Ana SayfaSağlıkGöz SağlığıPembe göz hastalığından kurtulmak için 5 öneri!

Pembe göz hastalığından kurtulmak için 5 öneri!

İçerikleri

Eğer gözlerinizde akıntı, kızarma ve şişlik söz konusu ise pembe göz hastalığı probleminiz olabilir. Göz kapağının iç bölümü ve gözün önünü çevreleyen zarın iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bu hastalık bakteriler, alerjiler ve irritanlar tarafından da tetiklenebilir. Pembe göz hastalığı gözde komplikasyonlar oluşmasına neden olur. Bunun önüne geçmek için uygun ve kolay tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Pembe Göz Hastalığının Tedavisi Hakkında İpuçları

Pembe göz hastalığı nasıl tedavi edilir. İşte detaylar;

1- Papatya

Gözde oluşan tüm problemler için faydalı bir bitki olan papatya, pembe göz hastalığı sorunu için de etkili bir bitkidir. Papatya antiseptik ve antienflamatuar özelliklere sahip bir bitki olduğu için pembe göz hastalığı belirtilerini azaltır ve iyileşme sürecini hızlandırır. Hazırlayacağınız papatça çayı ile ıslattığınız bir parça bezi gözlerinizin üstüne kompres yaparak uygularsanız, göz kapaklarınız hızla emilim sağlayacak ve belirtileri ortadan kaldıracaktır. Bu uygulamayı günde 2-3 kez tekrar edebilirsiniz.

2- Doğal İçerikli Göz Damlası

Pembe göz hastalığı tedavisini hızlandırmak için, içeriğinde gözotu gibi doğal bitkilerin yer aldığı göz damlalarını kullanabilirsiniz. Ayrıca göz sağlığınız için riski bulunmayan homeopatik damlalardan da fayda görebilirsiniz.

3- Doğal Takviyeler

Bazı doğal takviyeler gözlerde oluşacak tüm hastalıkların önüne geçilmesinde ve tedavi sürecinin hızlanmasında çok etkilidir. Buna pembe göz hastalığı da dahil. İşte rahatlıkla kullanabileceğiniz vitamin takviyeleri;

  • A Vitamini: Beta karoten ve karoten açısından zengin olan gıdalarda bulunan bir vitamindir.
  • B Vitaminleri: Göz sağlığı için çok faydalı olan bu vitaminler, hafıza kuvvetlendirmek için de kullanılmaktadır.
  • C Vitamini: Özellikle meyvelerde bulunan bu vitamin metobalizmayı güçlendirir ve E ile A vitaminin emilimini hızlandırır.
  • E Vitamini: Bu vitamin serbest radikaller nedeniyle gözlerde oluşacak hasarların önüne geçmeye yardımcı olur.
4- Hijyen

Pembe göz hastalığı dahil, tüm göz hastalıklarında en önemli şey hijyendir. Bu hastalığın tedavisi esnasında gözlerinizi ovmaktan uzak durun. Kirli ellerinizle gözlerinize dokunmayın ve kontakt lens kullanımınız varsa daha dikkatli olun. Ayrıca etkilenmiş olan gözünüz için özel havlu kullanmaya gayret gösterin. Bunun yanı sıra tedavi boyunca makyaj ve kozmetik ürünlerinden kaçının.

5- Hidroterapi

Hidroterapi, hastalıklara göre farklı sıcaklık seviyelerine sahip su kullanımı yöntemidir. Pembe göz hastalığı ile savaşıyorsanız, hastalıktan etkilenen gözün üzerine soğuk su kompresi uygulayabilirsiniz. Ayrıca bu yöntemi gün boyunca oldukça fazla kez tekrar etmeniz de mümkündür.