28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkGöz SağlığıGöz yorgunluğunu azaltmaya ve görme yeteneğini geliştirmeye yardımcı 10 basit egzersiz!

Göz yorgunluğunu azaltmaya ve görme yeteneğini geliştirmeye yardımcı 10 basit egzersiz!

Düşük ışıklı ortamlarda sık sık bilgisayar başında oturmak, telefon kullanmak, kitap ve gazete okumak görme bozukluğunun ve göz hastalıklarının temel nedenidir. Görme bozuklukları ve göz hastalıkları yaşamı, ders çalışmayı ve iş hayatını etkiler. Bu nedenle, görme bozukluğunu önlemek ve görme yeteneğini geliştirmek için aşağıdaki egzersizleri hemen yapmaya başlayın.

İçerikleri

Her gün çok okuyoruz, gözlerimiz neredeyse sürekli kullanımda. Bu nedenle gözlerimizin yorulmalarına şaşmamalı. Pek çok sorun açıkça göz yorgunluğundan kaynaklanıyor. Örnek olarak kuru gözler, bulanık görme veya kırmızı gözleri gibi sorunlara yol açar. Bazen gözün de dinlenmeye ve göz egzersizlerine ihtiyacı vardır. İşte çok zaman almayan, ancak gözlerinizi onlarla koruyabileceğiniz bazı basit egzersizler.

Görme Yeteneğini Geliştiren 10 Basit Egzersiz

Birkaç dakikalık göz egzersizi yapmak, yorgunluğu ve stresi azaltmaya yardımcı olarak iyi görüş sağlamaya katkıda bulunur.

Yukarı ve aşağı bakma egzersizi
Yukarı ve aşağı bakma egzersizi

1- Yukarı ve aşağı bakma egzersizi:

2 dakika boyunca sürekli olarak yukarı ve aşağı hızlıca bakın. Bu egzersiz, gözlerdeki kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur.

Camdaki notlara bakma egzersizi
Camdaki notlara bakma egzersizi

2- Camdaki notlara bakma egzersizi:

Evinizdeki bir pencereye resimde görüldüğü gibi birbirinden uzak olacak şekilde sağ ve sol tarafa iki nokta çizin. Pencerenin dışında uzak mesafedeki bir nesneyi seçin. Bu uzaktaki nesneye birkaç saniye bakın, sonra bakışınızı penceredeki diğer noktaya kaydırın. Bu uygulamayı 5 kez tekrarlayın.

Göz kapağı egzersizi:
Göz kapağı egzersizi:

3- Göz kapağı egzersizi:

Dik oturun, gözlerinizi 5 saniye sıkıca kapatın ve ardından iyice açın. Bunu 8-10 kez tekrarlayın. Bu egzersiz, göz kapağı kaslarını güçlendirmeye, kan dolaşımını iyileştirmeye ve göz kaslarının gevşemesine yardımcı olur.

Sıcak avuç içi egzersizi:
Sıcak avuç içi egzersizi:

4- Sıcak avuç içi egzersizi:

Kendinizi rahat ve güzel bir yerde hayal ederek gözlerinizi birkaç dakika kapatın. Avuç içlerinizi birbirine sürterek sıcak olmalarını sağlayın, ardından gözlerinizi 1 dakika boyunca iki elinizle kapatın ve ardından gözlerinizi açın.

Masaj egzersizi:
Masaj egzersizi:

5- Masaj egzersizi:

Parmaklarınızı kullanarak göz kapaklarına hafifçe bastırın ve birkaç saniye sonra elinizi bırakın. Bu uygulamayı 3 kez tekrarlayın. Bu masajla göz sıvısının dolaşımını iyileştirebilirsiniz.

Kontrastlı su egzersizi:
Kontrastlı su egzersizi:

6- Kontrastlı su egzersizi:

Kan dolaşımını iyileştirmek için gözleri sıcak ve soğuk suyla yıkayın. Gözlerinizi günde iki kez yıkayın. Sabahları ılık suyla, sonra soğuk suyla yıkayın. Akşamları, önce soğuk suyla, sonra ılık suyla ters sırada yıkayın.

Odaklanma egzersizi:
Odaklanma egzersizi:

7- Odaklanma egzersizi:

Başparmağınızı burnunuzun üzerine getirin, gözlerinizi birkaç saniye parmağınıza odaklayın, sonra gevşeyin. Parmağınızı yavaşça burnunuza yaklaştırın, sonra uzaklaştırın. Bu uygulamayı 10 kez tekrarlayın.

Gözleri açıp kapatma egzersizi:
Gözleri açıp kapatma egzersizi:

8- Gözleri açıp kapatma egzersizi:

Gözlerinizi 5 saniye boyunca kapatın, ardından rahatlayın. Bu uygulamayı 10 kez tekrarlayın.

Çember egzersizi:
Çember egzersizi:

9- Çember egzersizi:

Gözlerinizi 4 kez saat yönünde, sonra 4 kez saat yönünün tersine çevirin.

Yan bakış egzersizi:
Yan bakış egzersizi:

10- Yan bakış egzersizi:

Gözlerinizi 6 kez yana doğru hareket ettirin.

Bir Haftada Miyoptan Kurtulmanızı Sağlayan Göz Egzersizi Videosu

Göz yorgunluğunu azaltmaya ve görme yeteneğini geliştirmeye yardımcı 10 basit egzersiz!