25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınLazer epilasyon yan etkileri, zararları neler, hamileyken yapılır mı?

Lazer epilasyon yan etkileri, zararları neler, hamileyken yapılır mı?

Çoğu kişi lazer epilasyonu güvenli ve etkili bulmaktadır. Uzun vadeli sağlık riskleri yok gibi görünüyor. Bununla birlikte, bazı kişiler tedavi sürecinden sonra küçük, geçici yan etkiler yaşayabilir. Dermatoloğunuzla konuşmanız ve tedaviden önce bir cilt testi yaptırmanız önemlidir. Peki, lazer epilasyonun yan etkileri neler? Bu yazıda, lazer epilasyonun olası yan etkileri hakkında merak ettiklerinizi bulabilirsiniz.

İçerikleri

Lazer epilasyon, cilde zarar vermeden istenmeyen tüylerin alınmasına yardımcı olur. Bu süreç genellikle hızlıdır. Elbette tedavi edilen bölgeye bağlı olarak, süre değişiklik gösterebilir. Lazer epilasyondan sonra bazı insanlar birkaç yan etki yaşayabilir. Şimdi lazer epilasyonun yan etkileri hakkında bilmeniz gerekenlerden söz edelim.

Lazer Epilasyonla İlgili Olası Riskler

Lazer epilasyon işleminden sonra küçük yan etkiler yaşayabilirsiniz. Bunların çoğu geçicidir. Ancak bu etkiler şiddetlenirse dermatoloğunuza danışmanız önemlidir. Lazer epilasyon uygulamasından sonra meydana gelme ihtimali bulunan yan etkiler şu şekilde sıralanabilir:

Cilt Kızarıklığı ve Tahrişi

Ciltte kızarıklık ve tahriş, lazer epilasyonunun yaygın yan etkileridir. Vücudunuzun hassas bir bölgesinden tüy alınıyorsa, bu durum daha olasıdır. İlgili alandaki cildiniz hassas olabilir ve kızarıklık, tahriş ve şişlik fark edebilirsiniz. Bu etkiler, ağda ya da diğer tüy alma prosedürlerinden sonra fark ettiğinize benzer. Tahriş genellikle işlemden sonraki bir saat içinde azalır. İyileşmeyi hızlandırmak için bir buz uygulaması yapabilirsiniz.

Cilt Pigmentlerinde Değişim

Lazer epilasyonun yan etkileri arasında bir diğeri de cilt pigmentlerindeki değişim olabilir. İşlemden sonra cilt tonunuzda değişiklikler de fark edebilirsiniz. Daha açık ten rengine sahip olanlar ciltlerinde koyu lekeler görebilir. Daha koyu tenli olanlarda ise koyu lekeler ortaya çıkabilir. Bu değişiklikler geçici olsa da, çok şiddetli görünüyorsa doktorunuzla konuşmanızda yarar vardır.

Ciltte Kabuklanma

Ciltte meydana gelen kabuklanmalar da lazer epilasyonun yan etkileri arasındadır. Bazı kişiler etkilenen bölgede kabuklanma yaşayabilir. Küçük de olsa, bu sorun aynı zamanda yara izi ya da derin kabuklanmaya da neden olabilir. Etkilenen bölgeye nemlendirici sürmek bu sorunun giderilmesini kolaylaştırabilen bir uygulamadır.

Lazer Epilasyonun Nadir Yan Etkileri

Yukarıdaki etkiler genellikle küçük ve geçicidir. Nadir durumlarda, bazı ciddi yan etkiler de yaşanabilir. Bunlar arasında en yaygın olanları:

  • Cilt dokusunda değişiklik: Bu durum, yakın zamanda bronzlaştıysanız olabilir.
  • Aşırı tüylenme: Bu son derece nadirdir. Ancak bazı kişiler tedavi edilen bölgede aşırı tüylenme problemi yaşayabilir.
  • Kabarcıklar: İşlemden hemen sonra cildinizi güneşe maruz bırakırsanız kabarcıklar oluşabilir. Lazer epilasyon düzgün yapılmazsa da kabarcıklar gözlemleyebilirsiniz.

Unutulmamalıdır ki, lazer epilasyon uygulaması, tüyleri kalıcı olarak yok etmez. Sadece tüylerin bir süre uzamasını geciktirir.

Hamileyken Lazer Epilasyon Yapılır Mı?

Lazer epilasyonun yan etkileri hakkında bilgi verdikten sonra bu işlemin hamileler için uygun olup olmadığından söz edelim. Uzmanlar hamilelikte lazer epilasyon önermiyorlar. Bu dönemde lazer epilasyonun güvenliğini kanıtlayan hiçbir bilimsel veri bulunmamaktadır. Hamilelik, birçok hormonal değişikliğe neden olarak istenmeyen yerlerde fazla tüylerin çıkmasına neden olur. Bu tüy büyümesi rahatsız edici olsa da, genellikle kendi kendine azalır. Bu sebeple, lazer epilasyon yaptırmak istiyorsanız, hamilelik sonrasında deneyebilirsiniz.

Lazer epilasyon yan etkileri, zararları neler, hamileyken yapılır mı?