28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıKuru şampuan nedir, niçin kullanılır? Zararları nelerdir?

Kuru şampuan nedir, niçin kullanılır? Zararları nelerdir?

İçerikleri

Kuru şampuan aslında saçınızı temizlemez. Bunun yerine, üründeki nişasta ve / veya alkol saçınızdaki yağı emerek daha temiz ve daha yumuşak görünmesini sağlar. Çoğu insan için ara sıra kullanım herhangi bir soruna neden olmaz. Kuru şampuanı aşırı kullanırsanız , saçınız kırılmaya karşı daha savunmasız hale gelebilir. Saçınızı ve saç derinizi sağlıklı tutmak için kuru şampuan kullanımınızı haftada sadece 1 veya 2 gün ile sınırlandırmak isteyebilirsiniz.

Kuru Şampuan Nedir? Niçin Kullanılır?

Son yıllarda kullanımı oldukça yaygın olan kuru şampuan hayatın koşturması sırasında vakit bulamayan kadınların vazgeçilmezidir. Saçların yağlı görüntüsünün önüne geçmek ve en azından günü kurtarmak amacıyla kullanılan kuru şampuanlar pudralı bir içeriğe sahiptir. Kullanılan ürün saç diplerine uygulanarak yağlı görüntünün minimum seviyeye inmesine yardımcı olmaktadır. Kuru şampuanlar saçların temizlenmesi için kullanılmamaktadır. Yani kuru şampuan kullanılması saçları temizleyen bir işlem değildir.

Doğru teknikler ile uygulanması durumunda yalnızca saç diplerinde oluşan yağlı görüntünün kontrol altına alınabilmesine olanak sağlamaktadır. Günümüzde birçok markanın kuru şampuanları mevcuttur. Pahalıdan ucuza birçok çeşidi bulunan kuru şampuanlar birbirinden farklı fiyatlara sahip olsa da amaçları aynıdır?

Kuru Şampuan Nasıl Kullanılmalıdır?

Saçların yıkanmasına vakit olmadığı zamanlarda günü kurtarmak için kullanılması tavsiye edilmektedir. Kuru şampuan kullanımı sırasında dikkat edilecek birçok detay mevcuttur. Saçın karışık olmaması ve taranmış olması gerekmektedir. Karışık olmayan saç diplerine 15 cm kadar uzaklıktan az miktarda kuru şampuan sıkılmalıdır. Sıkılan kuru şampuan saçta beyaz bir etki yaratmaktadır. İlk başta korkutucu görünse de elle yayılması halinde bu görüntü yok olmaktadır. Sıkıldıktan sonra saç diplerine elle masaj yapar hareketle ile yayılması gerekmektedir. Ayrıca uygulama sırasında saçın yağlı olan bölümleri birkaç tutam şeklinde ayrılarak uygulama yapılmalıdır.

Seçilen kuru şampuan çeşitleri arasında saç rengine uygun olanları mevcuttur. Örneğin sarı saçlar için sarı pudralı, koyu renk saçlar için daha koyu tonlarda pudralı kuru şampuan seçenekleri mevcuttur. Beyaz pudra görüntüsünden hoşlanmayan kişiler için renkli kuru şampuanlar ideal bir tercih olabilir. Sürekli kullanılması saç diplerinden birikime neden olduğundan tavsiye edilmemektedir.

Kuru Şampuan Kullanımının Zararı Var Mıdır?

Kuru şampuan kullanımının sürekli olarak yapılması yanlıştır. Gerekli görüldüğü durumlarda kuru şampuan uygulanmalı ve gün sonunda saç mutlaka yıkanmalıdır. Pudralı bir içeriğe sahip olduğundan ürün saç diplerinde birikmektedir. Bu birikimin yok olması için sacın kuru şampuandan temizlenmesi gerekmektedir. Saçta birkaç gün bekletilmesi saç diplerine zarar verebileceğinden olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Doğru kullanım teknikleri ile kullanılması saça herhangi bir zarar vermemektedir. Fakat yoğun kullanımı saçın kuru ve mat bir görüntüye ulaşmasına neden olmaktadır.