19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkHamilelikHamilelik çatlakları ne zaman başlar, nasıl geçer? Bitkisel çözümler

Hamilelik çatlakları ne zaman başlar, nasıl geçer? Bitkisel çözümler

İçerikleri

Hamilelik çatlakları, hamilelik sırasında görülen yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Her kadın cilt güzelliğine önem vermektedir. Harita gibi çatlaklarla dolu bir vücudu eminiz ki sizde istemezsiniz. Yüzde 90 genetik olduğu söylenen çatlaklar eğer annenizde varsa sizde de olma ihtimali oldukça yüksektir. Hamilelik çatlakları oluşmadan onları önlemek için size üç aylık bir kılavuz hazırladık. Eğer hamilelik çatlağı probleminiz varsa doğum yaptıktan sonra doğum çatlaklarından kurtulmak istiyorsanız size yardımcı olacak ipuçları derledik.

Hamilelikte Çatlak Ne Zaman Başlar?

Hamilelik çatlakları, genellikle altıncı veya yedinci ayda, her on gebelikten dokuzunda gelişir. Karın, göğüs veya kalçaların etrafındaki bu pembemsi çizgiler, kollajen ve elastin (cildinizi gergin tutan lifler) hızlı kilo alımının baskısı nedeniyle hamilelik sırasında gerilip koptuğunda meydana gelir. Yeni oluştukları dönemde çatlakların görünümünü azaltma konusunda en iyi şansa sahipsiniz. Çatlak izleri bir kez beyaza döndüğünde tedavi edilmesi son derece zor hale gelir.

Çatlaklar hamileliğe ve genetik yatkınlığa bağlıdır. Dermatoloji uzmanları annenizde veya ninenizde çatlaklar mevcutsa büyük olasılıkla sizde de olabileceğini söylüyorlar. Çatlakları önlemenin kesin bir yolu olmasa da, size sunduğumuz ipuçları hamileliğiniz sırasında oluşan çatlakları minimumda tutabilir.

Hamilelikte Çatlak Olmaması İçin Ne Yapmalı? Hamilelik Çatlakları Nasıl Önlenir?

İlk üç aylık dönem

Hamilelik testi pozitif çıktıktan sonra, çatlakların oluşma olasılığı en fazla olan bölgeleri (karnınız, sırtınızın alt kısmı , göğüsler ve kalçalar) nemlendirmeye başlayın. Çatlaklar, hızlı kilo alma baskısı nedeniyle cilt yüzeyinin hemen altındaki lifler kırıldığında oluşur. New York’ta bir dermatolog olan Debra Jaliman, Nemlendiricinin cildin elastikiyetini korumaya yardımcı olduğunu ve vücudunuz genişlemeye başladığında yırtılma olasılığını azalttığını söylüyor.

Sabahları, kalıcı nemlendirme sağlayan zengin içerikli (Boppy Bloom Çatlak Kremi) bir krem sürün. Boppy Bloom Çatlak Kremi, hindistancevizi yağı, karite yağı ve E vitamini içerir. Geceleri, cildinizi nemlendirmek için ılık banyo suyunuza birkaç damla Bio-Oil gibi cilt bakım yağı katarak duş alabilirsiniz.

Cildinizi korumanın başka bir yolu: Doktorunuzun önerdiğinden fazlasını giymeden yavaş ve istikrarlı bir şekilde kilo almayı hedefleyin.

Başka bir ipucu: Kilonuzu kontrol altında tutun. Sağlıklı bir gebelik ağırlığı (normal kilolu kadınlar için 25 ila 35 pound), cildinizin aşırı gerilmesini önlediği için çatlakları minimumda tutmaya yardımcı olabilir.

İkinci üç aylık dönem

Dr. Jaliman, tüm çabalarınıza rağmen hamilelik çatlakları olarak kırmızıyı görmeye başlarsanız (yani çizgiler), yeni oluştukları dönemde görünümlerini azaltmak için en iyi şansa sahip olduğunuzu bilmenin rahatlığını yaşayın. Çatlak izleri bir kez beyaza döndüğünde tedavi edilmesi son derece zordur.

Mederma Çatlak Kreminin ikinci üç aylık dönemden itibaren kullanımı güvenlidir ve çatlak izlerini önemli ölçüde en aza indirdiği klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır. Günlük uygulama konusunda hassas olmanız gerektiğini ve bir iyileşme görmenizin bir ay kadar sürebileceğini unutmayın. Çatlakların iyileşmesini beklerken çatlakları Dermablend leg & Body cover spf 15 gibi bir ürünle kamufle edebilirsiniz.

Bebek doğduktan sonra

Çatlak izleri yumuşak ciltte daha belirgindir, bu yüzden cilt bakım rutininize sıkılaştırıcı bir ürün eklemenin zamanı geldi. Emzirirken kullanımı güvenli olan ve cildi sıkılaştırıcı bir etki sunan centella asiatica adlı doğal olarak elde edilen bir bileşen içeren Mustela Vücut Destekleyici Jel‘i kullanmanızı öneriyoruz.

