20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınSaç BakımıKepek sorununuza çözüm olacak sirke maskesi tarifleri!

Kepek sorununuza çözüm olacak sirke maskesi tarifleri!

İçerikleri

Sık karşılaştığımız kepek problemi saç derisinin sağlıksız olduğunu gösterdiği gibi görsel olarak da bizleri rahatsız eder. Evde kolayca uygulayabileceğiniz kepek için sirke maskesi ile bu sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırabilirsiniz.

Saçın Kepeklenmesi Nedir? Kepek Neden Olur?

Saçların kepeklenmesi hemen hemen herkesin yaşadığı sorunların başında gelir. Öncelikle saçın kepeklenmesi nedir ve kepek neden olur? Bu soruların cevabını açıklayalım. Saçın kepeklenmesi, saçımızdaki ölmüş derinin bir süre sonra kuruyarak ortaya çıkmasıdır. Gerek kullandığımız şampuanlar, gerekse kişinin saç derisinin yapısı nedeniyle kepek oluşumu ortaya çıkabilir. Çok sıcak suyla yıkanmak da saç derisinin nemi kaybetmesine ve kepek oluşumuna neden olur.

Sizleri bu sorundan kurtarmak ya da en aza indirmek için sirkenin mucizevi etkisiyle tanıştıracağız. Sirkenin kulanım alanı oldukça geniştir. Mutfakta, temizlikte her alanda oldukça etkili ve faydalı olması sebebiyle birçok yerde kullanılır. Şimdi de kepek sorunu yaşayanlar için vereceğimiz tariflerle bu sorundan kolayca kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Sirkenin Saça Faydaları Nelerdir?

Sirke, kepek oluşumuna sebep olan etkileri ayrıştırır. Bu yönüyle saçımızda kepek oluşumunu engeller ve olan kepeğin saçımızdan arınmasına yardımcı olur. Ayrıca sirke saç diplerinde oluşan ölü deriyi temizler ve saçımızın daha kısa sürede uzamasına yardımcı olur. Sirkeli suyla durulanan saçların ise daha parlak ve sağlıklı göründüğünü ise unutmayalım.

Kepek İçin Sirke Maskesi Nasıl Yapılır?
Kepek İçin Sirke Maskesi Nasıl Yapılır?

Kepek İçin Sirke Maskesi Nasıl Yapılır?

Kepek sorunundan kurtulmak için sadece su ve sirke içeren bu pratik maske oldukça etkilidir. Kepek problemine iyi gelmesinin yanı sıra saçlarınızı nemlendirir ve sağlıklı bir ışıltı verir.

Malzemeler:

  • 1 veya 1,5 litre su
  • 1 çay bardağı elma sirkesi

Uygulanışı:

Sirke ile suyu birbiriyle karıştırın. Banyodan sonra saçınızı durularken en son bu karışımla saçlarınızı ovalayarak duruluyın. Haftada bir kez bu uygulamayı yapabilirsiniz. Düzenli uygulamanız önemlidir ve tarif oldukça pratiktir.

Kepek İçin Sirke + Karbonat + Zeytinyağı Maskesi Nasıl Yapılır?

Kepek için başka bir sirke maskesi tarifinden bahsedelim. Yine bu karışımda da sirkenin mucizelerinden faydalanacağız ve bu defa sirkenin yanında başka malzemeler de olacak. İşte, kepek için maske tarifi;

Malzemeler:

  • Bir çorba kaşığı sirke
  • Bir tatlı kaşığı karbonat
  • Bir çay bardağı zeytinyağı

Uygulanışı:

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Daha sonra saç diplerinize masaj yaparak sürün ve ovalayın. Temiz saça uygulanması daha iyi sonuç verecektir. Maskeyi 5 ile 10 dakika arası saçınızda bekletip daha sonra yıkayabilirsiniz. Haftada 1 defa düzenli olarak uygulanmalıdır.

Gördüğünüz gibi kepek için maske tariflerimizin ikisi de çok pratik ve bir o kadar da etkilidir. Sirke kokusu sizi rahatsız edebilir fakat bu kalıcı olmayacaktır. Saçınızı durular durulamaz kokudan arınacaksınız. Vermiş olduğumuz kepek için sirke maskesi tariflerini haftada bir defa düzenli olarak uyguladığınızda etkisini siz de göreceksiniz.