25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetİbrahim Saraçoğlu’ndan yağ yaktıran kür tarifi

İbrahim Saraçoğlu’ndan yağ yaktıran kür tarifi

İçerikleri

Eskiden beridir birçok bitkinin kimyasal incelemelerini yapan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu içeriğinde iştahı kesen besinlerle hazırlanan bir çay tarifi verdi. Leptin hormonu iştahımızı kesen bir hormondur. Japonlarda bu hormonun zıttı olan iştahı kesici grelin hormonunu buldular. Vücudumuzda çok az bulunan bu hormonlar iştahı azaltmaya ya da kesmeye yardımcı oluyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu bazı besinlerin bu hormonlara etki ettiğini belirtiyor.

Lakin bu hormonların dengesini bozarak vücudun direnç oluşturmasını sağlayacak katkı maddelerinde uzak durmayı tavsiye ediyor. Grelin ve leptin hormonlarının etkin çalışmasına yardımcı olacak maddeler içeren ıhlamurda, altın otunda, çilekte, frambuaz, zayıflama da yardımcı olan etken maddeler bulunuyor.

Malzemeler:

  • 10 gram kış ıhlamuru
  • 10 adet kuşburnu
  • 5 gram altın otu

Hazırlanışı:

1 litre suyu kaynatın. İçerisine 10 gram kış ıhlamuru katın. Kaynayan suyu 5 dakikasında atılır. İçerisine 10 adet kuşburnu çatlatarak atılır. 5 dakika daha kaynayınca 5 gram altın otu ilave edip kapatın. İçerisinde trilozit gibi etkin maddesi olan altın otu yağ yakmaya yardımcı olur. Eğer bulunabilirse içerisine manolya yaprağı da atılabilir.

10 dakikanın sonunda kapatıp ılımasını bekleyebilirsiniz. Kaynayan suyu sürahiye aktarın. Gün içerisinde içine hiçbir şey katmadan 3 – 4 kez tüketmeye özen gösterin. Ilık ya da soğuk içebilirsiniz. Lakin aspartam gibi katkı maddelerini katiyen koymayın. Bu çayı malzemeyi içerisinde bekletmeden süzmeli ve tekrar ısıtmamalıdır. 1 saat sonra meyve tabağı hazırlayın. Bir tabağın içerisine hazırladığınız çilek, frambuaz, ahududu gibi meyvelerden oluşan meyve salatasını günde 2 kere tüketerek yağ yakan kür faktörlerini göreceksiniz.