28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetKilo vermek istiyorsanız yemek yedikten sonra uyumayın!

Kilo vermek istiyorsanız yemek yedikten sonra uyumayın!

İçerikleri

Yemek yedikten sonra üzerinize bir ağırlık çöktüğü, uykunuzun geldiği oluyordur. Bu, bedenimizin, metabolizmayı yoğun bir şekilde çalıştırdığı sırada yorulmasından kaynaklanıyor. Tüm gücünü yediklerinizi öğütmeye veren beden, yorgunluk hissi vermeye başlıyor.

Zaten en tatlı uyku, yemek yedikten sonra uyunan uykudur. Fakat dikkat ettiyseniz yemekten sonra uyuduğunuzda çok uzun süre uyanmıyor, uyanınca da yüzünüz şiş, bedeniniz aşırı derecede yorgun uyanıyorsunuz. Hepsi bu kadar da değil. Aynı zamanda yemek yedikten sonra direkt uyuduğunuz için kilo da almış oluyorsunuz. Kilo vermek için yemek yedikten sonra uyumak gibi bir hataya düşmemeye dikkat etmelisiniz.

Yemekten sonra uyumak kilo aldırmanın yanı sıra bir çok hastalığı da beraberinde getirir. Bu yüzden bunun önüne geçmeli ve yemek yedikten sonra uyumamayı kendinize bir rutin haline getirebilirsiniz. Bu adımda zayıflamak için yürüyüş yapabilir ya da ufak egzersizler ile bedeninizi hareket ettirebilirsiniz.

Yemek Yedikten Sonra 2 Saat Uyumayın

Akşam yemek yedikten sonra, 2 saat boyunca uyumamanız çok önemli. Yemekten sonra evin içinde hareket etmek, yemek masasını toplamak, bulaşıkları yıkamak gibi şeyler ile hem uyku isteğinizi bastırmış olursunuz hem de yağ yakımını kolaylaştıracak şekilde hareket etmiş olursunuz. Zayıflamak için yürüyüş yaparak bu hareketliliği destekleyebilirsiniz.

Eğer yemekten sonra uyumaya alıştıysanız, bedeniniz her yemek yediğinizde uykunuzun geldiğini hissettirecek size. Bununla başa çıkmanın en etkili yolu, bedeninize yemek yedikten sonra uyumayacağınızı öğretmektir. Bunun için 20 gün boyunca yemek yedikten sonra asla uyumayın. Gerekirse kahve içip uykunuzu açın ya da bir yürüyüşe çıkın. 20 günün sonunda, yemek yedikten sonra çok daha az uykunuzun geldiğini fark edeceksiniz. Kilo vermek için bunun üstesinden gelmeniz şart.

Uyurken Metabolizma Yavaşlar

Uyurken beden hareket etmediği için vücudumuz metabolizma hızımızı otomatik olarak düşürmeye başlar. Bu da yediğimiz şeylerin çok azının yakılması anlamına gelir. Aslında yemek yedikten sonra uyuduğunuzda kilo almanıza neden olan şey de metabolizmanızın yavaşlamasıdır. Yemek yedikten sonra hareket ettiğinizde, metabolizma hızı korunur ya da yükselir. Böylece çok daha fazla kalori yakmış olursunuz. Bu yüzden yemekten sonra uyumak yerine farklı şeyler ile meşgul olmayı deneyebilirsiniz.

Bunu sürekli ince ayar ile ayarlamak yerine bir rutine oturtmak her zaman daha kolay ve etkili olur. Bir yaşam standardınız olmalı ve bedeniniz artık bu standarda alışmalıdır. Bu her sabah ya da akşam yürüyüşe çıkmak ya da uyumadan önce hafif bir egzersiz yapmak gibi şeyler ile elde edilebilir. Bunun yanı sıra yemek yedikten sonra uyumayıp televizyon izlemek çok daha olumsuz bir etki yaratır.

Yemekten Sonra Uzun Süre Yatmayın

Yemek yedikten hemen sonra uyumamak kilo vermek için çok önemli. Fakat bu kural genellikle çok yanlış anlaşılıyor. Özellikle de yemekten sonra beden yorgun düştüğü için, insanlar uyumasam da en azından uzanayım diyerek tüm geceyi televizyon karşısında yatarak geçiriyor. Bedeniniz bu şekilde uyuduğunuzdan bile çok daha az kalori yakar. Bu yüzden yemek yedikten sonra uzun bir süre uzanılmamalı, yatılmamalıdır. Yemekten sonra uyumak kadar yemek yedikten sonra uzanmak, yattığınız yerden televizyon izlemek de olumsuz etkilere sahiptir. Bunun yerine zayıflamak için yürüyüş her zaman daha faydalıdır. Özellikle kendinize kilo vermek için belirli alışkanlıklar getirmek istiyorsanız, bunların başında yürüyüş yapmak olmalı.

Yemekten Sonra 1 Saat Yürüyüş İyi Gelir

Akşam serinliğinde yürüyüşe çıkmak kadar güzel bir şey yok. Bir de yemek yedikten sonra üzerinizdeki yorgunluğu, uyku hissini atmak istiyorsanız, yürüyüşe çıkmak en ideal çözümdür. Bunu gerçekleştirmek için yemek yedikten sonra ayakkabılarınızı giyip evden çıkmanız yeterli olur. Yakında park ve ya benzeri bir yer varsa oraya kadar yürüyüp geri dönebilirsiniz. Bu hem size bir hedef koyacak, bu hedefe ulaştığınızda motive olacaksınız hem de 30 dakika ile 1 saat arasında yürüyüş yaparak hem günün stresini atmış olacaksınız. Üstelik zayıflamak için yürüyüş yapmak, kilolarınızı hızlı bir şekilde azaltmanıza yardımcı olacak.

Kendinize bu şekilde rutinler oluşturarak kilo vermek için gerekli motivasyonu edinebilirsiniz. Böylece daha az ve sağlıklı beslenmeye, egzersizlerinizi düzenli olarak yapmaya başlarsınız. Çünkü bedeniniz, siz motive oldukça size yararlı olan şeyleri yaptırmaya devam edecektir. Kısa süre içinde yemek yedikten sonra uyumamanın faydalarını gözle görünür bir şekilde yaşamaya başlayacaksınız. Bunu devam ettirip hayatınızın bir parçası haline getirmek, istenmeyen kilolar almanızın önüne net bir şekilde geçmiş olacaktır. Bu sayede istenmeyen kilolar, sizin için dert olmaktan çıkacak ve rahatça kilo kontrolünüzü kendiniz yapabileceksiniz.