25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkGöbek eritmek için ne yapmalı, ne içmeli?

Göbek eritmek için ne yapmalı, ne içmeli?

Göbek eritmek için neler yapılması gerektiği birçok kişinin göbek yağlarından kurtulmak için araştırdığı konulardan biridir. Kilo alırken özellikle göbek bölgesi en fazla yağlanan bölümdür. Bu nedenle kıyafetler giyildiği zaman göbek direkt belli olmaktadır. Bunun önüne geçmek için neler yapılabilir? Göbek eritmede etkili olan spor türleri hangileridir? Hangi besinler göbekleri eritmede yardımcı olur?

İçerikleri

Türkiye’de göbek problemi yaşamayan kişi sayısı çok azdır. Yanlış beslenme düzeni ve hareketsiz yaşam tarzı ile beraber kilo problemi son zamanlarda daha sık gündeme gelmeye başlamıştır. Kilolu olmasa da göbek yağları artan kişiler de vardır. Tüm bu kişiler için göbek yağlarından kurtulmanın yollarını aktarıyoruz. Yazımızın devamını okuyarak göbek yağlarından nasıl kurtulacağınızı hemen öğrenebilirsiniz.

Göbek Eritmek İçin Ne Yapmalı?
Göbek Eritmek İçin Ne Yapmalı?

Göbek Eritmek İçin Ne Yapmalı?

Göbek bölgesindeki yağlardan kurtularak düz bir karına sahip olmak isteyen kişiler göbek eritmek için ne yapmalı konusu üzerinde durmaktadırlar. Bu kadar çok merak edilen konuyu araştırarak akıllardaki tüm sorulara yanıt bulacağımızı düşünüyoruz. Göbek yağlarını eriterek düz bir göbeğe sahip olabilmek için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Şeker tüketimi azaltılmalı.
  • Daha çok protein tüketimine dikkat edilmeli.
  • Sağlıksız karbonhidratlar yerine sağlıklı karbonhidratlar tüketilmeli.
  • Egzersizler düzenli olarak yapılmalı.
  • Lifli gıdalar tüketilmeli.
  • Trans yağ tüketilmemeli.
  • Alkol ve sigara tüketilmemeli.
  • Strese dikkat edilmeli.
  • Yağlı balık tüketilmeli.
  • Uyku düzenine dikkat edilmeli.
  • Elma sirkesi tüketilmeli.
  • Probiyotik içeren gıdalar tüketilmeli.
  • Yeşil çay tüketilmeli.
  • Hazır meyve suları yerine organik meyve suları içilmelidir.

Göbek Eritmek İçin Koşmak Mı Yürümek mi Daha İyi?

Göbek eritmek için çeşitli yöntemler araştırılmaktadır. Beslenme ile beraber günlük spor düzeni de göbek yağı eritmede son derece önemlidir. Bu noktada akıllara göbek eritmek için koşmak mı yürümek mi daha iyi sorusu gelebilir. Kilo verebilmek ve yağları eritebilmek için spor yapmak şarttır. Yürüme ya da koşma aktivitelerinden hangisini yapabiliyorsanız mutlaka düzenli olarak yapmalısınız. Ancak yürümek koşmaktan daha fazla yağ yaktırmaktadır.

Yürümenin daha fazla yağ yaktırdığına şaşıranlar olabilir. Koşarken harcadığınız kalorinin ortalama %80’i karbonhidrat iken %20’si yağdır. Yürüdüğünüzde ise 80 yağ yakarken %20 karbonhidrat yakarsınız. Yani göbek eritmek için yürümek koşmaktan daha iyidir. Haftalık bir düzen oluşturarak yürümelerinizi aksatmamanız önerilmektedir.

Göbek Eritmek İçin Pilates Mi Fitness Mı?
Göbek Eritmek İçin Pilates Mi Fitness Mı?

Göbek Eritmek İçin Pilates Mi Fitness Mı?

Son dönemlerde pilates ve fitness aktivitelerine ilgi duyan sayısı bir hayli artmıştır. Kilo vermeye ve vücudu şekillendirmeye yardımcı olan bu spor dallarından göbek eritmek için pilates mi fitness mı tercih edilmelidir? Pilates fitness ın alt dallarından biridir. Pilates genelde yağ yakıcı ve kilo vermeye yardımcı bir spor dalı olarak görülse de aslında öyle değildir. Pilates daha esnek bir vücut sağlayarak vücudun şekillenmesine yardımcı olur.

Pilatesin alt dalı olan fitness ise kas ve kemik oranını artırarak daha ince görünmeye yardımcı olmaktadır. Bu sayede göbek bölgesindeki yağ oranını azaltarak kas oranını artırır ve daha fit bir vücuda kavuşmaya yardımcı olur. Bu nedenle göbek eritmek için fitness tercih edilmelidir.

