Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviLahanayı ayaklarınıza sarmanın şaşırtıcı faydaları

Lahanayı ayaklarınıza sarmanın şaşırtıcı faydaları

Ayaklarınızı sadece bir saat boyunca lahana yapraklarına sararsanız ateroskleroz (damar sertliği), artrit ve ödem gibi birçok ayak probleminizi tedavi edebilirsiniz.

İçerikleri

Lahananın yeşil yaprakları doğal şifa kaynağıdır. Geleneksel yöntemlerden birisi olan lahana yaprağı sarmanın etkisiz olduğunu düşünebilirsiniz. Ama işe yaradığına dair pek çok görüş vardır. Lahana yaprakları gerçekten etkilidir ve vücuttaki birçok rahatsızlık için mıknatıs gibi çalışır. Ayrıca lahana, tiroid bezi sorunları ve farklı rahatsızlıkların tedavisinde çok faydalı olabilir.

Ayak şişmesine ne iyi gelir?

Hepimiz şişmiş ayakların acısını ve rahatsızlığını biliyoruz. İster uçak yolculuğundan ister hamilelikten veya uzun süre ayakta durmaktan olsun, şişmiş ayaklar yaygın bir rahatsızlıktır. Uzun bir günün ardından kendinizi yatağınıza atmanın ötesinde, çok ihtiyaç duyulan rahatlamayı sağlayabilecek bir dizi ev ilaçları vardır.

Yüksek tansiyon, cilt renginde değişiklik veya ateş gibi diğer semptomların eşlik ettiği şişmiş ayakların çok daha büyük bir sorunun işareti olabileceğini unutmamak önemlidir. Şişmiş ayaklar belirtilerinizden sadece biriyse, bir doktora başvurmanız önemlidir.

Lahana yapraklarının sağlığınız için faydaları

Bu sebzenin yaprakları küçümsenmemelidir. Lahana şeker, mineral tuzlar (kükürt, kalsiyum, potasyum, fosfor), lif, laktaz, lipaz, antosiyaninler, proteazlar, bitkisel besinler, A-B1 vitaminleri ve C vitamini içerir. Bu bileşenler sayesinde lahana siyanoz (morarma) ve şişliği ortadan kaldırabilir. Emzirme dönemindeki göğüs ağrısını gidermek için bitkisel şifa olarak kullanılır. Lahana yaprakları ayrıca atardamarların kalınlaşması, artrit ve çeşitli yaralanmalara bağlı olarak bacakların şişmesini tedavi etmek için kullanılır.

Profesyonel bir fizyoterapist olan Karen Howell, iltihaplı ve ağrılı eklemlerde lahana sargısı kullanmanın son derece yararlı olduğunu belirtiyor. Aslında, lahana ve diğer birçok turpgil sebzede glukozinolat bulunur, yani bir anti-enflamatuar ve anti-kanser bileşeni..

Lahana yaprakları ile yapılan 1. tarif:

Malzemeler:

  • Lahana (kırmızı lahana daha etkilidir)
  • Bandaj

Hazırlanışı ve uygulanışı:

  1. Lahanayı iyice yıkayarak üstteki yapraklarını çıkarın.
  2. Yaprakları alüminyum folyoya sarın ve ısıtmak için 5 dakika fırına koyun. Önemli: Yapraklar çok fazla ısıtılmamalıdır. Aşırı ısınmış lahana yaprakları iyileştirici özelliklerini kaybeder.
  3. Hazırlanan yaprakları ayağınıza yerleştirin ve bir bandajla sarın.
  4. Uygulamayı daha etkili hale getirmek için her 2 saatte bir taze yapraklarla değiştirin.

Lahana yaprakları ayaklara nasıl etki eder?

Uygulamayı doğru yaptıysanız, ertesi gün ayaklarınızdaki siyanoz (morarma) ve şişliklerde bir azalma olduğunu fark edeceksiniz. Bu uygulama ayrıca eklem ağrısını önemli ölçüde azaltır. Bütün gün topuklu giyen kadınlar için akşamları ayaklarına lahana sarmaları ayaklarını önemli ölçüde rahatlatacaktır. Ayaklara ballı lahana yaprakları sarmak, artrit ve kireçlenme için tavsiye edilir. Taze lahana suyu, cildi nemlendirmek için en iyi üründür.

