19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınGüzel kokulu bir ev için 8 kokulu ev bitkisi

Güzel kokulu bir ev için 8 kokulu ev bitkisi

Kalabalık metropollerin içinde birçoğumuz yeşile hasret kalıyoruz. Bu nedenle de evimizin en az bir köşesinde yeşillik görmek istiyoruz. Eğer siz de bitki dolu evlere bayılıyorsanız, doğru yerdesiniz! Hem görüntüsü hem de hoş kokusuyla evinizi adeta bir seraya dönüştürecek bitkileri listeledik. İşte evinizde bahar havası yaşamanızı sağlayacak, güzel kokulu ev bitkileri.

İçerikleri

Güzel kokulu bir eve sahip olmak sizi rahatlatabilir ve hatta misafirlerinizi etkileyebilir, ancak güzel kokulu bir evin tadını çıkarmak için sentetik oda spreylerine veya kokulu mumlara başvurmanız gerekmez. Birçok iç mekân bitkisi, tamamen doğal bir şekilde tadını çıkarabileceğiniz güzel kokular üretir, bu nedenle bunları evinizin etrafında tutmak, herhangi bir kokulu ürün ihtiyacını ortadan kaldırabilir. Evinizin güzel kokmasını istiyorsanız, bu 8 kokulu ev bitkisinden birini yetiştirmeyi deneyin.

Evinizi Misler Gibi Kokutacak 8 Bitki

İşte evinizin güzel kokmasını sağlayacak ve biraz da güzellik katacak 8 çiçeğin listesi.

Yasemin
Yasemin

1- Yasemin

Tüm yasemin çiçekleri kokulu değildir, ancak Jasminum polyanthum genellikle iç mekanlarda yetişen bir türdür ve geceleri tatlı bir koku yayar. Bu yasemin türünü bir pencerenin yakınında tutun, böylece bol güneş ışığı alır.

Gardenya

2- Gardenya

Gardenya bitkisi etrafındaki en güzel kokulu bitkilerden biridir ve parfüm gibi kokar. Gardenyaların dışarıda büyümesi daha yaygın olsa da, uygun bakım verildiği sürece içeride de yetiştirilebilirler. Onları doğru ortama koyun ve aromatik çiçeklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Sardunya
Sardunya

3- Sardunya

Her biri kendi özel kokusuna sahip bir dizi sardunya türü arasından seçim yapabilirsiniz. Kayısı, elma, limon, nane, çilek veya diğer kokuları tercih edin, bu güzel çiçekleri evinizin rahatlığında yetiştirebilirsiniz.

Narenciye
Narenciye

4- Narenciye

Narenciye bitkileri portakal, limon ve greyfurtun tatlı kokularını yayar ve bu rahatlatıcı kokuları kim evinde istemez ki? Bu tür bitkiler çok fazla güneş ışığı, sürekli sulama ve iyi drene edilmiş saksı toprağı gerektirir.

Çay Gülü Begonya
Çay Gülü Begonya

5- Çay Gülü Begonya

Çoğu begonya kokulu değildir, ancak çay gülü begonya çeşidinin kendi hafif, tatlı kokusu vardır. Bu güzel bitkiler, sepet asmak veya bir pencere pervazına saksı koymak gibi iyi çalışır ve kokuları kadar güzel görünürler.

Lavanta
Lavanta

6- Lavanta

Lavanta, sizi sakinleştiren ve hatta geceleri uyumanıza yardımcı olan yatıştırıcı ve rahatlatıcı bir kokudur. İç mekânda lavanta yetiştirmenin anahtarı, onu çok fazla güneş ışığına maruz bırakmaktır. Gerekirse yapay ışık kullanın ve serin bir odada saklayın.

Orkide
Orkide

7- Orkide

Orkide popüler bir ev bitkisidir ve bunun iyi bir nedeni vardır. İçeride tutmaları kolaydır ve çok çeşitli kokulara sahiptirler. Bazıları yasemin gibi kokulara sahiptir, diğerleri daha narenciyedir ve bazıları vanilya ile karşılaştırır, ancak ne seçerseniz seçin, eviniz lezzetli bir kokuya sahip olacaktır – bitkinize düzgün bir şekilde bakmanız şartıyla.

Plumeria (Hint Mabet Ağacı)
Plumeria (Hint Mabet Ağacı)

8- Plumeria (Hint Mabet Ağacı)

Frangipani olarak da adlandırılan Plumeria, Hawaii’de bulunabilen çarpıcı bir tropikal bitkidir. Ananas gibi kokar. Eşsiz kokusu parfümler, mumlar ve losyonlar için kullanılır. Gül, gardenya, ananas, erik, narenciye, olgun muz, üzüm, hindistancevizi, zencefil, şeker veya baharat gibi çeşitli kokular sunan bu bitkiden uçucu yağlar da elde edilir.

Güzel kokulu bir ev için 8 kokulu ev bitkisi