Ana SayfaKadınKaşlar Ve Kirpikler Neden Dökülür? Kaş Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Kaşlar Ve Kirpikler Neden Dökülür? Kaş Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Güzelliğine düşkün kadınların ortak sorusu, Kaşlar ve kirpikler neden dökülür? Kaş ve kirpik dökülmesine ne iyi gelir? Evde doğal çözüm..

İçerikleri

Güzellik salonlarında kirpikleri seyrekleşen ya da dökülen kadınlara kaynak kirpik ve kaşları dökülenlere ise kalıcı kaş makyaj gibi bir takım prosedürler uygulanır. Ancak, sorunu ortadan kaldırmak doğal ve suni materyallerden daha uygun olacaktır. Bunu yapmak için zaman ve sabır gereklidir.

Kirpik dökülmesi normaldir. Kirpikler ortalama 21 gün süre ile dökülür ve yerini yenisi ile değiştirir. Aşırı kirpik kaybı normal değildir. Bu nedenle kirpikleri kaybetmeden önce kirpik kaybının nedenini incelemek önemlidir.

Kaşlar, insan yüzünün en önemli unsurlarından birisidir. Kaşların şekillendirilmesi, kesilmesi ve boyanması elbette dökülmelerine sebep olabilir. Fakat kaş ve kirpik dökülmesinin başka birçok nedeni vardır.

Kaş ve Kirpikler Neden Dökülür?

Stres, Üzüntü ve Depresyon

Stres, negatif dalga ile insan vücudundaki en zayıf yerleri etkiler.  Kaş ve kirpikler stresten etkilenerek dökülebilir.

Kozmetik Ürünler

Alerjik reaksiyon oluşturabilen kozmetik ürünler kaş ve kirpiklerin köklerinin zayıflamasına ve dökülmesine neden olabilir.

Hormonal Değişiklikler 

Hormonal dalgalanmalar, gebelik, endokrin bozuklukları vb. vakalar kaşların ve kirpiklerin dökülmesini tetikler.

Göz İltihabı Hastalıkları

Genellikle kirpik dökülmelerine göz iltihabi hastalıkları (Blefarit, konjonktivit ve demodex) neden olabilir. Evde bu problemden kurtulmak imkansızdır. Bu nedenle göz iltihabı sebebiyle zaman kaybetmeden bir uzmana başvurmanız gerekecektir. Uzmana ne kadar erken başvurursanız kirpiklerinizin dökülmesini daha kısa sürede önleyebilirsiniz.

Tıbbi bir sorun tespit edilmezse, kirpiklerin dökülmesinin ana nedeni uygunsuz bakımdır.

Kirpik Kalınlaştırma – Gürleştirme İçin Ne Yapmalı?

Kirpiklerin kalınlaşması ve gürleştirilmesi için, aşağıdaki yolları izlemenizi öneririz

  • Kozmetik ürünleri olabildiğince az kullanın.
  • Makyajınızı temizlemeden yatağa gitmeyin.
  • Kozmetikleri kaş ve kirpiklerinizden temizlemeden önce krem ile  yumuşatın. Yumuşatma işlemi bebek kremi ile daha kolay yapılır. Kremi 2-3 dakika bekletin. Sonra pamuk tampon ile siliniz.
  • Havuzda yüzerken mutlaka yüzme gözlüğü kullan. Havuz suyuna eklenen dezenfektanlar, mukus, kaş ve kirpikler üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir.

Kaş ve Kirpi Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Kirpik ve kaşların dökülmesini azaltmak ve onları kalınlaştırmak için çeşitli yollar vardır:

Kirpik ve Kaş Dökülmesi İçin Hint Yağı 

kaşları ve kirpikleri güçlendirmek için 1 numaralı araçtır. İyi temizlenmiş bir rimel fırçası ve yağlama yağı ile 5 ila 15 dakika sonra her gün temizlenmelidir.

Kirpik ve Kaş Dökülmesi İçin Ayı Pençesi Yağı

Ayı pençesi yağı kaşlar ve kirpiklerin köklerini kuvvetlendirir. Yatmadan önce kirpik ve kaş köklerine sürebilirsiniz.

Kirpik ve Kaş Dökülmesi İçin B Vitamini (Biotin)

B Vitamini (Biotin) alın. Kirpik ve kaşların iyice uzaması için ekstra vitaminler almak önemlidir. Bu durumda B vitamini en iyi araçtır.

Yatmadan önce kaş ve kirpiklerinizi tarayın. Bu uygulama kirpik ve kaş köklerindeki kan akışını hızlandıracak ve uzamalarına yardımcı olacaktır.

Şems Arslan Kaş ve Kirpik Uzatan Kür Tarifi