26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıGöbek deliğine yağ sürmenin faydaları neler?

Göbek deliğine yağ sürmenin faydaları neler?

Vücudunuzun merkezi olan göbek deliği çeşitli bölgelerle bağlantılıdır. Bu nedenle göbek deliğine yağ sürmenin faydaları düşündüğünüzden çok fazladır. Bu yazımızda göbek deliğine yağ sürmenin faydalarını sizler için derledik.

İçerikleri

Göbek deliğine yağ sürmenin faydaları var mı ki dediğinizi duyar gibiyiz. Doğal yağlar Ayurveda’nın önemli bir parçasıdır. Taşıyıcı yağlardan uçucu yağlara kadar bütün yağ çeşitleri, sağlığınız açısından son derece faydalıdır. Bu yağları vücudunuzun farklı bölgelerine uygulamanın da birçok faydası vardır. Ancak, vücudunuzu yağlamaya başlamak için en uygun bölge göbek deliğidir. Bu makalemizde göbek deliğine yağ sürmenin faydaları hakkında ilginç bilgiler bulabilirsiniz.

Göbek Deliğine Yağ Sürmenin Faydaları Neler?

Bilimsel olarak bu yöntem ‘Pechoti yöntemi’ olarak bilinir. Geleneksel bilime göre, vücuttaki özel bir ‘Pechoti’ bezine bağlı olduğu söylenen göbek deliğinden esansiyel yağları ve kokuları emmek, vücutta bulunan sinir bağlantılarını düzeltebilir, iyileştirebilir ve dengeleyebilir. Aynı şeyin işleyişini destekleyen hiçbir klinik kanıt olmamasına rağmen, geleneksel olarak terapötik masajların vücut için harika sonuçlar ortaya koyduğu söylenir.

Göbek deliğine yağ sürmenin faydaları sayılamayacak kadar çoktur ancak bu makalemizde göbek deliğine yağ sürmenin 7 faydasını sizler için derledik. İşte göbek deliğine yağ sürmenin faydaları;

1- Mide Problemlerini Tedavi Eder

Uçucu yağların göbek deliğine uygulanması mide veya karın ağrısını azaltabilir. Bu aynı zamanda gıda zehirlenmesi, hazımsızlık ve ishali önleyerek mide sağlığınızı da iyileştirir.

Göbek deliğini yağlamak, aynı zamanda şişkinlik ve mide bulantısı için de harika bir çözümdür. Mide rahatsızlıklarınızı tedavi etmek için göbek deliğinize zencefil yağı veya nane yağı sürmeyi deneyebilirsiniz.

2- Kirlerden Arındırır

Diğer vücut bölgeleri gibi göbek deliği de düzenli olarak temizlenmelidir. Göbek deliği temizliği için üzüm çekirdeği yağı, ayçiçek yağı, jojoba yağı gibi doğal yağlar kullanabilirsiniz. Bu yağlar hafiftir ve bölgeyi etkili bir şekilde temizleyebilir. Bir pamuğa birkaç damla damlatarak göbek deliğinizi nazikçe temizleyebilirsiniz.

3- Enfeksiyonu İyileştirir

Göbek deliği çok kolay kirlendiği için enfeksiyona neden olabilecek mantar ve bakterilere ev sahipliği yapar. Doğru yağ ile bölgeyi temizleyebilir ve göbek deliğine yağ sürmenin faydaları ile olası enfeksiyonları önleyebilirsiniz. Bunun için en iyi seçim, antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahip olan esansiyel çay ağacı yağıdır. Ayrıca, bakterilerle mücadelede etkili olan hardal yağını da bu amaçla kullanabilirsiniz.

4- Cildinizi Nemlendirir

Genellikle nemlendirilmediği için karın bölgesinin derisi kurur. Göbek deliğine zeytinyağı ve hindistancevizi yağı sürmek cildi nemlendirir ve yumuşatır. Böylece göbek deliğinizin etrafında çatlak oluşmasını da önleyebilirsiniz.

