18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç Bakımıİnce telli saçlar nasıl dolgun gösterilir?

İnce telli saçlar nasıl dolgun gösterilir?

İçerikleri

İnce telli saçlar maalesef pek çoğumuzun en büyük dertleri arasında bulunuyorlar çünkü onları havalandırmak, kabarık göstermek ve dolgun bir hale gelmelerini sağlamak oldukça zor. Bu nedenle pek çok kadın ince telli saçları dolgun göstermek konusunda sorulara sahip ancak aslında bir kaç adımı başarıyla uygulayarak saçlarınızın hiç olmadığı kadar güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Lakin onları daha güçlü göstermek için devamlı fön uygulamasından kaçınmalısınız çünkü fön zaman içerisinde saç tellerinizin daha da zayıflamasına sebep olacaktır.

Saçlarınızı Örgü Yapın

Dolgun durmayan saçları daha hacimli göstermenin en kolay yollarından bir tanesi, gece yatmadan önce onları örgü yapmak ve daha sonra sabah açarak biraz da sprey uygulayarak onları sabitlemek. Örgü sayesinde saçlarınız güzel burgulara sahip olacaklardır ve bu da onların daha hacimli görünmelerine yardımcı olacak. İnce telli saçların bu şekli korumaları biraz zor olduğundan spreyle bu hacmi biraz sabitlemeyi de unutmamalısınız.

Saçlarınızı Her İki Yöne Tarayın
Saçlarınızı Her İki Yöne Tarayın

Saçlarınızı Her İki Yöne Tarayın

Saçlarımızı her zaman tek bir yöne ayırmaya alışkınızdır ancak arada bir bu alışkanlığınıza bir son vermeli, saç köklerinin diğer yöne de alışmalarına müsaade etmelisiniz. Bu alışma süreci sırasında saçlarınız olduklarından daha dik ve hacimli görüneceklerdir. Arada bir saç yönünüzü bu şekilde zorlamanız, bilhassa özel günlerde daha dolgun saçlara kavuşmanız için gerekli imkanları sunacaktır.

Kuru Şampuanları Kullanın

Son dönemlerde piyasaya sürülen kuru şampuanlar, saçlarımızı yıkamaya fırsatımız olmadığında acil bir çözüm olarak karşımıza çıkıyorlar ancak onların bir diğer faydaları ise saçları olduklarından çok daha dolgun gösterebilmeleri. Başınızı öne eğdikten sonra bol bol kuru şampuan sıkmanız, saçları geriye atmanızla birlikte hacimlerini ortaya koymanıza yardımcı olacaktır.

Saç Düzleştiricileri ve Fön Makinelerini Sık Sık Kullanmayın

Eğer devamlı saç düzleştiriciler, fönler ve diğer zorlayıcı işlemleri saçlarınıza uyguluyorsanız, maalesef saçlarınızın çok daha kısa sürede zayıfladığına ve her zaman sönük olduklarına dikkat etmelisiniz. Zira bu tip ısıl işlemler saçların protein yapısında bozulmaya neden oluyorlar ve kadınlar saçlarının bu sorunlarını çözebilmek için alttan yeni saçların gelmesini beklemek zorundalar. Her zaman zayıf ve hacimsiz görünen saçlarda genelde bu sebep bulunuyor ve bu yüzden saçlarınıza uyguladığınız ürünler konusunda dikkatli olmalısınız.

İnce telli saçlar nasıl dolgun gösterilir?