23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıKusursuz ve göz kamaştırıcı bir cilde sahip olmanın yolları neler?

Kusursuz ve göz kamaştırıcı bir cilde sahip olmanın yolları neler?

İçerikleri

Cildimizin ne kadar kusursuz olacağını sınırlayan etkenlerden bir tanesi elbette genetik faktörler ancak yine de genetiğimizin müsaade ettiği kadar iyi bir cilde sahip olmak için dikkat etmemiz gereken onlarca farklı nokta var. Kusursuz ve öz kamaştırıcı bir cilde sahip olmanın yolları ise temelde onu iyi korumaktan geçiyor. Sizler için bu önemli noktalara biraz değinmeye karar verdik.

Makyajınızı Daha Sık Temizleyin

Gün içerisinde cildiğimize verdiğimiz zararın en büyük sebeplerinden bir tanesi, makyajımızı uzun sürelerle temizlememek. Bütün gün ofiste çalışanlar, eve gelince makyajı silmeye üşenenler veya gece makyajla birlikte uyuyanlar maalesef ciltlerindeki kırışıkların gün be gün arttığını göreceklerdir. Çünkü tenimiz geceleri nefes alır ve kendini tamir etmeye başlar. Bunu ondan alırsanız bir süre sonra zamana yorgun düşmeye başladığını göreceksiniz.

Makyaj Temizlik Malzemelerini Cildinize Göre Seçin

Cildinizi temizlemek için kullanacağınız temizlik malzemeleri de cilt tipinize göre kesinlikle değişmeli. Yağlı, yağsız, lekeli, lekesiz ciltler ve diğer varyasyonlar için kullanılacak olan cilt temizlik ürünleri değişiklik gösteriyorlar ve temizlik ürünlerinin üzerinde hangi cilt tipine uygun oldukları genellikle yazıyor.

Cildinizin Kolajen Üretimine Destek Olan Kremler Kullanın

30 yaşının üzerinde olanlar, ciltlerindeki kolajen miktarının devamlı olarak düşüş göstermesi sebebiyle kırışıklara biraz daha meyilli olacaklardır. Bu nedenle retinol içerikli kremler kullanarak cildinizin kolajen üretimine destek olabilir, böylece geceleri kendisini tamir etmesini sağlayabilirsiniz.

Cildinizin Kolajen Üretimine Destek Olan Kremler Kullanın
Cildinizin Kolajen Üretimine Destek Olan Kremler Kullanın

Aşırı Makyaj Uygulamalarından Vazgeçin

Ciltle çok az uğraşmak kadar çok fazla uğraşmak da maalesef bir süre sonra onu yormaya başlar. Sürekli olarak cildinizi nemlendiriyor, temizliyor, sürekli maskelerle onu daha iyi hale getirmeye çalışıyorsanız, buna biraz ara verin ve her şeyi tadında bırakmaya çalışın.

Sağlıklı Bir Cilt İçin Sağlıklı Bir Yaşam Şart

Sağlıklı beslenme, iyi uyku, stresten uzak bir hayat ve spor, sağlıklı bir cildin olmazsa olmazı. Cildinize ne kadar bakarsanız bakın, bunlar hayatınızda yoksa maalesef bir kaç yıl sonra teniniz iflas bayrağını çekecektir. Düzenli bir şekilde besleniyor, geceleri uykunuzu alıyor, ruhsal sorunlarınız için destek alıyor ve haftada bir kaç kez güzel bir yürüyüşe çıkıyorsanız, cildiniz de bundan nasibini alacaktır.

Güneş Kremi İle Cildinizi Güneşin Zararlı Etkilerinden Koruyun

Günlük hayatta güneş kremi kullanarak cildi güneşin zararlı etkilerinden korumak da elzem. Zira güneş sadece güneşlenirken değil, her zaman cildinize zarar veriyor ve zararlı ışınların pek çoğu atmosferden direkt olarak teninize ulaşıyor.

Kusursuz ve göz kamaştırıcı bir cilde sahip olmanın yolları neler?