19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınSaç BakımıKepekten Kurtulmak İçin 5 Bitkisel Öneri

Kepekten Kurtulmak İçin 5 Bitkisel Öneri

İçerikleri

Ancak üstesinden gelmemiz için yine karşımıza doğal çözümler gelmektedir. Böylece dilediğiniz zaman dilediğiniz kıyafeti giyip, istediğiniz de dışarıya rahatlıkla çıkabilirsiniz.

En Doğal Çözümler

Kepek sorunu için doğal çözümler hem kadınları hem de erkekleri ilgilendirmektedir. Başa bela olan bu sorunun üstesinden gelmek için birçok farklı yol denenmektedir. Genellikle de bu çözüm yolları kesin çözüme ulaşılması konusunda başarı ile buluşamıyor. Özellikle kimyasal çözüm arayışları saçınıza ve saç derinize zarar vermektedir. Üstelik bunlar için harcanan paralar da heba olmaktadır. Bu nedenle doğal çözümlerle kepek sorununun halledilmesi mümkündür. İster evlerinizde bulunan ister kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu yollar kepekten kurtulmak daha da mümkündür.

1. Sirkeli Su

Sirkeli suyun kepekten kurtulmak için en önde gelen doğal çözüm olduğunu söyleyebiliriz. Bunun için tercih edeceğiniz sirke elma ya da üzüm olabilir. Bunun için önce geniş bir kaba ılık su doldurmanız gerekir. Sonrasında içine sirke koyarak karıştırmanız gerekir. Önce saçlarınızı yıkayın ve durulayın. Sonra sirkeli su ile tekrar durulama yapın. Sirkenin kötü koktuğunu düşünüyorsunuz, saçlarınız kuruduktan sonra bu kokudan eser kalmayacağına inanabilirsiniz. Ancak içi rahat etmeyenler için sirkeli suyla duruladıktan sonra tekrar duru suyla saçlarınızı son kez durulayabileceğinizi söyleyebiliriz.

kepekten kurtulmak icin Kepekten Kurtulmak İçin 5 Bitkisel Öneri
1. Sirkeli Su

2. Zeytinyağı Mucizesi

Zeytinyağının cilt üzerindeki olumlu etkilerini mutlaka duymuşsunuzdur. Aynı şekilde zeytinyağının saç derisi ve saçların kendisi içinde sıklıkla kullanıldığı aşikardır. Bu kullanım amaçlarından biri de kepeğin önüne geçmektir. Zeytinyağınızı uyumadan önce saçlarınıza güzelce yağlayın ve saç derinize güzelce yedirin. Sonrasında duş bonesiyle eğer bone yoksa streç film yardımıyla saçlarınızı güzelce sarın. Bu işlemi uyku sırasında yapmak istemeyenler, gün içerisinde uzun süre bu şekilde kalacağı bir günü tercih edebilirler. Yaklaşık 4-5 saat kadr böyle kaldıktan sonra saçınızı açın ve güzelce durulayın. Saç derisinin kurumasından dolayı oluşan kepek sorunu bu şekilde sorun olmaktan çıkacaktır.

3. Şampuanınızın İçerisine Bitkisel Takviye

Kepek sorunundan kurtulmak için ayrıca saçınıza ve saç derisine iyi gelen şampuanların tercih edilmesi gerekir. Sağlıklı şampuan tercih edilmesi size yardımcı olacaktır. Paraben ve sülfat içeren şampuanlardan uzak durun ve organik malzemelerin, bitkisel takviyelerle birleştiği şampuanları tercih etmeniz yerinde olacaktır. Böyle bir şampuan kullanmanıza rağmen kepek sorunu yakanızı bırakmıyorsa o zaman şampuanınıza ufak bitkisel takviyeler yapabilirsiniz. 20 damla nane yağının yanı sıra biberiye yağını şampuanınıza damlatarak kullanmaya başlayın. Biberiye yağının yerine lavanta yağını da kullanabilirsiniz. Belirli bir kullanım sonrası kepek sorununun ortadan kalktığını görecceksiniz.

4. Saç Derisine Yoğurt Desteği

Yoğurt çok sağlıklı bir gıda türüdür. Saçlar için faydası olduğu bilgisi ilginç gelebilir ama kepek sorunu için de son derece önemli faydaları olmaktadır. Bunun için yoğurda ilave bir katkı maddesi koymanıza gerek bile yoktur. Duş öncesinde bir kase yoğurdu çırpın. Saçlarınızı yıkadıktan sonra ıslak haldeki saç diplerinize yoğurdu bir güzen yedirin. Masaj yapar gibi tüm sça derinizi gezin. 10-15 dakika bekleyin ve sonrasında saçlarınızı durulayın. Son derece kolay ve güzel sonuçlar alacağınız bu uygulamayı haftada bir kez gerçekleştirin. Bir ay içerisinde bu sayede kepeklerin giderek azaldığını ve sonunda tamamen kurtulduğunuzu göreceksiniz.

kepekten kurtulmak icin 5 bitkisel oneri Kepekten Kurtulmak İçin 5 Bitkisel Öneri
4. Saç Derisine Yoğurt Desteği

5. Karbonat İle Kepekten Kurtulun

Birçok temizlik araştırmasında karşınıza karbonat çıkacaktır. Kepekten kurtulmak için de karbonat yardımınıza koşmaktadır. Kullandığınız sağlıklı karbonatın içerisine 1 yemek kaşığı kadar karbonat ilave edin. Böylece saçınızı yıkayabilirsiniz. Ya da saçlarınızı yıkayıp duruladıktan sonra da 1 tatlı kaşığı karbonatı derinize yerdirerek de kepekten kurtulabilirsiniz.