Ana SayfaDiyetKilo verirken yağ yakımını hızlandırmak için neler yapılmalı?

Kilo verirken yağ yakımını hızlandırmak için neler yapılmalı?

İçerikleri

Canımızın çektiği her şeyi yesek yesek kilo almasak ne güzel olurdu hayat. Kesin senin içinde canavar var senin yediklerini ben yesem 100 kilo olurum diyenlere, yok canım benim metabolizmam hızlı çalışıyor diyebilmek ne büyük bir ayrıcalıktır. Maalesef ki bir çoğumuzun metabolizması , hızlı çalışmayı bir kenara bırakın su içse bile kilo yapıyor.

Bir grup insan var ki hayatları boyunca diyet yapma gibi bir dertleri yoktur. Ne yerlerse yesinler metabolizmaları çok hızlı çalıştığı için vücutlarında biriken fazla yağlar yakılarak, her zaman fit bir vücuda sahip oluyorlar. Gel gelelim metabolizması çalışmayan, yedikleri yağ olarak vücutta depolanan insanların çok zor kilo verdikleri bilinen bir gerçektir.

Zayıflamak istiyorsunuz ve bunu yapmak için beslenmenize dikkat etmenize rağmen kilo vermekte zorlanıyorsanız demek ki yanlış yaptığınız bir şeyler var. Diyet yaparak geçici değil kalıcı kilo vermek isteyenler için yağ yakımını hızlandırarak kilo vermek için neler yapılmalıdır? Bu konu hakkında tüm merak edilenleri yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

Fazla Yağlardan Kurtulmak

Akşam en geç 23:00 gibi uyumak yağ yakımı için çok önemlidir. Gece uykusunda zayıflama hormonu devreye girerek yağ yakımına neden oluyor. Özellikle akşam saat 20:00’den sonra bir şey yenilmezse 23:00 gibi uykuya geçilirse gece siz uykudayken vücudunuz kendini yenileyecek ve yağ yakımını hızlandıracaktır.

Yeterince su içmemek kilo vermenin önündeki en büyük engeldir. Yağ yakarak kilo vermek için günde en az 2,5 litre su tüketmeniz gerekmektedir. Su içmeyi sevmiyorum demek size bir şey kazandırmaz. Sevmiyor olsanız dahi zorla da olsa mutlaka su için

Protein ağırlıklı değil de daha çok karbonhidrat ağırlıklı beslenenler için kilo vermek tamamen bir hayaldir. Bu hayalin gerçeğe dönüşmesini istiyorsanız beslenme şeklinizi yüzde seksen protein yüzde yirmi karbonhidrat olarak değiştirmelisiniz.

Düzenli uyuyor, bol bol su içiyor, karbonhidrat ağırlıklı değil protein ağırlıklı besleniyor fakat hala istediğiniz şekilde kilo veremiyorsanız eksik olan şey spordur. Günde en az 1 saat spor yaparak yağ yakımınız hızlanacaktır.

Kilo Vermek İçin Uzak Durulması Gereken Gıdalar Nelerdir

1- Tatlı olan her türlü gıdalardan uzak durmalısınız. Fakat tatlı ihtiyacınızı gidermek için şerbetli tatlı yerine sütlü tatlı alternatif bir seçim olacaktır

2- Pirinç, bulgur, makarna, kızartma yasaklı gıdalardan demeyelim ama kilo verme döneminde uzak durulması gereken gıdalardır.

3- Un ve şeker kullanılarak yapılan her türlü yiyecek kilo vermeyi zorlaştırır.

4- Hamburger, gazlı içecek ve cips üçlüsünün zararlarından bahsetmeye gerek bile yok.