25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıGöbek deliğine yağ sürmenin 7 harika faydası

Göbek deliğine yağ sürmenin 7 harika faydası

Göbek deliğine yağ sürmenin saçma olduğunu düşünebilirsiniz ancak düzenli olarak göbek deliğine yağ sürmenin bazı ciddi sağlık ve güzellik faydaları olduğu ortaya çıktı.  Ayurveda bile bu teoriye tanıklık ediyor.

İçerikleri

Göbek deliğine yağ sürmenin faydalarına inanamayacaksınız. Göbek yağı veya göbek tedavisi, şaşırtıcı sağlık yararları elde etmek için göbek deliğine esansiyel yağlarla masaj yapmak ve böylece vücuttaki çeşitli rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olmak için kullanılan geleneksel bir uygulamadır. Bir zamanlar sizi yaşama bağlayan ve göbek bağına açılan bir kapı olan göbek deliği, yetişkinlikte çok fazla enerjinin depolandığı bir denge merkezi görevi görür. Dahası, göbek deliği vücudun her organına birden fazla damar yoluyla bağlıdır, bu nedenle masaj yağı sinir uçlarını beslemeye ve vücudun sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.

Ayurveda’ya göre göbek (nabhi), yaşamın kökenini temsil eder ve dokuz aylık hamilelik sırasında besinlerin anneden çocuğa transferine izin veren bir merkez görevi görür. Bu nedenle, beslenmenin ilk yeri güçlü enerji merkezi olarak kabul edilir. Göbek yağı tedavisinden nasıl yararlanabileceğinizi bilmek ilginizi çekti mi? Hadi göbek deliğine yağ sürmenin faydalarına birlikte bakalım.

Göbek Deliğine Yağ Sürmenin Pek Bilinmeyen 7 Faydası
Göbek Deliğine Yağ Sürmenin Pek Bilinmeyen 7 Faydası

Göbek Deliğine Yağ Sürmenin Pek Bilinmeyen 7 Faydası

Bilimsel olarak bu yöntem ‘Pechoti yöntemi’ olarak bilinir. Geleneksel bilime göre, vücuttaki özel bir ‘Pechoti’ bezine bağlı olduğu söylenen göbek deliğinden esansiyel yağları ve kokuları emmek, vücutta bulunan sinir bağlantılarını düzeltebilir, iyileştirebilir ve dengeleyebilir. Aynı şeyin işleyişini destekleyen hiçbir klinik kanıt olmamasına rağmen, geleneksel olarak terapötik masajların vücut için harikalar yarattığı söylenir.

İşte pechoti yönteminin veya göbek deliğine yağ sürmenin 7 şaşırtıcı faydası…

1- Sindirim yeteneğini geliştirir

Göbek deliğine yağ sürmenin faydaları arasında en önemlisi sindirim sistemini desteklemesidir. Göbek deliğine birkaç damla hardal yağı ile masaj yapmak, irritabl bağırsak sendromunu hafifletmeye, bağırsak sağlığına yardımcı olmaya ve mide rahatsızlığı, şişkinlik veya kabızlık gibi diğer sindirim sorunlarını azaltmaya yardımcı olabilir.

Karnınızın kenarlarına dairesel hareketlerle günlük hardal yağı uygulaması, karaciğerdeki dalaktan mide ve safra suyunun salınmasına yardımcı olur, bu da sindirimi iyileştirir. Mide bulantısı ve bağırsak ağrısından kurtulmak için göbek deliğine nane veya zencefil yağı da uygulayabilirsiniz.

Not: Uçucu yağları daima taşıyıcı yağlarda seyreltin ve ondan sonra kullanın. Bunlar konsantrasyon olduğundan ve aşırı miktarda kullanıldığında cilde zarar verebilir.

2- Zihni sakinleştirir

Göbek deliğini dairesel hareketlerle ritmik olarak uyarmak, stres atmanıza ve rahatlamanıza yardımcı olabilir. Parasempatik sinir sistemini harekete geçiren göbek terapisi, duygularınızı dengelemeye ve konsantrasyonu artırmaya yardımcı olabilir. Aromaterapide stres atmak için yaygın olarak kullanılan lavanta yağı, zihinsel sağlığı iyileştirmek için göbek deliğine masaj yapmak için de kullanılabilir.

