roaccutane Sivilce Hapı Nasıl Kullanılır?

Roaccutane sivilce hapı nasıl kullanılır doktora danışılmalıdır. Çeşitli yan etkileri bulunan Roaccutane sivilce hapının içeriğinde bulunan etken maddelerden herhangi birine karşı alerjiniz var ise Roaccutane hapı kesinlikle kullanmamalısınız. Roaccutane hakkında doktor tarafından öneri alınmadığı zaman hap içerisinde bulunan prospektüse bakılmalıdır.

Roaccutane prospektüsünde kapsüllerin ağızdan tok karına alınması önerilmektedir. Roaccutane kullanılırken normal yiyecek ve içecek alınabilir. Roaccutane sivilce hapının 3 aydan daha uzun kullanılmaması önerilmektedir.

Roaccutane Cildi Beyazlatır Mı?

Roaccutane hap ile yüzdeki lekeler ve sivilceler geçtiği için Roaccutane cildi beyazlatır mı sorusu gündeme gelmektedir. Hapın etkisi ile sivilceler ve lekeler tamamen geçtiğinde kişinin yüzünde bir beyazlık fark edilebilir. Ancak bu Roaccutane etkisi ile değildir. Yani Roaccutane cildi beyazlatmaz.

Roaccutane Cildi Gençleştirir Mi?

Roaccutane hapın cildi gençleştirme etkisi yoktur. Aksine, hapın etkisi ile cildin yağ oranı değişerek azalmaktadır. Bu bazı kişilerde yüzde kırışıklık yaratabilmektedir. Ancak bu çok nadir olarak yaşanan bir durumdur.

Roaccutane Sivilce İzlerini Geçirir Mi?

Roaccutane bir sivilce ilacıdır. Önceki farklı tedavilerle geçmeyen ve ilerleyen sivilcelere iyi gelen Roaccutane sivilce izlerini de geçirmektedir.

Roaccutane Çukurları, Çilleri Geçirir Mi?

Ciltte sivilceler ve sivilce izleri nedeniyle çukurlar oluşmaktadır. Roaccutane hap bu çukurları geçirmede etkilidir. Ancak Roaccutane hapın çiller üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.

Roaccutane Çatlaklara İyi Gelir Mi?

Roaccutane etkili bir sivilce ilacıdır. Roaccutane’nin çatlaklar üzerinde olumlu bir etkisi yoktur.

Roaccutane Lekelere İyi Gelir Mi?

Sivilceler nedeniyle ciltte oluşan lekelenmeler oldukça can sıkıcıdır. Bu durum için önerilen Roaccutane lekelere iyi gelmektedir.

Roaccutane Psikolojik Yan Etkileri Neler?

Roaccutane yüksek dozda A vitamini içermektedir. Bu nedenle bazı kişilerde psikoz ve şizofreni hastalıklarına yol açtığına dair eskiden yapılan çalışmalar bulunmaktadır. Ayrıca Roaccutane depresyon, bipolar bozukluk ve kaygı gibi psikolojik sorunlara da neden olabilmektedir.

Roaccutane Zararları Neler?
Roaccutane Zararları Neler?

Roaccutane Zararları Neler?

Roaccutane yan etkileri güçlü olan bir ilaçtır. Sivilceleri kesin olarak yok etmesine karşın ciddi yan etki riski taşımaktadır. Roaccutane hapın olası zararlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Karaciğer enzimlerini artırır.
  • Kansızlığa yol açabilir.
  • Dudaklarda kuruluk, hassasiyet, kızarma, çatlak ve iltihap gibi semptomlara neden olur.
  • Trigliserid ve HDL seviyelerini olumsuz etkiler.

Roaccutane Unutkanlık Yapar Mı?

Roaccutane yan etkileri arasına unutkanlık yoktur.

Roaccutane Yumurtalıklara Zarar Verir Mi?

Roaccutane kullanan kadınlar, Roaccutane yumurtalıklara zarar verir mi diye tereddüt etmektedirler. Roaccutane ile kana karışan etken maddeler, ortalama 20 gün içerisinde kandan tamamen kaybolmaktadır. Bu nedenle ilaç bırakıldıktan ortalama 1 ay sonra sağlıklı bir şekilde gebe kalmak mümkündür.

Roaccutane Boy Uzamasını Durdurur Mu?

Roaccutane hapın çok seyrek görülen yan etkileri içerisinde kemik büyümesinin durması vardır. Bu duruma bağlı olarak boy uzamasını durdurabilir. Ancak bu çok sık rastlanan bir durum değildir.

Roaccutane Adet Geciktirir Mi?

Sivilce tedavisinde kullanılan Roaccutane hapın adet döngüsü üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.

Roaccutane Muadili Nedir?

Roaccutane muadili olan bir haptır. Roaccutane bulunamadığı zaman Zoratanın, Aknetrent ve Acnegen ilaçları reçete edilmektedir.

Roaccutane Fiyat 2021

Roaccutane hap fiyatını güncel olarak 93.46 TL’dir.

Roaccutane Kullananların Yorumları Neler?

Çeşitli sağlık sitelerinde Roaccutane ile ilgili yapılan yorumlar tarafımızca incelenmiştir. Yorumlara göre Roaccutane hapın özellikle dudaklarda yarattığı yan etkilerden rahatsızlık duyulmaktadır. Dudaklarda kuruma, çatlak, yara ve kanama görülmesi kullanıcıları rahatsız etmektedir.