5- Adet Ağrısını Azaltır

Kadınların adet dönemlerindeki ağrılar bazen dayanılmaz hale gelebilir. Göbek deliğini yağlamak için seyreltilmiş doğal yağlardan özellikle nane, zencefil, adaçayı ve selvi gibi sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi olan yağların kullanılması hızlı bir rahatlama sağlayabilir. Taşıyıcı bir yağ ile bu yağları seyrelterek göbek deliğinize ve karnınıza masaj yapabilirsiniz.

6- Kadınlarda Doğurganlığı Artırır

Göbek deliği doğurganlık ile bağlantılıdır. Uçucu yağlar kullanarak göbek deliğini yağlamak hem erkeklerde hem de kadınlarda doğurganlığı artırabilir.

Ardıç ve adaçayı bitkilerin yağları göbek deliğini yağlamak için en iyi tercihler olabilir. Bu yağlardan herhangi biriyle göbek deliğine masaj yapmak hormonları düzenler ve hamile kalma ihtimalini artırır.

7- Göbek Çakrasını Dengeler

Ayurveda’da canlılığın ve hayal gücünün ana kaynağı Göbek çakrasıdır. Göbek deliği ilginç bir şekilde, hayal gücünüze, hayallerinize ve hedeflerinize ev sahipliği yapar. Bunları başarmak için göbek çakranızı dengelemeniz gerekir. Ayurveda’ya göre göbek çakrasını dengelemek için en iyi yağ üzüm çekirdeği yağıdır. Üzüm çekirdeği yağı dışında gül ağacı veya sandal ağacı yağı da tercih edebilirsiniz.

8- Eklem Ağrılarına İyi Gelir

Göbek deliğine yağ sürmenin faydaları arasında eklem ağrılarına iyi gelmesi de vardır. Eklem ağrıları ve vücut ağrıları yaşlandıkça yaygınlaşır ve normal yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Hint yağı ve biberiye yağı gibi yağlarla düzenli olarak göbek deliğine masaj yapmak semptomları hafifletebilir ve ağrınızı daha iyi yönetebilir.

9- Görüşünüzü Geliştirir

Göbek deliği gözünüze kadar uzanan damarlarla da bağlantılıdır. Görme güçlüğü çekiyorsanız, seyreltilmiş hardal yağı solüsyonunu göbek deliğine sürmek göz sağlığınızı iyileştirebilir. Aynı zamanda kabarık gözlerin ve koyu göz altı torbalarının görünümünü azaltmak için de iyi bir yoldur.

Gördüğünüz gibi göbek deliğine yağ sürmenin faydaları sağlığınıza sağlık katacak kadar fazla. Yağlama ve masaj yapma amacıyla uçucu yağları kullanmak için önce taşıyıcı yağlarla seyreltmelisiniz. Çünkü bu yağlar, konsantre olduğu için aşırı miktarda kullanıldığında cildinize zarar verebilir.

Uyarı!

  • Göbek deliğine yağ sürmenin faydaları sizi cezbetse de aşırıya kaçmayın. Karın ve bağırsak bölgesi vücutta çok fazla sinire ev sahipliği yaptığı için masaj yaparken çok fazla baskı yapmamayı unutmayın.
  • Belirli yağlara karşı hassasiyetiniz veya alerjiniz varsa, önceden bir yama testi yapmayı unutmayın. Nane gibi bazı yağlar da rahatsız edici olabilen geçici uyuşukluk veya kaşıntıya neden olabilir.
  • Masaj yapmadan önce ellerinizi dezenfekte edin. Rahatça oturun veya uzanın ve göbek deliğinizi kir kalmayacak şekilde temizleyin.
  • Yine, yararlı bir ipucu, yağları kullanmadan önce mutlaka seyreltin.

Göbek Deliğine Bal Dökünce Ne Oluyor?

Bunlar da ilginizi çekebilir!