28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkBeslenmeMaden suyunu böyle içmek faydalarını azaltıyor!

Maden suyunu böyle içmek faydalarını azaltıyor!

İçerikleri

Maden Suyunu Bardakta İçmek Faydalarını Azaltıyor!

Günde en az 2 defa tüketilmesi önerilen maden suyu birçok soruna çare olmaktadır. Vücudun temel mineral ihtiyaçlarını karşılayan maden suyunun mide sorunlarına da iyi geldiği belirtilmektedir. Vücudun sıvı dengesini de sağlayan maden suyundan gerekli faydayı görebilmek için tüketme yöntemine de dikkat edilmesi gerekmektedir.

Uzmanlar maden suyunun bardakta değil şişesinde tüketilmesini önermektedirler. Çünkü maden suyunu bardakta içmek faydalarını azaltıyor. Kapağı açıldığı anda herhangi bir kaparcıklaşma meydana gelmeyen maden suyunu bardağa boşalttığınız zaman köpürmelerin meydana geldiğini göreceksiniz. Bu durumda maden suyunda bulunan gazlar kaybolmaktadır. Bulaşık makinelerinde yıkanan bardaklar yeterince steril olmadığı için özel cam şişelerde tüketilen maden sularının daha faydalı olduğu belirtilmektedir.

Maden Suyunun Faydaları Nelerdir?
Maden Suyunun Faydaları Nelerdir?

Maden Suyunun Faydaları Nelerdir?

Faydaları saymakla bitmeyen maden suyu kolay bir şekilde bulunabilmesi ve ekonomik olması ile dikkat çekmektedir. Gün içerisinde farklı nedenlere bağlı olarak vücudun kaybettiği mineralleri maden suyu sayesinde geri kazanabilirsiniz. Maden suyunun kişiye sağladığı temel faydalar şu şekilde sıralanabilir:

Kemik sağlığına iyi gelir: Kemiklerin gelişmesi için gerekli olan kalsiyumu yüksek oranda içeren maden suyu kemik sağlığına iyi gelmektedir. Kemikler ile beraber dişlere ve diğer dokulara yaptığı katkıları ile günlük kalsiyum ihtiyacını en iyi şekilde karşılamaktadır. Kemiklerin güçlenmesini sağlayan maden suyu osteoporozdan da korumaktadır.

Kan basıncını dengelemeye yardımcı olur: Kalsiyum ve magnezyum açısından zengin olan maden suyu kan basıncı sorunu için mucizevi bir etkiye sahiptir. İnsan beyninin prosesine aktif olarak katılan bu iki mineral le kan basıncı dengelenmektedir.

Vücut yağının dengelenmesini sağlar: Bikarbonat ve sülfat içeren maden suyu sayesinde vücutta bulunan yağlar metabolize edilmektedir. Bu sayede kişinin fazla kilolarını vermesine yardımcı olmaktadır.

Kolesterol üretimini engeller: Kişiyi olumsuz olarak etkileyen kötü kolesterolün üretimini engelleyen maden suyu kılcal yolların açılmasını sağlar. Bu sayede kalp krizi riskini de azaltır.

Mide asidinin dengelenmesine yardımcı olur: Birçok kişi mide asidinden yakınmaktadır. Bikarbonat içeriği sayesinde midedeki asidin yoğunluğu nedeni ile oluşan yanma ve ekşimelerin önüne geçmektedir.

Sindirimi kolaylaştırır: Maden suyunun bir diğer faydası da sindirimi kolaylaştırmasıdır. İçeriğindeki sülfat sayesinde sindirim enzimleri üretmektedir. Bu enzimler sayesinde kabızlık ve şişkinlik gibi sorunlar azaltılmaktadır.

Zihinsel yorgunluğa iyi gelir: İçeriğinde potasyum bulunan maden suyu konsantrasyonu artırarak kişinin hafızasının gelişmesine yardımcı olur. Zihinsel yorgunluğa da iyi gelen maden suyu zihinsel uyanıklığı artırmaktadır.

Kas gelişimini güçlendirir: Potasyum ve magnezyum gibi minerallerden oluşan maden suyu kasların büyümesini sağlamaktadır. Kas kasılmalarını engelleyen maden suyu sayesinde fiziksel hareketler de kolaylaşmaktadır.

Saçların güçlenmesini sağlar: Çeşitli nedenlere bağlı olarak zayıflayan ve yıpranan saçlar için maden suyu oldukça etkilidir. Derinin normal pH düzeyini dengeleyen maden suyunun etkisi ile saçlar güçlenerek eski parlaklığına kavuşmaktadır.

İltihaplı romatizmaya iyi gelir: Romatoid atrit denilen iltihaplı romatizmaya iyi gelen maden suyu iltihaplanmanın önüne geçmektedir. Ayrıca iltihap etkisi ile oluşan ağrıların da azalmasını sağlamaktadır.

Cilt parlaklığını artırır: Cilt dostu olan silisyum parçacıklarının kaynağı olan maden suyu kollajen üretimini desteklemektedir. Bu sayede kırışıklıkların ve lekelerin azalmasını sağlamaktadır.

Maden Sularındaki Sağlığınıza Sağlık Katan Mineraller
Maden Sularındaki Sağlığınıza Sağlık Katan Mineraller Nelerdir?

Maden Sularındaki Sağlığınıza Sağlık Katan Mineraller

Maden suyu içerisinde sağlığa birçok fayda sağlayan çeşitli mineraller bulunmaktadır. Maden suyu ile karıştırılan soda içerisinde bu mineraller yoktur. Sağlığınıza sağlık katan maden suyu mineralleri şu şekilde sıralanabilir:

Magnezyum

Yüksek magnezyum içeriğine sahip olan maden suyu kalp ve damar sağlığına iyi gelmektedir. Maden suyunu sık tüketen toplumlarda ani kalp ölümlerinin çok daha az görüldüğü belirtilmektedir. Bununla beraber meme kanseri ve prostat kanseri oluşumunu da azaltmaktadır.

Sodyum

Vücutta en fazla bulunan mineraldir. Sıvı dengesinin düzenlenmesini sağlayan sodyum maden suyunda yoğun olarak bulunmaktadır. Asit – baz dengesini sağlayan sodyum sindirim sistemine de yardımcı olmaktadır.

Sülfat

Safra kesesi ile bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan sülfat maden suyunda bulunan minerallerden biridir. Özellikle bu etkisi ile hamilelerin düzenli olarak maden suyu tüketmeleri önerilmektedir.

Bikarbonat

Mide hastalıklarına iyi gelen bikarbonat açısından maden suyu oldukça zengindir. Şeker hastalığı, gut hastalığı ve böbrek taşı hastalıklarının tedavisinde etkili bir mineraldir.

Kalsiyum

Maden sularında bulunan minerallerden biri olan kalsiyum kemik ve diş sağlığında etkilidir. Bununla beraber kan pıhtılaşmasının da önüne geçmektedir.

Maden suyunu böyle içmek faydalarını azaltıyor!