24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınKirpik lifting nedir, nasıl uygulanır? Faydaları ve zararları neler?

Kirpik lifting nedir, nasıl uygulanır? Faydaları ve zararları neler?

Bakışları şekillendiren unsur kirpiklerdir. Aşağıya doğru bakan kirpikler bayık bakış görünümüne neden olur. Bu görünümden hoşlanmayanlar kirpiklerini kıvırırlar. Kirpik kıvırma aletini bir süre sonra kullanmak istemeyenler, kirpik lifting uygulamasını yaptırır. Peki, kirpik lifting nedir? Nasıl uygulanır? Faydası ve zararları neler? Tüm merak edilenler haberimizde. İşte ayrıntılar…

İçerikleri

Kirpik lifting uygulaması hem erkekler hem kadınlar tarafından yaptırılan, popüler bir kirpik şekillendirme işlemidir. Doğal görünmesi nedeniyle çok tercih edilir. Doğal kirpiklere uygulanan bu işlemin içeriğinde, kirpik besleyici ürünler bulunur. Bunlar; keratin, argan yağı ve proteindir. İşlem sonrasında kirpikler uzun ve gür görünür.

Kirpik Lifting Nedir?

Kirpik lifting uygulaması, kirpikleri kıvıran ve hacimli gösteren bir işlemdir. Doğal kirpik köklerine uygulanan keratin bakımı, bir süre kullanılabilir. Tüm hijyenik kurallara dikkat edilerek yapılır. Güzellik merkezlerinde yaptırmak istemeyenler, evde yapabilir.

Kirpik kaldırma uygulaması bakışları daha etkili gösterir. Seyrek kirpiklere hacim verir. Günlük hayatta makyaj tercih etmeyenler için, yüzü canlı gösterir. Zayıf kirpiklerin dolgun görünmesini sağlar.

Kirpik Lifting Nasıl Yapılır?

Kirpik lifting uygulaması basittir. Bunun için çeşitli markaların lifting seti satılmaktadır. Uygulamadan önce hijyen koşulları sağlanır. Kirpik lifting uygulama aşamaları aşağıdaki gibidir. İnceleyelim.

  • Herkesin kirpik uzunluğu aynı değildir. Bu uzunluğa uygun olan S-M-L olarak belirlenen pedlerden biri göz çevresine göre ayarlanıp, göz kapağına yapıştırılır.
  • Kirpikler narince taranarak bu pede yapıştırılır.
  • Lifting setinden 1 numaralı ürün, yapıştırılan kirpiklere sürülür. 15 dakika beklenir.
  • Ardından diğer ürünler sıra numarasına göre sürülmeye başlanır.
  • Ürünleri uygularken kirpik arası mesafe ayarlanır.
  • Tüm ürünlerin sürme işi bittikten sonra ped çıkarılır.

Kirpik Lifting Malzemeleri Nelerdir?

Pandemi döneminde birçok kişi kirpik lifting uygulamasını evde yapıyor. Markasına göre değişen fiyatlarda çeşitli kirpik kaldırma setleri var. Kirpik lifting malzemeleri içinde bazı yağlar bulunur. Bu yağlar kirpikleri besler, hacimli olmasını sağlar ve kirpikleri kaldırır. Malzemeler içinde E vitamini ve keratin bulunur.

Kirpik Lifting Uygulamasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Kirpik lifting işlemini evde yapmaya karar verseniz bile bir uzmandan yardım almalısınız. Cilt ve göz çevresi hassasiyeti olanlar bu işlemi yaptırmamalıdır. Tahrişe neden olabilir. İşlem öncesi cildin çok iyi temizlenmesi gerekir. İşlem sonrası ise hemen makyaj yapılmamalıdır. Uygulamanın ardından en az 24 saat geçmesi ve su temasının olmaması gerekir.

Kirpik Lifting Uygulamasının Faydaları Neler?

Kirpik lifting uygulamasının faydaları neler diye merak edenlere vereceğimiz cevap, kirpiklere bakım yapmasıdır. Keratin ve vitaminler sayesinde kirpikler beslenir. Kirpikler daha sağlıklı ve hacimli olur.

Kirpik Lifting Uygulamasının Zararları Neler?

Kirpik lifting uygulamasının zararları neler diye endişelenenlerin korkacağı bir durum yoktur. Kirpikler bakışların aynası gibidir. Bu nedenle kopma ve dökülme gibi korkular yaşanabilir. Ancak bu işlem zararsızdır. Aksine kirpiklere bakım yapar.

Kirpik Lifting Nasıl Bozulur?

Kirpik lifting ortalama 3 ay kadar kirpiklerin kalkık ve dik görünmesini sağlar. Ancak süresi bitmeden bozmak isteyen kişiler olabilir. Profesyonel bir uzmandan yardım alınarak, yağ bazlı ürünler ile kirpik kaldırma uygulaması bozulabilir. Tek başına yapılması halinde gözlere mikrop bulaşabilir ve göz enfeksiyonu olabilirsiniz.

Kirpik Lifting İşlemi Hakkında Merak Edilen 4 Soru

Soru 1: Kirpik kaldırma işleminde maskara sürülür mü?

Cevap: Kirpik kaldırma işleminden sonraki günler kalıcılığını korumak için maskara sürülmesi önerilmez. Ancak buna rağmen maskara kullanmak isteyenler için bir sakıncası yoktur. Maskara sürmek yapılan işlemin ikinci ayda formunu bozar. Yani dayanıklılığı azalır. Kirpikler kıvrılmış olduğundan maskaraya ihtiyaç yoktur.

Soru 2: Kirpik liftingi kirpikleri döker mi? Kopma olur mu?

Cevap: Kirpik liftingi kirpikleri dökmez veya koparmaz. İşlem sadece kirpikleri kıvırmayı değil aynı zamanda bakım yapmayı amaçlar. Besleyici yağlar ile kirpikler korunur ve gürleşir.

Soru 3: Kirpik lifting uygulaması sonrası nasıl bakım yapılır?

Cevap: Kirpik lifting uygulaması sonrası özel bir bakıma ihtiyaç yoktur. Fakat makyajı temizlerken yağ bazlı temizleyicilerden uzak durmak gerekir.

Soru 4: Kirpik lifting yerine benzer bir uygulama var mı?

Cevap: Kirpik lifting uygulaması yaptırmak isteyen ama çekinen birçok kadın benzer özellikte farklı alternatifler arayışındadır. Özellikle uygulamada yer alan kirpik yapıştırma işlemi göz korkutabiliyor. Kirpik kaldırma uygulamasından çekinenlere maskara ve kirpik serumları önerilir. Özellikle kirpik uzatıcı ve besleyici bu serumlar üç uygulama sonrasında sonuç veriyor. Yoğun ve sağlıklı kirpikler için denenebilir.