19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkBeslenmeSirke zayıflatır mı? Sirke zayıflamak için nasıl kullanılır?

Sirke zayıflatır mı? Sirke zayıflamak için nasıl kullanılır?

İçerikleri

Sirkenin Faydaları Nelerdir?

Kokusu pek sevilmeyen sirke birçok konuda fayda sağlamaktadır. İçeriğinde bulunan vitaminler ve mineraller sayesinde bakterilerle mücadele eden sirkenin zayıflamaya da ciddi etkisi bulunmaktadır. Sirkenin içerisinde potasyum, magnezyum, fosfor, bakır, florin ve demir bulunmaktadır. Bu mineraller sayesinde sirkenin sağladığı mucizevi faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Sirkenin Öksürüğe Faydası

Birçok kişide çeşitli dönemlerde görülen öksürükten yakınıyorsanız elma sirkesi kurtarıcınız olabilir. 4 yemek kaşığı bal içerisine 4 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ev elde edeceğiniz karışımı günde 4 kere tüketin. Bu sayede öksürüğün kısa sürede geçtiğini göreceksiniz.

Sirkenin Uyku Problemine Faydası

Birçok kişi çeşitli nedenlere bağlı olarak uyku problemi yaşamaktadır. Uykusuzluk sorunu yaşayan kişiler ballı sirke ile bu sorunlarından kurtulabilirler. Bal ile sirkeyi karıştırarak elde edeceğiniz karışımı yatmadan önce tüketirseniz rahat bir uyku çekersiniz. Ayrıca yağ yakma etkisi sayesinde kilo vermenize de yardımcı olmaktadır.

Sirkenin Baş Ağrısına Faydası

Sirke yardımı ile alın ve şakak kısımlarınıza masaj yaparak ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Bununla beraber kaynayan su içerisine elma sirkesi eklediğiniz karışımı da baş ağrıları için kullanabilirsiniz.

Sirkenin Diş Ağrısına Faydası

Sirkenin önemli faydalarından biri de diş ağrısına olmaktadır. Bir bardak ılık su içerisine iki yemek kaşığı sirkeyi ekledikten sonra karışımla ağzınızı çalkalayabilirsiniz. Bu sayede diş ağrılarınız ile beraber diş eti sorunları ve aft yaralarından da kurtulabilirsiniz.

Sirke Zayıflatır Mı?

Son dönemlerde sağlıksız ve dengesiz beslenme ile beraber hareketsiz yaşam tarzının benimsenmesi ile meydana gelen obezite sorunundan kurtulmak için sirke kullanılmaktadır. Birçok kişi sirkenin zayıflatıcı etkisi olup olmadığını merak etmektedir. Genel olarak diyet listelerine bakıldığı zaman sirkenin listede yer alıyor olması sirkenin zayıflamaya etkisi olduğunu göstermektedir.

Özellikle yaz aylarının gelmesi ile beraber şok diyetler uygulayarak hızlı bir şekilde zayıflamak isteyen kişilerin sayısı bir hayli artmaktadır. Elmadan ve üzümden yapılan doğal sirkelerin zayıflatıcı etkisinin olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Ancak diyet aşamasında sirkenin nasıl kullanılacağı da son derece önemlidir.

Asetik asit olarak geçen sirkenin faydaları saymakla bitmez. Zayıflamaya olan etkisi ile dikkat çeken sirkeyi kullanırken çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Kansızlığa iyi gelen sirke sayesinde iltihaplanmalar da azalmaktadır. Anti bakteriyel özelliği de bulunan sirke temizlik için de çok sık tercih edilmektedir.

LDL kolesterol ve trigliserit düzeylerinin azalmasını sağlayan sirke sayesinde kandaki yağlar da azalmaktadır. Bu açıdan sirkenin zayıflatıcı bir etkisini olduğundan söz edilebilir. Ancak bağırsak ve mide sorunu olan kişilerin sirkeyi kullanmaması önerilmektedir. Vücutta gelişen toksinleri azaltan sirkeyi zayıflamak için çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz.

Sirke Zayıflamak İçin Nasıl Kullanılır?

Zayıflamak için tercih edilen sirke tek başına kullanılmamalıdır. İçeriğinde asit barındıran sirkenin etkisini su ile açarak azaltabilirsiniz. Salatalarda zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılan sirkenin bu sayede zayıflatıcı etkisinden yararlanılmaktadır.

Sirkenin günde iki ya da üç kere tüketilmesi önerilmektedir. Su ile tüketilecek sirkenin yemeklerden önce alınması zayıflamak için çok daha etkili olmaktadır. Kullanımı açısından bir sakıncası olmayan sirkede asidik oranlar fazla olduğu için çok fazla tüketilmesi önerilmemektedir. Bu aşamada özellikle mide sorunu olanların bir uzmana başvurması ve uzman eşliğinde sirkeyi kullanması gerekmektedir. Sirkeyi zayıflamak için kullanacağınız bazı yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

Ballı Elma Sirkesi İle Zayıflama

1 bardak ılık su içerisine 1 tatlı kaşığında elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı bal eklenerek bal eriyene kadar karıştırılır. Elde edilen karışım sabah kahvaltılardan 20 dakika kadar önce tüketilmelidir. Diğer öğünlerden önce de bir bardak içebilirsiniz. Ancak bu karışımın günde 3 kereden fazla tüketilmemesi önerilmektedir.

Elma Sirkesi ve Su İle Zayıflama

Sabahları aç karına tüketebileceğiniz bu karışım ile kısa sürede kilolarınızdan kurtulduğunuzu göreceksiniz. Bir bardak su içerisine 1 tatlı kaşığı kadar ekleyeceğiniz sirkeli su karışımını kahvaltılardan önce içebilirsiniz. Bu karışım sizi tok tutacak ve yağlarınızın daha hızlı erimesini sağlayacaktır.

Elma Sirkesi Detoksu İle Zayıflama

Kahvaltılardan ve akşam yemeklerinden önce tüketilen bu kür ile yağlarınızın azaldığını göreceksiniz. 2 su bardağı su içerisine 1 tane dilimlenen elma, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığında elma sirkesi, vanilya ekstresi ve limon suyu eklenerek karıştırılır. Hazırlanan karışım kahvaltılardan ve akşam yemeklerinden ortalama yarım saat önce tüketilmelidir.

Sarımsaklı Elma Sirkesi İle Zayıflama

Elma sirkesinin zayıflatıcı etkisi kadar önemli bir yere sahip olan sarımsak da zayıflama kürlerinde kullanılabilmektedir. 4 tane sarımsağı soyduktan sonra havanda dövün ve cam bir kavanoza koyun. İçerisine yarım litre doğal elma sirkesini ekleyin ve kavanozu koyu renkte poşete koyarak karanlık ortamda 10 gün kadar bekletin. Gün içerisindeki öğünlerinizden 10 dakika kadar önce bir tatlı kaşığı karışımdan tüketebilirsiniz. 80 kilodan daha az kiloya sahip olan kişiler günde iki kere tüketebilir.

Sirke zayıflatır mı? Sirke zayıflamak için nasıl kullanılır?