28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHastalıkKasık mantarına elma sirkesi, pudra iyi gelir mi? Saraçoğlu tedavisi

Kasık mantarına elma sirkesi, pudra iyi gelir mi? Saraçoğlu tedavisi

Kasık mantarı, Dermotoloji doktorlarının en sık karşılaştığı bulaşıcı hastalıklardan biridir. Genelde çok kaşıntılı olmasıyla hastaya huzursuzluk veren kasık mantarı neden olur? Kasık mantarının belirtileri nelerdir? Kasık mantarına ne iyi gelir?

İçerikleri

Kepeklenme, değişik renkte lekeler ve sulanma gibi deri belirtileri ile kendini gösterir. Kişilerin günlük yaşamını ve cinsel hayatını olumsuz etkileyen kasık mantarının (Tinea inguinalis) mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Bu hastalığa yakalanan kişilerin vakit kaybetmeden doktora gitmeleri önerilir.

Kasık Mantarı Neden Olur?

3 farklı mantarın birleşmesi ile kasık bölgesinde veya çevresinde görülen tinea inguinalis kaşıntılı bir hastalıktır. Tıp dilinde Tinea crusis kasıklar ile beraber uylukların iç kısımlarında ve kalçalarda görülebilmektedir. Vücudun terleyen nemli kısımlarında yanan ve kaşınan döküntülere sebep olur. Peki, kasık mantarına ne sebep olur? Kasık mantarına neden olan etmenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Aşırı terleme
  • Vücudun uzun süre nemli kalması
  • Aşırı kilo
  • Diyabet
  • Hipertiroidi
  • Bağışıklık sisteminin zayıflaması
  • Uzun süre antibiyotik kullanımı
  • Sık cinsel yaşam
  • Yanlış iç çamaşırı seçimi
  • Deodorant kullanımı

Kasık Mantarı Belirtileri Neler?

Kasık mantarının belirtileri neler olduğunu bildiğinizde hastalığa hemen müdahale edebilme şansınız olmaktadır. Kasık mantarının temel belirtisi kaşıntıdır. Bazen kaşıntıya yanma da eşlik eder. Bunun dışında kasık mantarına yakalanan kişilerde görülen belirtiler şunlardır:

  • Kızarıklık
  • Yanma hissi
  • Kaşıntı
  • Cildin soyulması, çatlaması ve dökülmesi
  • Cilt renginin değişmesi
  • Deriden açık renkte büyüyen plaklar

Kasıklarda Mantar Nasıl Giderilir?

Kasık mantarından mustarip kişi sayısı bir hayli fazladır. Kasık mantarının neden olduğunu yukarıda anlattık. Ancak bazı önlemler ile kasık mantarını önleyebilirsiniz. Öncelikle her gün duş almanız çok önemlidir. Bununla beraber iç çamaşırların her gün değiştirilmesi ve sık sık yıkanması gerekir.

Mayo ile çok uzun süre durulmamalıdır ve mayo sık sık değiştirilmelidir. Kıyafetler temiz bir şekilde yıkanmalıdır. Bu ve buna benzer önlemler ile kasıklardaki mantar kısa sürede giderilebilir. Tüm önlemlere rağmen tinea inguinalis oluştuysa bir doktora muayene olmak gerekir.

Erkekte Kasık Mantarı Bulaşıcı Mıdır?

Genital bölgede oluşan bu mantar hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilmektedir. Ancak erkeklerde daha sık görülmektedir. Erkekte kasık mantarı bulaşıcı mıdır merak edenler için yanıtlayalım. Tinea inguinalis bulaşıcı bir hastalıktır. Hastalık hem direk hem de indirek olarak bulaşabilir. Ayrıca cinsel ilişki ile de bulaşabilir.

Kasık Mantarına Elma Sirkesi İyi Gelir Mi? Nasıl Kullanılır?

Kasık mantarının yarattığı kaşıntı ve yanma hissinden kurtulmak isteyenler elma sirkesini deneyebilirler. Elma sirkesi kasık mantarına iyi gelen doğal yöntemlerden biridir. Kullanılacak elma sirkesinin doğal yöntemlerle yapılmış olmasına dikkat edilmelidir.

Elma sirkesinin içeriğinde bulunan bileşenler mantarı öldürmektedir. Bu sayede mantar nedeni ile oluşan tahriş, yanma ve kaşıntı hissi azalmaktadır. Bir pamuğa elma sirkesinden damlatarak nazikçe mantarın olduğu bölgeye sürebilirsiniz.

Kasık Mantarına Hangi Krem İyi Gelir?

Kasık mantarının ilerlemesine göre uygulanacak tedavi yöntemleri değişmektedir. Doktor tarafından kontrol edilen hastaya bazı kremler reçete edilir. Bu kremler kasık mantarının semptomlarını hafifleterek hastanın rahatlamasını sağlar. Kasık mantarına hangi krem iyi gelir merak edenler için bazı krem isimleri veriyoruz. Ancak bu kremleri kesinlikle doktor önerisi ile kullanmalısınız. Kasık mantarına iyi gelen kremler şunlardır:

  • Lamisil Krem
  • Naftin kREM
  • Lotrimin Ultra Krem

Kasık Mantarına Pudra İyi Gelir Mi?

Kasık mantarına iyi gelen ürünlerden biri de pudradır. Pudrayı mantar oluşan kısma sürdüğünüz zaman o bölgenin kurumasını sağlar ve nemi yok eder. Bu da mantarın meydana getirdiği kaşıntıyı ve yanmayı azaltır.

Kasık Mantarı Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Genital bölgede oluşan mantar mutlaka tedavi edilmelidir. Bu hastalık tedavi edilmezse, kasık bölgesinden başlamış olan hastalık zamanla anüs çevresi, perine, dış genital bölge, göbek, üst bacak ve sırt bölgelerine yayılır. Bu durum kişinin günlük hayatı ile cinsel yaşamını olumsuz etkiler.

Kasık Mantarı Tedavisi Saraçoğlu

Bulaşıcı bir hastalık olan kasık mantarı tedavisi Saraçoğlu kürleri ile mümkündür. Evde rahatlıkla uygulayabileceğiniz kürler ile mantarın yarattığı olumsuzluklara son verebilirsiniz. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen ve kasık mantarına iyi gelen kürler şu şekildedir:

Sarımsak-Zeytinyağı Kürü: 3 diş sarımsak ile 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı blenderda karıştırın. Bu karışımı mantarlı bölgeye sürerek 20 dakika bekletin ve soğuk su ile yıkayın. Bu kürü günde 2 kere olmak üzere mantar bitene kadar yapabilirsiniz.

Çay Ağacı Yağı Kürü: Bir pamuğa doğal çay ağacı yağını damlatın ve mantar bölgesine sürerek 20 dakika bekletin.

Kasık Mantarına Hangi Bölüm-Doktor Bakar?

Birçok kişi kasık mantarına hangi bölüm-doktor bakar bilmemektedir. Kasık mantarına Dermatoloji yani Cildiye bölümünde Cildiye uzmanı bakar.

Genital, Vajinal Mantar Nedir, Nasıl Geçer?