3- Cilde doğal bir ışıltı verir

Pürüzsüz, berrak ve ışıltılı bir cilt için her gün göbek deliğinize zeytinyağı ile masaj yapın. Doğal yağ asitleri ve antioksidanlarla zenginleştirilmiş zeytinyağı, iltihaplanmayı azaltmaya, cilt problemlerini önlemeye, cilt enfeksiyonlarını iyileştirmeye ve dudaklar ve topuklar dahil olmak üzere cildi baştan ayağa nemlendirmeye yardımcı olabilir.

Göbek tedavisi , yağın göbek deliğinden her yerde, hatta topikal bir uygulamada gözden kaçabilecek yerlerde bile transdermal olarak gezinmesini sağlar ve böylece parlak ve esnek bir cilt sağlar.

4- Saç büyümesini uyarır

Vücuttaki 72.000 damara bağlı olan göbek deliği, vücudun sağlıklı saç büyümesi ve hacminden sorumlu mineralleri emmesine yardımcı olur. Saçın ağarmasından sorumlu damarları beslemek, erken beyazlamayı önlemeye yardımcı olabilir, bu da saçın köklerden güçlenmesini sağlar.

Vitaminler, mineraller, C vitamini, B, E, bakır ve çinko bakımından zengin olan hindistancevizi yağı, saç dökülmesini önlemek ve saç kalitesini artırmak için en iyi seçimdir. Aşırı kuru kafa derisi ve saçı önlemek için göbek deliğine zeytinyağı veya jojoba yağı da kullanılabilir.

5- Üreme sağlığını iyileştirir

Göbek deliğine yağ sürmenin faydaları arasında üreme sağlığı da gelmektedir. Göbek deliğine uçucu yağlarla masaj yapmak hem erkeklerde hem de kadınlarda üreme sağlığını iyileştirebilir. Her gün karnınıza birkaç damla neem yağı, kuşburnu yağı, hindistancevizi yağı veya limon esansiyel yağı koymak, sperm sayısını artırmaya, menstrüel krampları hafifletmeye, doğurganlığı artırmaya ve üreme bozukluklarını önlemeye yardımcı olabilir.

6- Eklem ağrısını hafifletir

Kaslarda iltihaplanma veya aşırı aşınma ve yıpranma eklem ağrısına neden olabilir. Göbek tedavisi için hint yağı, biberiye yağı kullanmak ağrıyı azaltmaya, eklemleri güçlendirmeye ve esnekliği artırmaya yardımcı olabilir. Göbek tedavisi, artritin erken evrelerinde veya zayıf kemik yoğunluğu olan kişiler için doğal bir alternatiftir.

Göbek deliğinize hint yağı sürmek eklem ağrısını yenmenize yardımcı olur.

7- Kuru göz sendromunu iyileştirir

Kirlilik, çok fazla okuma, ekran izleme, sigara içme, yaşlanma veya başka herhangi bir tıbbi durum, görüşünüzü engelleyebilecek kuru gözlere ve gözlerde yanma hissine neden olabilir. Göbek deliğinize hindistancevizi ile masaj yapmak kuru damarları beslemeye yardımcı olabilir, bu da kan dolaşımını hızlandırır ve göz sağlığını iyileştirir.

Göbek deliğine yağ sürmenin bu faydalarına siz de şaşırdınız değil mi? Bu faydalara sahip olmak için fazla beklemeyin ve göbek yağı tedavisinden en iyi şekilde yararlanmak için onları deneyin.

Göbek Deliğine Yağ Nasıl Sürülür?

Göbek deliğine yağ sürme uygulaması çok basittir. Göbek deliğinizin üzerine yağ dökün. Göbeğinize döktükten sonra 5-10 dakika dairesel hareketlerle masaj yapın. En iyi sonucu almak için her gün yatmadan önce veya banyodan sonra yapın. Ek olarak, geceleri göbek deliğinize yağ sürmek sabahları daha sakin hissetmenizi sağlayabilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir!