19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkHamilelikHamile giyimi nasıl olmalı?

Hamile giyimi nasıl olmalı?

İçerikleri

Hamilelik döneminde birçok sorun yaşamaktayız. Bunlar bazen psikolojik olurken bazen ise fiziksel olabilmektedir. Özellikle fiziksel olarak yaşanan sorunlar , zaten gergin olunan bu dönemde tuz biber olmaktadır. Dolayısıyla hamilelik döneminde giyime büyük önem göstermeliyiz.

Fiziksel olarak vücut genişliğini arttığı hamilelik döneminde kiloya bağlı olarak kollarınıza ve ayaklarınızda yani vücudun uç kesimlerinde uyuşma hissedebilirsiniz. Bu durumu sıkça görülmektedir. Bunun çözümü ise geniş elbiseler giymekten geçiyor. Damarlardaki akışın zorlaşması özellikle dar elbiseler ile daha da tetiklenmekte. Etek, geniş bluzlar ve hamilelikler bu dönemde tercih etmeniz gereken elbiseler arasında.

İnsanların zevkleri kişiden kişiye göre değişmekte, dolayısıyla hamilelik döneminde dar olmamak kaydı ile kendi zevkinize göre giyinmeniz önemlidir. Fakat insanların sizin hakkınızda giyiminiz için ne düşündüğünü önemsemeyin. Sonuçta hamilelik geçici bir durumdur ve mutlaka sonuçlanacaktır.

Genelleyecek olursak geniş elbise ve ayakkabıları tercih etmelisiniz. Eğer kiloluysanız ve uygun elbiseyi bulamıyorsanız , özel elbise diktirmek sizin için çok iyi olacaktır. Zira bazı problemler ile karşılaşmanız olasıdır.