Göbek Eritmek İçin Günce Kaç Adım Atmalı?

Göbek eritmenin en basit yollarından biri yürüyüş yapmaktır. Eğer imkanınız varsa dışarıda temiz havada yürüyüş yapmanız daha faydalıdır. İmkanı olmayanlar ise evde yürüyüş ile ilgili videoları izleyerek evde yürüyüşlerini yapabilirler. Etkili bir sonuç elde etmek için yürüyüşe başladığınızda en az 45 dakika ara vermeden yürümeniz önerilmektedir. Ayrıca günde en az ortalama 10 bin adım atılmalıdır.

Göbek Eritmek İçin Hangi Spor Yapılmalı?

Göbek eritmek için öncelikle yürüyüş önerilmektedir. Bununla beraber bisiklet ve kardiyo hareketleri de kısa sürede göbek yağlarını eritmeye yardımcı olmaktadır. Göbek yağlarından şikayetçi olanlar için göbek eritmek için hangi spor yapılmalı araştırdık. Göbek eritmeye yardımcı olan spor hareketleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Plank
  • Crunches
  • Bacak ile çember çizme
  • Bisiklet mekiği
  • Kalça kaldırma egzersizi
  • Dağ tırmanışı hareketi
  • Mekik

Göbek Eritmek İçin Günde Kaç Mekik Çekilmeli?

Göbek eritmek için mekik çekmek önemlidir ve göbek eritmeye yardımcıdır. Ancak göbek eritmek için mekik çekmek tek başına yeterli değildir. Sadece mekik çekerek göbek yağlarından kurtulamazsınız. Öncelikle beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz ve sporu hayatınıza dahil etmelisiniz. Bununla beraber günde ortalama olarak 10–20 dakika mekik çekmek göbek yağlarından kurtulmanıza yardımcı olur.

Göbek Eritmek İçin Akşam Ne Yemeli?

Birçok kişinin ortak sorunu olan göbek yağları yanlış beslenme ile artmaktadır. Özellikle ağır yenen akşam yemekleri uykuda yağa dönüşerek göbek bölgesinde birikmektedir. Bu nedenle akşamları daha hafif yemekler yenilmelidir. Göbek eritmek için akşam ne yemeli öğrenerek bir düzen oluşturulmalıdır. Göbek eritmek isteyenler akşamları salata, et, çorba, yoğurt, baklagiller, esmer pirinç, esmer ekmek ve tam buğday makarna tüketmelidirler.

Göbek Eritmek İçin Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır?
Göbek Eritmek İçin Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Göbek Eritmek İçin Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Elma sirkesi zayıflamaya ve özellikle göbek yağlarını eritmeye yardımcı olmaktadır. Elma sirkesini salatalarınıza ekleyerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca bir bardak su içerisine bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve içerisine yarım limon suyunu sıkarak için. Bu karışımı günde bir kere tüketebilirsiniz.

Göbek Eritmek İçin Yoğurt, Limon, Pul Biber Kürü

Popüler kürlerden biri olan göbek eritmek için yoğurt, limon, pul biber kürü birçok kişi tarafından uygulanmaktadır. Bu kürü uygulayan kişiler olumlu sonuçlar elde ettiklerini paylaşmaktadırlar. 3 yemek kaşığı yoğurt içerisine yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı pul biber ekleyerek akşamları yatmadan iki saat önce tüketin. Düzenli tüketim ile göbek yağlarınızın eridiğini göreceksiniz. Bu kür sayesinde siz gece uyurken bile bünyeniz göbek yağlarını yakacak.

Göbek Erimek İçin Maydanoz Limon Kürü

Göbek eritmek için ne içilmeli sorusuna maydanoz limon kürü olarak yanıt verebiliriz. Göbek eritmeye yardımcı olan karışımlardan biri de maydanoz limon kürüdür. Birçok kişinin uyguladığı ve etkili sonuçlar aldığı bu kür için yarım limon ve bir tutam maydanoza ihtiyacınız olacak. Yarım limon içerisine maydanozu ekleyin ve bir bardak su ile blenderden geçirin. Hazırladığınız karışımı ara öğünlerinizde tüketin.

Göbek Eritmek İçin Lahana Kürü

Lahana içeriği ile yağ yakımına yardımcı olmaktadır. Özellikle göbek yağlarından rahatsız olanlara lahana kürü uygulamaları önerilmektedir. Lahananın yapraklarını 3 dakika kadar kaynatın ve içerisine bir tutam maydanoz ekleyerek 3 dakika daha kaynatın. Soğuyan karışımı süzün ve bir limon suyu ekleyerek tüketin. Bu suyu gün içerisinde 2-3 kez içebilirsiniz.

Egzersiz Yapmadan Göbek Yağları Nasıl Eritilir?

Göbek eritmek için ne yapmalı, ne içmeli?