18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıOLY PLUS krem ne için kullanılır, ne işe yarar?

OLY PLUS krem ne için kullanılır, ne işe yarar?

OLY PLUS krem, değişik birçok dermatolojik rahatsızlıkları ve cilt hastalıklarını tedavi eden etkili bir kremdir. Mantar enfeksiyonlarının büyümesini engelleyen Oly kremin kullanımı kişinin durumuna göre değişmektedir. OLY kremi doktor önerisi olmadan kullanmamanız tavsiye edilmektedir. Peki, OLY Krem ne işe yarar? OLY Krem ne için kullanılır? OLY kremin yan etkileri var mıdır? Son dönemlerde çok merak edilen Oly Krem hakkındaki soruların yanıtını yazımızın devamında.

İçerikleri

İçeriğindeki etken maddeler sayesinde mantar enfeksiyonlarını tedavi eden OLY PLUS krem, kısa sürede etki gösterdiği için birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Bazı yan etkileri de olabilen Oly Krem doktor önerisi ile kullanılmalıdır. Kullanım sıklığı ve miktarı da yine doktorun kararı ile belirlenmelidir. Oldukça başarılı sonuçlar sunan Oly Krem ile ilgili tüm bilgileri sizler için araştırdık ve bu makalemizde sizlere sunduk.

OLY Krem Nedir?

Temelde mantar enfeksiyonları için kullanıldığı bilinen Oly Krem nedir öğrendiğiniz zaman kremin aslında farklı cilt sorunları için de kullanıldığını anlayacaksınız. İçeriğinde izokonazol nitrat olan Oly kremin etkisi kısa sürede ortaya çıkmaktadır. OLY Krem, mantar ve buna benzer enfeksiyonların cilt üzerinde yayılmasını engellemektedir. Derideki yüzeysel mantar enfeksiyonlarına iyi gelen Oly Krem, maya ve küf hastalıklarını de tedavi etmektedir.

Harici kullanım için hazırlanan Oly Krem göze, ağız bölgesine, burun içine asla temas ettirilmemelidir. İstemeden temas etmesi halinde bol su ile durulanmalıdır. Beyaz ve yeşil renklerden oluşan Oly Krem normal reçeteli bir kremdir. Eczanelerden reçeteli veya reçetesiz olarak alınabilmektedir. Çok etkili olan 30 gramlık Oly kremin Oly sprey ve Oly plus Krem formları da bulunmaktadır.

OLY Krem Ne İşe Yarar?
OLY Krem Ne İşe Yarar?

OLY Krem Ne İşe Yarar?

Bakterilerin ve mantarların cilt üzerinde yayılmasını engelleyen Oly Krem ne işe yarar iyi bilinmelidir. Temelde mantar enfeksiyonlarını tedavi eden Oly Krem bunun dışında küf mantarları, mayalar ve mayaya benzeyen mantarların tedavi edilmesinde ise yaramaktadır. OLY Krem doktorun önerildiği şekilde kullanıldığı zaman etkisini en kısa sürede göstermektedir.

OLY Krem boyun, kolların üst kısmı, sırt ve göğüs bölgelerinde görülen bronz renkten kahverengiye ve beyazdan pembeye çalan lekelenmeleri ve pullanmaları iyileştirmektedir. Ayrıca ayak parmakları, dış genital organlar, meme altları, kasık bölgesi, koltuk altı ve testislerde ortaya çıkan eritrazma yani bulaşıcı deri hastalığına iyi gelmektedir.

OLY Krem Ne İçin Kullanılır?

Ağır iltihabi ya da egzamalar ile beraber seyreden yüzeysel mantar enfeksiyonlarının hem başlangıç hem de ara tedavisinde etkili olan Oly krem ne için kullanılır öğrenerek doğru hastalıklarda kullanılmalıdır. Haricen kullanılan Oly Krem, deride mantar enfeksiyonlarının ilerlemesini başlangıç aşamasında durdurmaktadır. İlerleyen mantar hastalıklarında ise enfeksiyonun tamamen kaybolmasına yardımcı olmaktadır.

OLY PLUS Krem Faydaları Neler?

OLY kremin diğer bir formu olan Oly Plus Krem faydaları neler konusunda bilgiler vereceğiz. Cildin üst tabakasında meydana gelen ilerlemiş mantar hastalıkları bireyleri rahatsız etmektedir. Bu durumda doktorlar tarafından önerilen Oly Plus Krem devreye girerek mantar enfeksiyonlarını öldürmektedir. İzokonazol imidazol ilaç grubunda olan Oly Plus Krem mantar ve buna benzer deri hastalıklarının tedavi edilmesini sağlamaktadır.

