19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaDiyetNeden kilo veremiyorum? Yanlış diyet mi yapıyorum?

Neden kilo veremiyorum? Yanlış diyet mi yapıyorum?

İçerikleri

Ülkemizde maalesef diyet yapmak bir süre ölümüne aç kaldıktan sonra tekrar normal hayata dönüş yapmak olarak değerlendiriliyor ancak diyetin gerçek anlamı, ömür boyunca uygulanabilecek düzenli bir beslenme programı. Dolayısıyla neden kilo veremiyorum, yanlış diyet mi yapıyorum sorusunu kısa süre sonra kendinize sormaya başlamanız çok normal bir şey. Doğru bir diyet, seneler boyunca uygulanır ve artık bireyin günlük hayatının bir parçası haline gelir. Halbuki yanlış diyetlerin pek çoğunda kişi o diyete zar zor dayanır ve bunun sonucunda diyete bir son vererek yeniden kilo almaya başlar.

Kilo Verememenizin Nedenleri

Yanlış bir diyetin en önemli işareti, bahsettiğimiz gibi gün boyunca aç gezmenize sebep olması. Zira sürekli aç bir mide ile gezmek ve bu nedenle yorgun hissetmek, yetersiz kalori aldığınızı gösterir ve bu nedenle sağlık problemleri yaşamanız çok olası. Halbuki bol lifli ve doyurucu gıdalar ile beslenmek, mide problemlerinden de uzak kalmanıza yardımcı olacaktır.

Diyet programınızın içinde hiç spor ve egzersiz mevcut değilse ancak yine de programın çok hızlı zayıflattığı iddia ediliyorsa, o programın yanlış bir diyet programı olduğundan emin olabilirsiniz. Çünkü düzgün bir program içerisinde yemek de olur spor da. Egzersiz yapmak aç kalmaktan çok daha iyi bir zayıflama imkanı sunar ve bunun yanında fiziksel olarak dinçliğinizi de korur. Dolayısıyla diyetisyen seçiminde onun size yaptığı önerilere dikkat etmelisiniz.

Diyete başlar başlamaz sindirim problemleri, kabız ve ishal, mide yanması başladıysa, diyetinizin sizin sindiriminize uygun olmayan yanları var demektir. Bu problemlerin üstesinden gelebilmek için diyetinizi değiştirmeniz veya onun üzerinde ufak değişiklikler yapmanız gerekli. Sindirim problemleri insanlarda sağlığı ciddi anlamda bozabiliyorlar ve bu da zayıflamanın önünde bir engel haline gelebiliyor.

Kötü bir beslenme programının en dikkat çekici bir diğer belirtisi ise ciltte ve saçlarda aniden ortaya çıkan problemler. Beslenmemizde bir sıkıntı olduğunda, vücut ilk olarak cilde ve saç köklerine verdiği desteği kesmeye başlar ve böylece daha hayati organlara gerekli enerji akışı verilir. Dolayısıyla yanlış bir diyet uygulandığında da aynı şeyler olur ve bunu saçlarınızdan anlayabilirsiniz.