19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaDiyetMetabolizmayı Hızlandıran Çay Tarifi

Metabolizmayı Hızlandıran Çay Tarifi

Bir ay içinde dört kilo vermek isteyenler el kaldırsın! Sağlık Haberleri ekibi olarak metabolizmanızı hızlandıracak yani vücudunuzun yağ ve enerji yakmasını artıracak bir çay tarifimiz var!

İçerikleri

Metabolizmayı hızlandıran çay içerisinde elma, bağırsaklarınızı düzenli çalışmasını sağlayacaktır. Tarçın, kan şekerini düzenleyip açlık ve tatlı krizlerine girmenizi önler. Karabiber ve karanfil, vücudu uyarıcı ve enerji verici özelliğe sahiptir. Limon bildiğiniz gibi yağ yakımı için faydalıdır.

Bu muhteşem metabolizmayı hızlandıran çay,  New York Üniversitesi’nde uzmanlık eğitimleri alan temiz beslenme koçu Arzu Karabulut tarafından üretilmiştir.

Malzemeler,

  • 1 elma
  • 1 limon
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 5-6 tane karanfil
  • 1 çay kaşığı toz zencefil veya 1 dilim taze zencefil
  • 1,5 litre kaynamış su

Hazırlanışı,

Çayımızı geceden hazırlıyoruz, sabah işe giderken rahatça götürebilmek için veya uyanır uyanmaz içmeniz gerektiği için bu şekilde çok pratik oluyor hem de çay iyi demleniyor. Elma ve limonu iyice yıkayıp dörde bölüyoruz. Büyük bir tencereye tüm malzemeleri alıyoruz üzerine kaynamış sıcak suyu ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp sabaha kadar bekletiyoruz. Sabah, limonları iyice sıkıyoruz ki içindeki su çıksın. Çayı süzüp cam bir şişeye alıyoruz..

Kesinlikle çayı kaynatmak yok. Malzemelerin üzerine kaynar suyu ekleyip sabaha kadar kendi kendine demlenmeye bırakıyoruz. Günde 3 öğün soğumuş çayı içiyoruz. Sakın içine şeker, bal, pekmez eklemeyin. Tarifte ne yazıyorsa harfiyen uygulayın.

Önemli bilgiler,

Metabolizmayı hızlandıran çayı her üç öğünden bir saat önce bir bardak olmak üzere günde toplam üç bardak içiyoruz. Çayı her gün içmeye devam edin. İlk iki haftadan sonra çok ciddi bir fark göreceksiniz. Metabolizmayı hızlandıran bu çay ile 3 ayda 12 kilo verebilirsiniz.