OLY PLUS Krem Nerelerde Kullanılır?

Yanlış kullanımları engellemek için Oly Plus Krem nerelerde kullanılır iyi bilinmelidir. OLY Plus Krem parmak arası, kasıklar, vajinal ve genital bölge gibi mantar enfeksiyonları gören alanlarda kullanılmaktadır.

OLY Krem Nasıl Kullanılır?

Oly Krem nasıl kullanılır doktor tarafından belirlenmelidir. Ancak doktorunuzla bu konuda konuşmadıysanız, Oly kremi günde bir kere sorunlu bölgeye sürebilirsiniz. Kremin tedavi süresi ortalama 2 – 3 hafta arasında değişmektedir. Ancak el ve ayak parmakları arasında görülen mantar hastalıkları inatçıdır ve uzun sürmektedir. Bu durumda tedavi bir ayı bulabilir.

OLY Krem Günde Kaç Kere Sürülür?

Oly kremin hastalıklı deriye günde bir kere sürülmesi önerilmektedir. Doktorunuza danışmadan daha fazla kullanmayınız.

Oly Krem İçeriği Nedir?

Herhangi bir hastalık için kullanılacak ilacın içeriği çok önemlidir. Özellikle alerjik reaksiyonu olan kişilerin Oly Krem içeriği nedir öğrenmelidir. 1 gram Oly , 10 mg izokonazol nitrat içermektedir. Kremin içerisinde bulunan yardımcı maddeler ise beyaz yumuşak paraf n, tween 60, sodyum EDTA olarak belirtilmiştir.

OLY PLUS Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?
OLY PLUS Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

OLY PLUS Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Yüzeysel mantar enfeksiyonlarına iyi gelen Oly plus kremi genital bölgede meydana gelen mantar enfeksiyonları için kullanabilirsiniz. Ancak her ihtimale karşı kullanmadan önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

OLY Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Anne olma heyecanı taşıyan kadınlar, hamilelik döneminde kullanacakları ilaçlara çok dikkat etmelidirler. Bu dönemde doktor önerisi olmadan asla ilaç kullanılmamalıdır. OLY Kremi hamilelik döneminde mümkün olduğunca kullanmayınız. Kullanmak zorunda kaldığınız zaman ise hamileliğin ilk üç ayında geniş alanlarda kullanmayınız.

OLY PLUS Krem Vajinaya Sürülür Mü?
OLY PLUS Krem Vajinaya Sürülür Mü?

OLY PLUS Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Vajinal bölgede meydana gelen bazı sorunlar için Oly plus krem Vajinaya sürülür öğrenilmelidir. Özellikle mantar nedeniyle meydana gelen kaşıntı, tahriş ve yanma hissini Oly krem kullanarak yok edebilirsiniz.

OLY Krem Muadili Kremler Hangileri?

OLY Krem bazen eczanelerde bulunamayabiliyor. Bu durumda Oly kreme muadil olan kremler kullanılmalıdır. Bu kremler şunlardır:

  • Albacort krem
  • Dermo – Rest krem
  • Fuggy krem

OLY Krem Fiyatı Kaç Lira?

Etkisi kanıtlanmış olan Oly Krem fiyatı kaç lira araştırılmaktadır. OLY Krem eczane fiyatı 30 TL’dir.

OLY Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Her kremin yan etkisi olabildiği için Oly krem yan etkileri nelerdir detaylı öğrenilmelidir. OLY kremin çok ciddi yan etkileri olduğu görülmemektedir. Ancak kremin içeriğinde bulunan maddelere karşı alerjisi olan kişilerde yan etkiler görülebilmektedir. OLY kremin olası yan etkileri arasında tahriş ve yanma vardır. Bebeklerde ise böbrek üstü bezi gerilemesi görülebilir.

OLY Krem Kullananların Yorumları Nelerdir?

OLY Krem kullananların yorumları yol gösterici olması açısından önemlidir. Kremi kullanan kişiler, mantar enfeksiyonu nedeni ile meydana gelen semptomların hemen azaldığını söylemiştir. Düzenli kullanımla beraber bu etkilerin tamamen sona erdiğini belirten kullanıcılar, herhangi bir yan etki yaşamadıklarını da belirtmişlerdir.

Bunlar da ilginizi çekebilir!