18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıÖrümcek ağı estetiği kimlere uygulanır, avantajları nelerdir?

Örümcek ağı estetiği kimlere uygulanır, avantajları nelerdir?

Örümcek ağı , ip kullanarak yapılan yüz germe yöntemidir. Ameliyatsız cildin daha genç ve dinamik görünmesi için yapılan estetik bir işlemdir. Pekiyi örümcek ağı estetiği kimlere uygulanır, avantajları nelerdir, ne kadar sürer? Örümcek ağı tedavisi ile tüm merak edilenler haberimizde.

İçerikleri

Yıllardır estetik plastik cerrahi gerek Türkiye’de gerekse dünyada birçok başarılı estetik tedavi gerçekleştirilmiştir. Ancak bugün teknolojik cihazlar ile gerçekleştirilen estetik tedaviler estetik cerrahi operasyonlarına ciddi anlamda alternatif oluşturmuş durumdadır. Bugün estetik uygulamalara bakıldığında geçmişte bunların operasyonsuz olması mümkün değildi. Ancak günümüzde cerrahi müdahale olmadan çok kısa sürede üstelik ağrı ve acı hissedilmeden birçok estetik tedavi yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi örümcek ağı estetiğidir.

Örümcek ağı estetiği günümüzde çok fazla tercih edilen yüz germe, cildi yenileme, canlandırma ve gençleştirme konusunda oldukça başarılı tedavilerden biridir. Yaşın ilerlemesiyle özellikle yüz bölgesindeki deformasyonlar rahatsız edici boyutlara varır. Yalnızca yaşa bağlı olarak değil aynı zamanda olumsuz çevre koşullarının etkisiyle bu süreç çok daha hızlanır. Bunlardan en önemlileri göz çevresindeki kırışıklıklar, dudak üstündeki dikine çizgiler, yüz ovalinin bozulmasıdır. Örümcek ağı estetiği bu sorunları cerrahi müdahale olmadan tamamıyla tedavi eder durumdadır. Aynı zamanda örümcek ağı estetiği cilde esneklik sağlamaktadır. Sağladığı bu esnekliğe bağlı olarak örümcek ağına benzetilmektedir.

Örümcek Ağı Estetiği Nedir?

Örümcek ağı estetik tedavisi tıpta polidioksanon ip olarak bilinen yavaş emilime sahip sentetik kopmaz, oldukça dirençli en önemlisi ise doku ile uyumlu iplerdir. Bu ipler sağlık alanında yabancı değil uzun yıllar plastik cerrahi ve diğer cerrahi operasyonlarda kullanılan iplerdir. Örümcek ağı estetiğinde de bu ipler kullanılır. Mikro iğne ile ipler cilt altına yerleştirilir. Polidioksanon denilen ipler canlı dokuyla tamamen uyumlu olduğu için yan etkisi yoktur. Bu ipleri cilt altına örümcek biçiminde yerleştirilir. Dolayısıyla operasyona gerek kalmadan cilt girilir. Bunun yanı sıra canlı organizma kolajen ve elastin üretmeye başlar. Cilt altına yerleştirilen bu ipler aynı zamanda o bölgeye aktivasyon sağlar. Dolayısıyla polidioksanon ipler farklı fonksiyonel görev yaparlar. Cilt altındaki canlı doku İpe tepki verince cilt altında kolajen ve elastin üretilmeye başlar. Kısaca kombine bir estetik tedavi yapılmış olur. Örümcek ağı estetiği uygulaması diğer iple yüz germe uygulamalarına göre birden çok özelliği barındıran cilt germe ve gençleştirme tekniğidir.

Örümcek Ağı Estetiği İle Neler Yapılır?

Örümcek ağı estetiği ile özellikle yüz bölgesindeki kırışıklıklar uzun vadeli açılmış olur. Dolayısıyla sarkmalar giderilir. Göz çevresi, gözaltı ve göz kapağı etrafında bulunan bütün kırışıklıklar açılır. Dudak ve ağız kenarlarındaki yaşlılık belirtileri tamamen ortadan kalkar. Çenenin altında üçgen görüntü ve gıda sarkması giderilir. Dolayısıyla cildin hem genç görünmesi hem de parlak ve pürüzsüz görünmesi sağlanmış olur. Örümcek ağı estetiği cinsiyet ayrımı gözetilmeden gerek kadınlara gerekse erkeklere rahatlıkla uygulanabilen bir estetik tedavidir.

Örümcek Ağı Estetiğinin Avantajları Nelerdir?

Örümcek ağı estetiğinin genel anlamda en önemli avantajı çok kısa sürede yüzün germe işleminin tamamlanıyor olmasıdır. Bunun yanı sıra ağrı, acı, yanma ve tahriş oluşmaz. Kesi işlemi olmayacağından iz kalma sıkıntısı da yaşanmaz. Hasta örümcek ağı estetiği yapıldığı gün günlük yaşamına dönebilir. Hiçbir Kontrendikasyon oluşmaz. Tedaviden hemen sonra hasta makyaj yapabilir. Yüz bölgesinde bulunan ince çizgiler tamamen geçer ve yaşlılık belirtileri ortadan kalkar. Hiçbir risk taşımayan örümcek ağı estetiği uygulaması son derece sağlıklı ve güvenilir bir uygulamadır.

Örümcek Ağı Estetiği Kimlere Uygulanabilir?

Örümcek ağı estetiği her yaş grubuna uygulanabilen bir tedavidir, ancak çok ileri yaşlarda yapılması tavsiye edilmez. Genellikle orta yaşın biraz üzeri kişilerde çok daha fark edilir bir sonuç yaratır. Örümcek ağı estetiğinde derin kırışıklık ve sarkmaların bulunmaması gerekir. Yanma gibi olumsuzluk alerjik reaksiyon gibi sevimsiz durumlar yaşanmaz. Ağrı ve acı hissedilmediği için anestezi yapılmasına gerek kalmaz.

Örümcek Ağı Estetiği Ne Kadar Sürede Tamamlanır?

Şunu belirtmekte fayda var örümcek ağı estetiği cerrahi bir operasyon olmamasına rağmen uygulamayı yapan hekimin plastik cerrah olması son derece önemlidir. Öncelikle cerrahın böyle bir estetiğe hastanın uygun olup olmadığına karar vermesi için ilk ön muayene yapılır. Tedavi yaklaşık olarak 40 dakika gibi bir sürede tamamlanır. Uygulama yapıldıktan sonra 2 yıl rahatlıkla kullanıldığı için bu da son derece büyük avantaj sağlar.