Doğumdan sonra çatlaklar genellikle açık, gümüşi bir renk tonuna dönüşür ve zamanla neredeyse hiç fark edilmeyebilir. Ancak görünüşlerinden hala memnun değilseniz bir dermatologa görünmenizde fayda var. Hamilelik çatlaklarının görünümünü en aza indirmek için reçeteli olarak satılan Retin-A veya Renova kremleri dermatoloji uzmanına reçete ettirebilirsiniz. Bu kremler, çatlak izleri yeni olduğunda en etkilidir. Bu yüzden Bu yüzden bu kremleri kullanmak istiyorsanız doğum yaptıktan hemen sonra bir dermatolog ile hemen görüşün!

Başka bir ipucu: Çatlakları gizlemeniz gerekiyorsa, çatlaklar soluk ten üzerinde çok daha görünür olduğundan, kendi kendinize evde bronzlaşmanızı sağlayacak ürünleri deneyin .

Hamilelik Çatlaklarından Kurtulmanın Farklı Yolu

Yukarıda bahsettiğimiz topikal tedaviler çatlaklarınızı iyileştirmek için işe yaramıyorsa, bir dizi Pulse Dye lazer yöntemi ile tedavi planlamak, emzirirken bile doğum çatlaklarından kurtulmak için güvenli bir seçenektir. Ancak Pulse Dye lazer yöntemi ile hamilelik çatlaklarından kurtulma pahalı bir işlemdir. Pulsed Dye lazer fiyatı için ilgili sağlık kuruluşlarıyla irtibata geçebilirsiniz.

Hamilelikte Çatlak Önleyici Bitkisel Çözümler

Vücut çatlaklarını en aza indirmek istiyorsanız bitkisel yağlardan faydalanabilirsiniz. Hamilelik dönemindeki bir çok kadın çatlak oluşumu hakkında bilgi edinmeye çalışıyorlar. Eğer birden çok hamilelik yaşadıysanız ve ani kilo alış verişleriniz olduysa muhakkak çatlaklar için tedavi uygulamalısınız.

Suna Dumankaya Hamilelik Çatlakları İçin Bitkisel Çözüm

Suna Dumankaya hamilelik çatlak kürünü sizler için derledik;

Çatlak Tedavisi;

Malzemeler;

  • 1 tane limonun suyu,
  • 50 gr çilek yağı,
  • 50 gr tatlı badem yağı

Çatlak yağları tarifi;

Aktardan ve kozmetik malzemelerin satıldığı mağazalardan 50 gr çilek yağı ve 50 gr tatlı badem yağı alın. Bu iki yağı 50 gr olacak şekilde bir kapta karıştırın. İçerisine 1 adet sıkılmış taze limon suyunu ekleyin. Hamilelik çatlaklarını önlemek için bu karışımı her gün karın, kalça ve bacak bölgelerinize uygulayın.

Gebelikte cilt bakım kremi kullanımı çok önemli. En azından çatlak oluşumunu biraz olsun engelleyebilirsiniz.

İbrahim Saraçoğlu Hamilelik Çatlakları İçin Bitkisel Çözüm

Hamilelik çatlakları İbrahim Saraçoğlu, hamilelik çatlakları ile başı dertte olan kadınların en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor.  Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu hamilelik çatlakları için avokado ve badem yağlarını önerir. Bu yağlar gebelik ve doğum öncesinde de kadınlar için oldukça faydalı. Geç kalınmış hamilelik çatlaklarının ise incelmesini sağlıyorlar. Badem ve avakado yağları cildinizi ipeksi bir yumuşaklığa kavuştururken aynı zamanda da beslenmesini sağlar. Badem yağı bağ dokularının kopmasını engelleyerek hamilelik çatlaklarının oluşumunu önler. Pekiyi, İbrahim Saraçoğlu hamilelikte oluşan çatlaklar için hangi bitkisel yağları öneriyor. İşte detaylar;

Cilt çatlakları için yağlar;

  • Badem yağı
  • Kakao yağı
  • Çörek otu yağı
  • Zeytin yağı
  • Kayısı yağı
  • Kantaron yağı

Hazırlanışı:

Tüm bu yağları bir aktardan aldıktan sonra aynı oranda karıştırın. Daha sonra ise bu karışımı karnınız tokken kullanmanız gerekiyor. Gece yatmadan önce göğüs, karın ve bacak ve bölgesine bu yağ karışımından sürerek hamilelik, doğum ve gebelik çatlaklarını önleyebilirsiniz. bu uygulama ile birlikte cilt sağlığınız için bol bol su tüketmeyi de ihmal etmeyin.

Uyarı;

Hamilelik döneminde oluşan çatlakları tedavi etmek için bir şey kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Aksi halde bebeğinizin sağlığını tehlikeye atmış olursunuz.

Vücut Çatlakları Evde Nasıl Yok Edilir? Çatlaklara Kesin Çözüm!

Hamilelik çatlakları ne zaman başlar, nasıl geçer? Bitkisel çözümler