Lahana yaprakları ile yapılan 2. tarif:

Gözeneklerinize ve cildinize etki etmesi için her yaprağın içinden geçen sert damarı keserek başlayın. Daha sonra, lahana yapraklarını plastik sargıyla kaplı bir doğrama tahtası üzerine yerleştirin. Yaprakların üstüne ve altına kağıt havlu yerleştirin ve ardından bir et bıçağıyla onları biraz ezin. Ezme işlemi lahana içindeki canlı bileşikleri harekete geçirecektir. Son olarak, yaprakları kağıt havludan çıkarın ve hemen ağrılı eklem üzerine uygulayın. Ancak, yerlerinden düşmemesi için streç film kullandığınızdan emin olun.

Aşırı ağrı hissediyorsanız, lahana sargısının üzerine soğuk bir paket koyun ve yerinde tutmak için bir havlu veya kumaş bandaj kullanın.

Ek olarak, ödemle ilgili şişliği azaltmak için lahana yaprakları kullanmanız gerekir. Yaprakları yıkayıp kurutmak ve soğuyana kadar buzdolabında saklamak en iyisidir. Daha sonra, ödemi ortadan kaldırmak için lahana yapraklarını şişmiş uzuv üzerine yerleştirin. Nemli hale gelene kadar bekletin. Belirtiler yok olana kadar lahana yapraklarını kullanarak aynı işlemi tekrarlayın.

Lahanayı göğsünüze, bacaklarınıza veya boynunuza bir saatliğine yerleştirildiğinizde bakın ne oluyor! 
Lahanayı göğsünüze, bacaklarınıza veya boynunuza bir saatliğine yerleştirildiğinizde bakın ne oluyor!

Lahanayı göğsünüze, bacaklarınıza veya boynunuza bir saatliğine yerleştirildiğinizde bakın ne oluyor!

Lahana, tiroid bezi sorunları ve daha bir çok sağlık sorununun tedavisinde çok faydalı olabilir. İşte lahana sargısını kullanmanız İçin 5 harika neden!

Emzirmeyi kolaylaştırır

Uluslararası Emzirme Merkezine göre, lahana kan dolaşımını azaltabilir ve süt akışını artırabilir. Birkaç yeşil lahana yaprağını ezmek için bir oklava kullanın. Ardından, onları göğsünüze yerleştirin ve günde 2 kez en az 20 dakika göğsünüzde bekletin. Ardından bir pompa ile göğsünüzü boşaltın veya bebeğinizi emzirin.

Bir hastane doktoru ve pratisyen hekim olan Rob Hicks, birçok yeni annenin adet ve doğum sonrası ağrılarını hafifletmek için karın bölgesine hafifçe beyazlatılmış yapraklar sürdüğünü veya göğüs hassasiyetini hafifletmek için buzdolabından soğutulmuş lahana yaprakları sürdüğünü iddia ediyor.

Yaraların iyileşmesini hızlandırır

Lahanada bulunan yüksek miktardaki metiyonin büyümeyi ve doku onarımını destekler. Aslında diğer birçok iyileştirici özelliğe sahip temel bir amino asittir. Ek olarak, iltihabı azaltmak, enfeksiyonla savaşmak ve iyileşmeyi hızlandırmak için yaranın üzerine hafifçe beyazlatılmış bir lahana parçası koymalısınız.

Ek olarak, bu amino asit bakır ve tynenol zehirlenmesini önleyebilir ve alkolizm, alerji, karaciğer sorunları, astım, Parkinson hastalığı, depresyon ve şizofreni ile mücadeleye yardımcı olabilir.

Baş ağrılarını dindirir

Lahanada demir, fosfor, magnezyum, kalsiyum, potasyum, folat, C vitamini ve K vitamini bulunur. Tüm bu vitaminler ve mineraller, özellikle gerilim baş ağrıları olmak üzere beslenme yetersizliğinden kaynaklanan baş ağrılarını hafifletmek için etkilidir.

Yukarıda bahsedilen amino asit, cıva ve kurşun gibi ağır metallere bağlandığı için detoksifikasyonu destekleyebilir ve vücudunuzun onlardan kurtulmasına yardımcı olabilir. Bunun bir sonucu olarak, genel vücut fonksiyonunuzu geliştirebilir ve toksinlere maruz kalmanın tetiklediği baş ağrısı riskinizi azaltabilir.

Tiroid problemleriyle mücadele eder

Turpgillerden olan sebzeleri tüketmek, doğru hormon işlevinizi olumsuz yönde etkileyebilse de, birçok alternatif tıp pratisyeni, geceleri tiroid bezinizin üzerine lahana sargısı yerleştirmenin tiroid üzerinde yararlı etkiler sağladığını iddia etmektedirler. Bu lahana sargısı, tiroidi bozan hormonları etkisiz hale getirmenin yanı sıra, iyi tiroid hormon dengesini korumaya da yardımcı olabilir.

Lahanayı ayaklarınıza sarmanın şaşırtıcı faydaları