19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınSaç BakımıKepek sorunu nasıl geçer? Kepeğe ne iyi gelir? Bitkisel çözüm

Kepek sorunu nasıl geçer? Kepeğe ne iyi gelir? Bitkisel çözüm

İçerikleri

Kepek saç derinizdeki ölü derinin pul pul olup dökülmeye başlamasıdır. Kepek ciddi bir sağlık problemi değildir. Bulaşıcı bir hastalık olarak da nitelendirilmez. Hem erkeklerde hem kadınlarda oluşabilen ve estetik olarak insanları rahatsız eden bir sorundur. Kepek nasıl geçer sorusu ile ilgili verilebilecek en güzel cevap uygulayacağınız doğal yollarla kepeklerinizden kurtulmanızın mümkün olabileceğidir. Çalışan kadınlarda ve erkeklerde, genellikle koyu renk giysiler giymeyi tercih edenlerde kepek problemi daha dikkat çekici bir hal almaya başlamıştır. Omuzlarınızda beyaz pulların görünümü sizi oldukça çok rahatsız edecek ve moralinizi bozacaktır.

Peki, Kepek Nasıl Geçer?

Öncelikle saçınızı temiz tutmaya dikkat edin. Ancak bunu abartıp, saçınızı yıkamayı takıntı haline getirmeyiniz. Çok fazla yıkadığınızda şampuanlar içinde bulunan sülfat gibi kimyasal maddelerden dolayı saç derinizi tahriş edecektir. Kimyasal içermeyen bitkisel şampuanlar kullanmaya özen gösteriniz. Bitkisel şampuanlarla yıkadığınızda saçınızın çok fazla köpürmediğini göreceksinizdir. Bunu asla temiz yıkanmadığı anlamına çekmeyiniz. Aksine içinde kimyasallar olmadığı için şampuanınız köpürmeyecektir.

Kepeğe Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözüm

Aspirin ile kepek tedavisi;

Aspirin kullanımı kepek nasıl geçer sorusuna alabileceğiniz en güzel cevaptır. 2 aspirini toz haline getirip şampuanınızın içine katın ve karıştırarak oluşturduğunuz karışımı saç diplerinize oval daireler halinde masaj yaparak uygulayın. 2-3 dakika bekledikten sonra normal şampuanınızla saçınızı yıkayıp durulayın.

Karbonat ile kepek tedavisi;

Karbonat tam bir kepek düşmanıdır. Fakat bu uygulamayı yapmadan önce saçınızın ilk zamanlar kuruyacağını bilmenizde fayda vardır. Ancak daha sonra saç deriniz doğal yağlar üretecek ve bu sorundan kısa zamanda kepeklerinizle birlikte kurtulacaksınız. Saçlarınızı ıslatıp karbonatı saç derinize masaj yoluyla uygulayınız. Bunu saçınızı her yıkamak istediğinizde uygulayınız. Ancak saçınızı normal şampuanla yıkamayınız ve duru su ile durulayınız. Bu işlemden sonra saçlarınız kuruyacak ancak bahsedildiği gibi doğal yağlar üretilerek, saçlarınız daha yumuşak bir hal alacaktır.

Ağız gargarası ile kepek tedavisi;

Ağız gargarasını kepeğiniz çok yoğun duruma gelmişse kullanabilirsiniz. Öncelikle saçınızı şampuanınız ile yıkayın ve ardından ağız gargarasıyla durulayın. Bu uygulamayı kepeklerinizden kurtulana kadar devam ettirin. Ardından saçlarınıza saç kremi uygulaması yapabilirsiniz.

Limon ile kepek tedavisi;

Her şeyde olduğu gibi kepek probleminize de çözüm sunan limonu saçlarınız için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tabiatta her sorununuza deva olacak çözümler bulabileceğinizi unutmayınız. Saçlarınızı 2 yemek kaşığı limon ile ovalayın ve suyla durulayın. Sonra 1 çay kaşığı limon suyunu 1 fincan suya damlatıp bunu da saçınıza uygulayın. Kepeklerden kurtulana kadar limon uygulamasını bırakmayınız.

Kepek ile kepek tedavisi;

Tuzun aşındırıcı ve yok edici bir özelliği vardır. Bu da kepek probleminize iyi gelecektir. Sofra tuzunu alıp kuru olan saçlarınıza dökün ve saç derinize yedirin. Daha sonra kuru ve pul pul olan saç derinize şampuan uygulaması yaparak saçlarınızı temizleyin.

Sirke ile kepek tedavisi;

Sirkede kepek için oldukça etkilidir. Saçlarınıza şampuan uygulamasını yaptıktan sonra 2 fincan soğuk suya 2 fincan elma sirkesi karıştırıp saçınızı bu karışımla durulayın. Bu uygulamayı şampuan yapmadan önce de yapabilirsiniz. Saç derinize 3 yemek kaşığı sirkeyle masaj yapın ve 3-4 dakika bekledikten sonra saçınızı durulayın daha sonra şampuan uygulamasını yapın.

Yoğurt ile kepek tedavisi;

Yoğurdun faydasından kepekleriniz için de yararlanın. Saçlarınızı her zaman ki gibi şampuanınız ile yıkayın ve durulayın. Saç derinize yoğurdu yeteri kadar kullanarak yedirin. 10-15 dakika bekledikten sonra durulama işlemine geçin.

Kepek nasıl geçer?, Kepeğe ne iyi gelir sorularına verilen cevaplardan size en uygun olanını seçip, en kısa zamanda uygulamaya geçerek kepek sorununuza elveda diyebilirsiniz.