17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınSaç BakımıGüzel görünmek için kahkül kesimi nasıl olmalı?

Güzel görünmek için kahkül kesimi nasıl olmalı?

İçerikleri

Kahkül ya da halk arasındaki adıyla kakül, dönem dönem popüler olan ve bazen de bu popülerliğini kaybeden saç kesim tarzları arasında bulunuyor. Son senelerde ise yeniden gündeme oturduğu bir gerçek. Bir kaç sene önce kimsede kahkül mevcut değilken, artık pek çok kadın bu kesim ile hazırlanmış saçı tercih ediyor. Ancak kahkül kesimi nasıl olmalı sorusunun da cevabını bilmek gerek. Zira kötü bir kahkül tüm görünüşünüz üzerinde etkiye sahip olacaktır.

Kuaförler genellikle küt kahkül kesimini herkese uydurmaya çalışıyorlar ancak aslında bu kahkül tipi herkese gitmiyor. İlk olarak çeşitli yüz tiplerine sahip olan kişilerin kahkül tercihlerine bir göz gezdirin ve kendinize uygun olan seçeneği bulmaya çalışın. Google’da sadece kahkül yazarak onlarca farklı seçeneği kendiniz görebilirsiniz.

Bazen kadınların kendi kahküllerini kendilerinin kesmeye çalıştıklarını görüyoruz ancak bundan kesinlikle kaçınmanız gerekli. Zira kahkülde yapılacak en ufak bir ayarsızlık bütün saçınızın mahvolmasına neden olacaktır. Tam da yüzünüzün ön tarafında bulunduğu için bu tip sorunlar maalesef düzeltmesi bir hayli meşakkatli olan sorunlar oluyorlar ve onlardan kurtulmak için yeniden kuaföre gitmek gerekiyor. Bu işi bilen birisine güvenmeniz daha iyi olacaktır.

Kahkülün bir diğer özelliği ise her sabah onunla uğraşmanızın gerekmesi ve aynı zamanda düzenli olarak kısaltılmasının gerekliliği. Zira uykuda kahküle dikkat etmek imkansız olduğundan şekli bozuluyor ve her sabah yeniden düzenlemek gerekiyor. Ayrıca fazla uzadığında hem rahatsızlık verebiliyor hem de görüşü engelleyebiliyor. Bu nedenle kahkülünü daima aynı düzeyde tutmak isteyenler biraz mücadele etmeliler.

Kahkül kestirdikten sonra kahkülden bir gün vazgeçecek olursanız, o uzama döneminde büyük bir çile çekmeye de hazır olun. Çünkü uzatmaya başladığınız saçınız eskisi gibi güzel bir şekil almayacak ve onu devamlı olarak bir yerlere tutturmak gerekecek. Kahkül kararını vermeden önce bir gün onları yeniden uzatmayı isteyip istemeyeceğinize bir karar vermelisiniz.

Eğer kahkülün size yakışıp yakışmayacağından illa ki tam olarak emin olmak istiyorsanız, bir süreliğine protez ürünlerden kullanın ve onunla kendinize göz atın. Bir kaç günün ardından bu takma saçlar karar vermenize yardımcı olacaklardır.

Güzel görünmek için kahkül kesimi nasıl olmalı?