24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınSaç BakımıKahkül hangi yüz tipine uygundur?

Kahkül hangi yüz tipine uygundur?

İçerikleri

Kahkül kesmek pek çoğumuzun hayalidir ve bunu hayatımızda en az bir defa denemişizdir. Ancak elde edilen sonuçlar bazen o kadar kötü olur ki bunu yaptığımıza büyük bir pişmanlık duyarız. Halbuki kahkül hangi yüz tipine uygundur sorusunun cevabını bildiğinizde bu tip pişmanlıkların üstesinden de gelebilirsiniz. Ama unutmayın, kahkül aslında neredeyse her türlü yüze yakışır ancak her yüze yakışan kahkül tipi farklıdır. Dolayısıyla geçmişte denediyseniz ve hoşlanmadıysanız muhtemelen yanlış bir kahkül kestirdiniz ve bu yüzden kötü bir görünüme sebep oldu. Bu işin detaylarına inerek sizleri aydınlatalım.

Yuvarlak ve Toplu Yüz İçin Kahkül

Eğer yuvarlak ve toplu bir yüze sahipseniz, tek yapmanız gereken klasik kahkül dediğimiz kaş hizasına kadar inen düz kahkülleri tercih etmek. Çünkü bu kahkül tipi yüzünüzün yuvarlaklığını biraz gizlemektedir ve yüz şekline daha karakterli bir ifade vermektedir. Yanlara doğru açılan kahküller yuvarlak yüzlere maalesef iyice yuvarlaklık vereceklerdir ve bu yüzden tercih edilmeleri yanlış olacaktır.

Yuvarlak yüzü biraz aşağıya doğru uzatarak oval ve uzun bir yüz şekli elde edebilirsiniz. İşte bu tip bir yüz tipine sahip olanların denemesi gereken şey ise göz hizasının altına inen ancak alnın yarısı kadarını kapatan bir kahkül kestirmek. Bunu yaparken kahkülünüzün biraz şakaklarınıza doğru yana gelmesini tercih edebilirsiniz. Sakın kaş hizasındaki düz klasik kahkülü tercih etmeyin.

Kare ve Sert Yüz İçin Kahkül

Kare ve sert bir yüz şekline sahip olanlar ise kahküllerini kaş hizasının biraz altına doğru kestirdikten sonra onları yüzün her iki yanına doğru hafifçe ayırabilirler. Tüm alnı kapatmayan bu görünüm yüzün daha yuvarlak durmasına yardımcı olacaktır. Ancak kahkülleri uçları ince olmalı çünkü çok küt olursa gözlerinize odaklanmakta zorluklar çıkacaktır.

Alnı Çok Dar ve Küçük Olanlar İçin Kahkül

Alnı çok dar ve küçük olanlar biraz daha açılı bir kahkül keserek alınlarının bir kısmının görünmesini sağlayabilir ve böylece alnın tamamen ortadan kaybolmasına engel olabilirler. Alnı çok yüksek ve geniş olanlar ise kalın bir kahkül keserek bu bölgeyi kapatabilirler ancak yüksek alında daha çok saç bulunmasının gerekli olması kahkül bakımını da daha zor hale getirecektir. Dolayısıyla kahkül için kuaförünüzden doğru bakım önerilerini almayı da unutmayın.