19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkGöz Sağlığıİri göz makyajı nasıl yapılır? 5 dakikada gözlerinizi daha büyük gösterin!

İri göz makyajı nasıl yapılır? 5 dakikada gözlerinizi daha büyük gösterin!

İçerikleri

Etkileyici ve keskin bakışlara sahip olabilmenin en büyük etkeni, iri gözlere sahip olmaktır. Fakat ne yazık ki hepimiz yaratılış itibariyle iri gözlere sahip olamayabiliyoruz. Eğer iri gözlere sahipseniz kendinizi daha dikkat çekici ve etkileyici hissettiğiniz çoğu zaman olmuştur. Fakat bu gözlere sahip olan kadınların da kafalarını kurcalayan bazı sorular vardır. Oda iri göz makyajı nasıl yapılır, gözlerimi makyaj ile nasıl biraz daha küçük gösterebilirim sorularıdır. Aslında her makyajda olduğu gibi gözlerinizi küçük gösterebilmek için de belli başlı hileler mevcuttur. O hilelere başvurarak gözlerinizi daha küçük gösterebilirsiniz.

İri Göz Makyajı Nasıl Uygulanır?

Öncelikle dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntılardan bir tanesi, iri göz makyajı yaparken seçeceğiniz göz kalemidir. Göz renginizi belli edecek ve ortaya çıkartacak her göz kalemi ile istediğiniz makyaja bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Gözleriniz mavi renkse, kahverengi, siyah ya da bronz renkte göz kalemlerini tercih edebilirsiniz. Bu gözlerinizin küçük gözükmesinde etkili olacaktır.

Eyeliner Çok Önemli

Daha sonra kullanacağız eyeliner çok önemlidir. Siz iri göz makyajı uygulaması yaptığınızdan dolayı, eyelineri diğer kadınlara kıyasla daha ince çekmelisiniz. Çünkü kalın çektiğin eyeliner göz kapaklarınızı kapattığından dolayı her daim daha büyük gözlere sahip olmanıza yol açar. Bu da hoşlanacağınız bir durum olmayacağından dikkat etmenizde fayda vardır.

Rimel Sürerken Dikkat

Rimel sürerken kirpiklerinize dışarıya doğru sürmeye özen gösterin. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta gözünüzü çekerek rimeli sürmeniz gerektiğidir. Bu sayede tüm kirpiklerinizi etkileyici bir hacme kavuşturabilirsiniz.

Beyaz Kaş Kalemi Kullanın

Büyük gözlere sahip kadınların sıklıkla kullandığı iri göz makyajı hilelerinden bir tanesi de beyaz kaş kalemi kullanmaktır. Bu kalem ile göz çevrenizi aydınlatın. Rimeliniz de dışa doğru olduğundan dolayı gözleriniz hem küçülecek hem de ışıltılı bir görüm kazanacaktır.

Koyu Tonlarda Far ve Göz Kalemi Tercih Edin

Koyu tonlarda bir far ve aynı renklere sahip bir göz kalemi ile kirpik diplerinize incecik bir uygulama yapın. Bu gözlerinizin küçük ve çekik bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır. Hem de makyajınız yüzünüzde daha şık duracaktır.

Kendinize iri göz makyajı yaparken her daim çok koyu farlardan kaçınmalısınız. Dikkat edilmesi gereken nokta, koyu değil çok koyu farları kullanmamanız gerektiğidir. Çünkü bu renkler gözlerinizi daha da iri gösterirler ve bu durum sizin için kötü görüntülere sebebiyet verebilir.

Aydınlatıcı Fondöten Kullanın

Göz çevreniz için her daim aydınlatıcı özellikte fondöten kullanmaya özen gösterin.

Takma Kirpik Kullanmayın

Asla yapmamanız gereken hatalardan bir tanesi de takma kirpik kullanımıdır. Gözlerinize kesinlikle takma kirpik takmayın ve taktırmayın.